Kako se koristi ChatGPT za pisanje seminarskih radova

• Začetnik teme Začetnik teme Jasna
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Jasna

Stara legenda
Banovan
Poruka
89.439
  1. Kako se koristi ChatGPT za pisanje seminarskih radova
  2. Za pisanje seminarskih radova, potrebno je da ChatGPT-u kažemo koja je tema i što bolje opišemo temu, to bolje će rad biti napisan.
  3. Takođe mu možemo reći i koliko reči rad treba da sadrži, kao i koje izvore da koristi.
  4. Upit koji ćemo zadati glasi: napiši rad od 200 reči na temu uloga aviona u prvom svetskom ratu, koristi izvore sa Wikipedije
https://besplatniprogrami.org/chatgpt/#kako-se-koristi-chatgpt-za-pisanje-seminarskih-radova

:dontunderstand:

Šta je bre ovo? Jel ovo legalno?

Čemu onda služe seminarski radovi?

Ni nas niko ništa ne pita, šta je tu čudno? Ako komentarišem, dobijem karakteristiku da sam zaostala, da ne podržavam napredak moderne tehnologije i slično..savet budućim roditeljima: naučite decu da čvakaju, mozak nije više potrebno razvijati.
Jedno je da neko otkrije da bi neki programčić mogao da mu pomogne da napiše
seminarski rad, a sasvim je drugo da zvanično na sajtu stoji ''Program za pisanje
seminarskih radova'' i da to bude svima dostupno.
Jel se zna ko je napravio taj program? Kako sme tako nešto da radi?
Ko je to na sajt postavio?

S jedne strane imamo cenzuru kada običan čovek treba da iznese svoje mišljenje,
a onda neko tamo krši zakon mrtav ladan i podstiče mlade ljude na kriminal.

Ni nas niko ništa ne pita, šta je tu čudno? Ako komentarišem, dobijem karakteristiku da sam zaostala, da ne podržavam napredak moderne tehnologije i slično..savet budućim roditeljima: naučite decu da čvakaju, mozak nije više potrebno razvijati.
https://forum.krstarica.com/threads/idemo-u-korak-sa-svetom.976705/
Ovde sam temu o tome pokrenula, kako bi mogli u širem smislu o tome
da raspravljamo. Ovo sa programom za pisanje seminarskih radova
je samo jedan od primera.

Kompanije ulože novac u razvoj nekog proizvoda i naravno da nikoga
ne pitaju šta o tome misli. Onda taj proizvod plasiraju i mi idući u korak
sa svetom samo prihvatamo.

A ko je naručio da se napravi program za pisanje seminarskih radova?
Ko je napravio taj program i ko ga nudi na inernetu?
To su sve ljudi sa imenima i prezimenima. Zašto se ne pozovu na
odgovornost?

Jedno je da neko otkrije da bi neki programčić mogao da mu pomogne da napiše
seminarski rad, a sasvim je drugo da zvanično na sajtu stoji ''Program za pisanje
seminarskih radova'' i da to bude svima dostupno.
Jel se zna ko je napravio taj program? Kako sme tako nešto da radi?
Ko je to na sajt postavio?

S jedne strane imamo cenzuru kada običan čovek treba da iznese svoje mišljenje,
a onda neko tamo krši zakon mrtav ladan i podstiče mlade ljude na kriminal.

Маск је тражио регулативу од надлежних органа за ВИ, чатгпт4, али је добио ...к... :kafa:

е, тако...

https://forum.krstarica.com/threads/idemo-u-korak-sa-svetom.976705/
Ovde sam temu o tome pokrenula, kako bi mogli u širem smislu o tome
da raspravljamo. Ovo sa programom za pisanje seminarskih radova
je samo jedan od primera.

Kompanije ulože novac u razvoj nekog proizvoda i naravno da nikoga
ne pitaju šta o tome misli. Onda taj proizvod plasiraju i mi idući u korak
sa svetom samo prihvatamo.

A ko je naručio da se napravi program za pisanje seminarskih radova?
Ko je napravio taj program i ko ga nudi na inernetu?
To su sve ljudi sa imenima i prezimenima. Zašto se ne pozovu na
odgovornost?

Иди мало па ћаскај са ВИ, као сви ми, па ћеш стећи неку представу...

Može da generator provali kad je skinuto, pitanje je samo da l će da konstatuju ispitivači uz pomoć službe recimo iz IT, a i nije pisano pod konac, primeti se razlika.

Nije to baš tako neočigledno.
Eto, ista tema izbaciće im isto generički sadržaj. Pošto studente mrzi d. da pomere, neće ni da pročitaju : )

Poslednja izmena:
Иди мало па ћаскај са ВИ, као сви ми, па ћеш стећи неку представу...
Ćaskala sam i utvrdila da deca ubuduće neće morati da pišu domaći ili pismeni, samo precizno navedeš temu, recimo , Proleće u mom kraju i izbaci ti, možeš dopuniti, zadati dodatne zadatke . I iz matematike takođe, pa da ponovim, naučite decu da čvakaju,mozak im neće biti potreban.

Ćaskala sam i utvrdila da deca ubuduće neće morati da pišu domaći ili pismeni, samo precizno navedeš temu, recimo , Proleće u mom kraju i izbaci ti, možeš dopuniti, zadati dodatne zadatke . I iz matematike takođe, pa da ponovim, naučite decu da čvakaju,mozak im neće biti potreban.
Evo probala sam. Pita me kako može da mi pomogne danas.
Toliko me je pitanje zbunilo, da nisam mogla da nastavim razgovor.

Ne znam.. možda da dođe baštu da mi zalije ili sudove da opere.. :think:

Па домаћих неће бити. Добијеш задатке за вежбање, ако хоћеш да их прођеш кући - хоћеш, ако нећеш - не мораш, али после ћеш вероватно добити слабију оцену на провери знања, јер се нећеш снаћи. И без вештачке интелигенције то је постало фарса, јер родитељи масовно раде деци задатке. Зато и треба да се пребаци на што више рада у учионици. Зато ово зезање на настави мора да се обустави.

Писмене задатке нек' пишу у школи и нема давања тема унапред. Тако ћемо да видимо ко је писмен, а ко није.

Мој колега и ја смо га ухватили да лаже.

Колега:
- да ли постоје слике са Земље где се виде трагови астронаута на Месецу?
- да, јаким телескопима могу да се сниме трагови.
- да ли можеш да ми пошаљеш линк?
Стиже линк са сликом трагова на тлу који се виде у визиру астронаута.
(ово сам чуо од њега, нисам видео својим очима)

Ја:
поставио сам питање у коме је био стручни део и део са неком широм тематиком.
- да ли можеш да раздвојиш ово на две различите теме, како бисмо наставили независно?
- наравно, предложите називе раздвојених тема.
- дајем предлог наслова раздвојених тема.
- разумео сам, поделићу на две теме са насловима које сте предложили.
- после сат времена - не видим да се нешто дешава?
- знате то је компликован процес и може да потраје.
- колико отприлике?
- не могу сада да проценим, будите стрпљиви.
- у неколико итерација и неколико силних извињавања у два - три дана - ништа.
- до сада ништа, прошло је сигурно десетак дана.
(ово имам сачувано у преписци)

Искрено, било ми је мало лакше, на ранија различита питања добијао сам тренутно прихватљива решења, а ово је доказ да није баш све идеално.

Опет, онда текст у "Политици" да немачки "Билд" замењује неке уреднике, заменике уредника, уреднике фотографије и лекторе почетком следеће године са АИ. Стотинак људи треба да добије отказ, уштеде до сто милиона евра.

Лично се не потресам, требало би, ако Бог да, за три месеца да идем у пензију. Али, уколико нисте фризери, педикири, разни мајстори и слично, требало би да се забринете. Требало би и ја да се забринем, сумњам да ће АИ да ми алиментира фонд за пензију. Можда падне чак и неки дигитални лапот? Увидом у ниску или никакву корисност, а узимајући у обзир трошкове плус будуће трошкове лечења, предлажем еутаназију.

Рекао сам ти и онтолошки и метафизички, могу и религијски, културолошки, антрополошки, итд...

Лекције и задаци су Вам антиметафизички квантитети, а не метафизички квалитети.- тако су Вам регресирани министри и комесари еу дали кретенизован програм и методологију за школу

Иначе, редовно овде обарам ЧатГПТ4....

Понекад од мене добије прелазну оцену: 2- (словима: два-минус)...и стално ми се нешто правда, ко мало дете када га уфатиш неспремног у лажи...муља, петља, још мења и род - ЛГБТ увлачење !

--
Мораћемо Вас згодне Учитељице, код нас филозофа на дообуку... :kafa: ...

Јес' вала, стално извињавамо се, много се извињавамо. Дотужи. Ја бих рекао:
- не може
- може, али требаће ми толико и толико времена (плус неколико дана, за сваки случај)
- може, али не исплати ми се да се акам са тобом.
Овај гура у извињавачку мртву петљу док не одустанеш.

Својевремено је луди Луд разбијао производне машине.

Црква је осудила Галилео Галилеја.

Увек је било оних који коче напредак цивилизације.

Јбг...знам да бисте волили да имате напредна схватања, али ви сте онај затуцани део света који покушава да не дозволи друштву да иде напред, већ га вуче назад. Ипак, ваше су ручице слабе да друштво повуку назад.

Јбг...знам да бисте волили да имате напредна схватања, али ви сте онај затуцани део света који покушава да не дозволи друштву да иде напред, већ га вуче назад. Ипак, ваше су ручице слабе да друштво повуку назад.

Bild отказује класично уредништво и мења га за ВИ.

Drago mi je što ti imaš jake ruke :mrgreen: ne dotiče me, jer ono što moja deca rade, još uvek se ne može zameniti sa AI, ja ću brojati do penzijice, pa ću posle, nadam se , uživati gledajući vas napredne kako čvakate :mrgreen:

Back