Kako se nositi sa uspešnom devojkom ?

Interesuju me iskustva/mišljenja članova, mada su i saveti devojaka koje su bile u sličnoj situaciji dobrodošli.

Opisaću ukratko svoju trenutnu emotivnu situaciju.
Relativno skoro sam ušao u vezu sa koleginicom iz struke, i iako smo se upoznali na način koji nije direktno vezan za radno mesto nedugo zatim sam počeo da radim gde i ona.
Ovako nam fino ide, za sada je sve OK pa i više od toga.

E sad, biću direktan - ona je trenutno poslovno uspešnija od mene i to mi smeta.
Ja sam inače malo odužio kao apsolvent, plus sam po diplomiranju par godina radio van struke jer mi se slučajno ukazala odlična poslovna prilika koju sam tada prihvatio i ovo mi je prvi posao u struci; dok je ona završila na vreme i odmah je počela da radi ovde pre više od godinu.
Oboje imamo prosek preko 9, moj je veći za 0,06 mada je to u Srbiji nebitno, više to navodim kao neku svoju utehu.

Obično sam ja onaj lik kojeg svi vole, međutim na ovom poslu su između nas dvoje svi iz nekog razloga poklonili simpatije njoj, omiljena je u kolektivu. Zbog čega se osećam nebitno i u drugom planu, nimalo ne uživam na poslu a mislio sam da hoću posle ove duge pauze.
Recimo, pre neki dan sam sa jednom starijom koleginicom išao na drugo odeljenje i ona me je tamo predstavila sa "ovo je Fei Li, ******* dečko", nisam ništa rekao jer mi treba dobar odnos sa njom ali sam se osećao kao da je neko uzeo tojagu i mlatnuo me po glavi. Ključao sam u sebi, valjda ni jedan normalan muškarac ne želi da bude poznat kao nečiji dečko a matora je to direktno i bez ikakvog pardona rekla predamnom što je za moj ego velika uvreda.
Poslovno se vidi da trenutno ima veće znanje što je očekivano i to ne doživljavam kao tragediju, rešio sam da to iskoristim kao motivaciju i uzeo sam da ozbiljno učim.
Smatram da sam veći kapacitet od nje i da ću je po tome stići i prestići u jednom momentu, dakle sa tim mogu da se nosim.

Generalno mi je sve teže da se pomirim se tim da sam sa devojkom koja je uspešnija i postajem negativan po pitanju ove veze, iskreno i mislio sam ranije da bi bilo ovako kad bi mi se desilo da pođem sa nekom iz struke koja odgovara mojim kriterijumima, i evo stvarno ispade tako i protiv moje volje.
Sama devojka mi ništa ne prebacuje i ponaša se skroz normalno. Zbog čega mi ovo na neki način i teže pada, kao da je i ona bez problema prihvatila da je bolja od mene što inače nije tačno, mnogo još mleka ona mora da popije da bi mogla da se meri sa mnom i finansijski i po životnom iskustvu, nego znam da ona najverovatnije ne razmišlja tako, rekao bih da je dosta zadovoljna što smo zajedno, plus je sa mnom nedavno izgubila i nevinost tako da bi ovo nesumnjivo trajalo ako ja hoću da traje.
Ova veza je u stvari aktivirala neke moje stare komplekse i nije mi drago zbog toga.
O ovome sam otvoreno pričao jedino sa majkom, rekla mi je da se ne glupiram jer je devojka super i da ću se kajati i da uzmem da radim na sebi ako hoću da budem bolji od nje. Realno u pravu je, ovo je možda i moja poslednja prilika da se skrasim sa jednom uspešnom devojkom na kojoj bi mi mnogi pozavideli.

E sad, kako se izboriti sa samim sobom ?
Moras se pomiriti prvo sa sobom i treba da se dicis sto imas uspesnu devojku pored sebe,jos ako te ona voli,to je znak da njoj nije stalo samo do karijere,nego i do tebe.Nemoj da te to sputava,vec neka te pogura da i ti budes bolji i sigurniji u sebe i vasu vezu.Ne trba se stideti,ako ti je partner uspesniji u poslu,to samo treba da ti da snage,kao sto samrekao da se i sam potrudis i budes bolji,ne od nje,nego od sebe.
 
Jel ste vi to ljubomorni na moje zanimanje ? :per:

Želim da me devojka gleda sa poštovanjem, radim na tome i to je to.
E bas smo ljubomorni,evo niko od nas ne spava nocima...Iz'ede nas ljubomora.
Svaki odrastao covek hoce pored sebe nekoga ko ga gleda sa ljubavlju...Ti bi ipak trebao da skoknes do Albanije i tamo kupis mladu,ima da te gleda ne sa postovanjem nego kao Boga.
Jeste uspeli podici (samo)svest postavljacu? :lol:
Upravo ti je odgovorio na pitanje :D
 
Vala i kupite Albanke,dok jos mozete,sta kad se i one otrgnu kontroli
Da,kad i one krenu "ja znam za 9, moj Stojko zna za 7 ipo." Tu ste ga ugasili

Predlog kupovine je bio sarkazam,nemojte da ste na kraj srca...
Ako hoce da mu se divi,da je Bog u njenim ocima,to mu je jedino resenje.
Ako hoce visokoobrazovanu (ali da nije sociologija ili filozofija),uspesnu ali ipak ne koliko on,ambicioznu ali daleko od njegove sfere uticaja,lepu ali ne lepsu od njega...tesko ce se naci takva a da mu se divi na sve to.
Ili da se ozeni sam sa sobom,ali dok jos nije bio toliko uspesan i polubog kao sada...
 
Otvorio sam ovu temu, pa ću se nadovezati ovde jer je reč o istoj devojci iako nije direktno vezano za temu.

Ja sam inače lovac, lovim od svoje 18-te sa ocem.
Duže vreme sam pauzirao, međutim došla mi je odjednom neka želja za lovom, uplatio sam članarinu i planiram da sa nekim kolegama odem u lov (na zečeve i fazane sigurno, za srndaće još nisu odlučili) određenih dana.
E sad, ja to uzgredno spomenem devojci i ona skroz poludi, u fazonu kako možeš, kakav si ti to čovek itd, a kad sam pomenuo srndaće rekla mi je "ne znam da li mogu da budem sa čovekom koji ubija Bambija" :D (koji je jelen btw, a ne srndać)
Senzitivka.

OK, znam da nije svako za to, ali ne znam šta se to nje tiče, jel bio neko u sličnoj situaciji i kako je ishendlovao ?
Ja u lov svakako planiram, sigurno neću da odustajem zbog kaprica ove moje princeze, ni ja njoj ne branim ništa uostalom.
 

Back
Top