Marija Guadalupe
Aktivan član
- Poruka
- 1.519
Haj sad, da vas vidim Novosadjani.
P.S. Ako ima vec tema vi je pocistite ovako.
P.S. Ako ima vec tema vi je pocistite ovako.

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.

Zato sto smo mi dva sveta,njima je čudno i ono Dunaaavski parkSto nas onda Belgradjani uvek ispravljaju?

Naravno.....Idem na Salajku,Idem u Rumenku,Idem na AlibegovacAl zato ides u centar ne na centar?![]()
Zato što Beograđani uglavnom pojma nemaju.Sto nas onda Belgradjani uvek ispravljaju?

Al ja idem i na Petrovaradin.Na Novo naselje, nikog nisam čuo da kaže drugačije. Isto važi i za druge delove grada. Ljudi uglavnom žive na Limanu, na Telepu, na Podbari ...
Zanimljivo je međutim da to ne važi za Petrovaradin, Kamenicu ...

Ne, ali pazi, evo beogradski slučaj - neko živi na Banjici, na Novom Beogradu, ali i u Zemunu.Idem na Niš .
Ali oni se i penju na to brdo.Pa, i kod Beograđana postoje delovi grada na koje idu, a ne u koje idu.
Neće reći niko, recimo, da ide u Banovo Brdo već na Banovo brdo.
I ne, ne zato što će da se penje do tamo.![]()

Da , uglavnom ako lokalno mesto , mz , kvart , grad ima geografski naziv .Pa, i kod Beograđana postoje delovi grada na koje idu, a ne u koje idu.
Neće reći niko, recimo, da ide u Banovo Brdo već na Banovo brdo.
I ne, ne zato što će da se penje do tamo.![]()
Ne ideš. Možeš samo da ideš na Tvrđavu. koja je u Petrovaradinu.Al ja idem i na Petrovaradin.![]()
A ti se spuštaš na štrand .Ali oni se i penju na to brdo.![]()
Na Novi Beograd se niko ne penje. Ravan je kao Novi Sad, ako ne i ravniji.Ali oni se i penju na to brdo.![]()
Tu je nastala škola ravnozemljaša .Na Novi Beograd se niko ne penje. Ravan je kao Novi Sad, ako ne i ravniji.
Pa do sad sam uvek isla na. Ebem li ga porazmislicu o tome.Ne ideš. Možeš samo da ideš na Tvrđavu.

UAl ja idem i na Petrovaradin.![]()
Di ja idemPravilno se kaže - šta te se samo tiče de ja idem![]()