Kako se izboriti sa nepravdom?

Da li ste nekad bili u situaciji gde se otvoreno favorizuju neki vasi saradnici koji možda to i ne zaslužuju,
ili ne mora na poslu , možda ui familiji, porodici, neko od vaših se favorizuje i glorifikuje a mnogo manje to zasluzuje nego vi
Kako se izboriti sa tim?
podmetnes im nesto na poslu ili cak kod kuce i optuzis ih da kradu, da se drogiraju, da ne rade svoj posao... izmislis im neku aferu koju rasiris po firmi ili medju rodbinom
nije uopste tesko izboriti se, cak je nekad i zabavno

Da li ste nekad bili u situaciji gde se otvoreno favorizuju neki vasi saradnici koji možda to i ne zaslužuju,
ili ne mora na poslu , možda ui familiji, porodici, neko od vaših se favorizuje i glorifikuje a mnogo manje to zasluzuje nego vi
Kako se izboriti sa tim?
Niko nije popravio ovaj svet pa neću ga ni ja
Ima ljudi koji sebe ubede da mogu sve da rade i svakom da rade.
Ali to ne znači da im neću uzvratiti na bezobrazluk.

Bio sam u mnogo situacija. Bukvalno gde god da sam bio, bilo je mnogo nepravde, što prema drugima, što prema meni.
Ne podnosim nepravdu, pa sam pokušavao da se borim, ali nikad nije vredelo. Samo kidanje živaca.
Nema načina da se izboriš. Jedino da probaš da izgradiš neki svoj mali svet, svoj posao i krug prijatelja, i da onda živiš u okviru njega, koliko je moguće.

Уопштено, лењошћу, и кукањем и пасивном агресијом, што су ефикаснији начини борбе. Не треба уопште бити вредан и радити на себи (јер грешка није у теби или је грешка у теби на неки скроз другачији начин), те приче су глупости или манипулације, и то води у још горе стање, нема ништа горе него трудити се за џабе. Лењост је најефикаснији лек, не може нико да чини неправду колико ти можеш да се не трудиш и не мучиш. Свако ко осуди лење људе је исти онај који подржава нрправду.

Ако је, конкретно, посао у питању, онда пре свега пасивном агресијом и кукањем, тражењем детаљнијих инструкција, по могућству да знаш тачно шта је и колики је твој део посла, своје радиш а туђе те не занима.

Ja sam od one djece što su volili biti u zadnjoj klupi jer je tamo najzabvnije tako da to nikad nije bio moj svijet.
Osvajači pozicija, titula i priznanja su drugi svijet od mog.
Svi imamo problem sa egom dok smo mladji ali se to sazrevanjem brzo ukroti.
Zar nije bolje kad od tebe ništa ne očekuju pa prijatno iznenadiš ponekad?
Najbolja stvar u životu je da sebe prihvatiš i pronadješ..nesavršenim, drugačijim ali svojim pa kom paše.

Ceo život imam takvu situaciju u porodici. Tek pre koju godinu sam naučila da pratim svoj put i da ne bi trebalo da me zanima ko me favorizuje, a ko ne.. Oni kojima je do mene stalo, su tu pored mene konstantno. I ispostavlja se da nisu deo porodice. Ista priča i na poslu. Gledam svoja posla i idem napred. Tačno je ono što Luka kaže, smatram da nema pravde, ali mislim da postoji karma za sve i svakog. Zato sve samo prepustim vremenu.

Kako se izboriti sa tim?
Toga uvek ima, sve zavisi kakav si tip osobe.
Eto kad pominjes posao bio sam u situaciji kad sam morao da cutim i trpim, strana zemlja, daleko od kuce, sam, mlad i zelen, okruzen ljudima ciji mentalitet ne razumem, a ni oni moj, oni se drze amni uvaljuju sve najgore poslove, tretiraju me ko poslednje pokislo pseto, soasilo me sto sam pricao sa prijateljima, porodicom, posobno mi je drugarica znacila, uvek je znala nekako da mi skrene misli.
Na kraju umalo i fasovao nisam, jer smo radili u malom mestu, gde se svi znaju, i ja se smuvam sa cerkom od nekog prekog i opasnog lika, veoma zastitnicki nastroje og prema cerci, proculo se po mestu, voleo sam da setam pored reke, od tad samo luca posao, sva sreca dve nedelje pre nego sto smo isli kuci.

Eto to je jedan primer, gde sam se osecao kao da su mi ruke totalno vezane, al eto imao sam za cilj da skupim novac za auto. Ćutao i trpeo. Al svaki minut tamo je bio kao godina.

Sto se porodice tice ne znam, sa rodbinom sam uvek bio super, al je nama u kuci uvek bilo tenzija, nazalost, jedva sam cekao da pobegnem.

Ne znam sta te tacno muci, pa ne mogu precizno da odgovorim.

Godinama covek nauci kako da se nosi sa svim i svacim, a i ocvrsnes.

Toga uvek ima, sve zavisi kakav si tip osobe.
Eto kad pominjes posao bio sam u situaciji kad sam morao da cutim i trpim, strana zemlja, daleko od kuce, sam, mlad i zelen, okruzen ljudima ciji mentalitet ne razumem, a ni oni moj, oni se drze amni uvaljuju sve najgore poslove, tretiraju me ko poslednje pokislo pseto, soasilo me sto sam pricao sa prijateljima, porodicom, posobno mi je drugarica znacila, uvek je znala nekako da mi skrene misli.
Na kraju umalo i fasovao nisam, jer smo radili u malom mestu, gde se svi znaju, i ja se smuvam sa cerkom od nekog prekog i opasnog lika, veoma zastitnicki nastroje og prema cerci, proculo se po mestu, voleo sam da setam pored reke, od tad samo luca posao, sva sreca dve nedelje pre nego sto smo isli kuci.

Eto to je jedan primer, gde sam se osecao kao da su mi ruke totalno vezane, al eto imao sam za cilj da skupim novac za auto. Ćutao i trpeo. Al svaki minut tamo je bio kao godina.

Sto se porodice tice ne znam, sa rodbinom sam uvek bio super, al je nama u kuci uvek bilo tenzija, nazalost, jedva sam cekao da pobegnem.

Ne znam sta te tacno muci, pa ne mogu precizno da odgovorim.

Godinama covek nauci kako da se nosi sa svim i svacim, a i ocvrsnes.
Ne znam gde si radio, ali sam naučila da kada si stranac, ali znaš jezik, nekako se sve okrene na bolje. Barem moje lično iskustvo. Dok nisam znala jezik, sve je bilo mnogo teže, od kako sam se naučila, nekako je sve drugačije. Naravno, ima razlike u mentalitetu, ali se sve da nekako nadomestiti.

Danas mogu slobodno da kažem da na neke ljude mogu više da se oslonim nego na svoju porodicu .

Ne znam gde si radio, ali sam naučila da kada si stranac, ali znaš jezik, nekako se sve okrene na bolje. Barem moje lično iskustvo. Dok nisam znala jezik, sve je bilo mnogo teže, od kako sam se naučila, nekako je sve drugačije. Naravno, ima razlike u mentalitetu, ali se sve da nekako nadomestiti.

Danas mogu slobodno da kažem da na neke ljude mogu više da se oslonim nego na svoju porodicu .
Nemacka, al znao sam ja jezik, ucio sam i u skoli a i iz muzike i filmova sam naucio. To mi je bila terapija da vezbam.
Eh da, Albanci, ista prica oni su mi valjali, veoma su bili od reci i kad te prihvate ruku u vatru, a moja mama se plasila sto radim sa njima 😀 Nasi su svako svoje d pe , Nemaci sa visine o njima sam i govorio

Kako se izboriti sa tim?
Ja sam u jednoj firmi koja se bavila telefonskom prodajom imao situaciju da su me koleginica i sa leve i sa desne strane mog posla cinkarile šefu, a samnom kao glumile prijateljstvo. I ja sam glumio prijateljstvo, ali sve je to zapravo bila obostrano loša gluma.

Ja sam u jednoj firmi koja se bavila telefonskom prodajom imao situaciju da su me koleginica i sa leve i sa desne strane mog posla cinkarile šefu, a samnom kao glumile prijateljstvo.
Uh, zato nikad nisam voleo da radim sa zenama, bez u rede, al cesto jesam. To ogovarabje, cinkarenje, fuj
Meni se sefica zamerila zbog cinkarenja, tu je jasno samo STAV i nista, makar po cenu otkaza. Naravno nije lako ko ima porodicu, decu, al ko ne bice posla. I na kraju ja dobijem rucak od sefice, kolace izvinja sto je sama pravila, grli me i ljubi, i slicno. A kakve smo reci razmenili rekao bi covek svasta.
Stav je mozda odgovore cele teme i kako se postavis, posebno u startu

Nemacka, al znao sam ja jezik, ucio sam i u skoli a i iz muzike i filmova sam naucio. To mi je bila terapija da vezbam.
Eh da, Albanci, ista prica oni su mi valjali, veoma su bili od reci i kad te prihvate ruku u vatru, a moja mama se plasila sto radim sa njima 😀 Nasi su svako svoje d pe , Nemaci sa visine o njima sam i govorio
Šta to slušaš kad si preko muzike učio nemački? Eriku? :D

Dobro, Nemci su poznati kao hladni, mada ja i sa njima imam pozitivna iskustva, barem u poslu. A za Albance se slažem da ako te prihvate, staviće i ruku u vatru zbog tebe.

Šta to slušaš kad si preko muzike učio nemački? Eriku? :D

Dobro, Nemci su poznati kao hladni, mada ja i sa njima imam pozitivna iskustva, barem u poslu. A za Albance se slažem da ako te prihvate, staviće i ruku u vatru zbog tebe.
Rep haha to ko klinac, Neue Deutsche Welle zanr, manje vise sve te gangsta seljobere 😅😂 Bushida, Sida, Flera najvise.
Ko je Erika?
E da i Falco, Rock me Amdeus i to xD to me bivsa navukla jos 2010. Sve njegove pesme znam
I tako

Kako se izboriti sa tim?
Razmišljala sam baš mnogo o tome, jer je to bila moja boljka.
I moj rezultat je da nemam gordost i očekivanja.
I isto tako, važno je imati uvijek misaonu fleksibilnost i spremnost da se traže rješenja za nepredviđene okolnosti ili da se trpe tame drugih ljudi.

Npr ja sam pricao kao Austrijanac a radio sam u Berlinu xD A u skoli ucio klasican Nemacki , po njima
Da, čula sam za takve stvari. Ispada da te nekad ni ne razumeju. Moja drugarica je učila nemački i otisla da radi tamo kao medicinska sestra. Kaže da se jedva adaptirala na jezik koji oni pričaju i na ono što je ona učila.

Back