Kako se iz ugledne porodice stiže do restauratora Zemunskog klana: Da li će Luka Bojović biti izručen Srbiji?

Straks92

Legenda
Moderator
Poruka
66.601

Straks92

Legenda
Moderator
Poruka
66.601
Brat Luke Bojovića, Nikola, ubijen je u aprilu 2013. godine, a pretpostavlja se da je razlog ove likvidacije bio rat koji je Luka Bojović vodio sa crnogorskom porodicom Šaranović. U tom ratu, osveta je išla za osvetom, a direktni izvršilac Nikolinog ubistva, Saša Cvetanović zvani Pitbul iz zatvora je optužio Luku da je iz osvete ubio njegovog rođenog brata Jugoslava!

Nikola je, prema mišljenju porodice Šaranović i drugih Lukinih suparnika, ubijen u ime osvete za ubistvo Branislava Šaranovića, pa je Cvetanović takođe optužio Bojovića da je ubio i njegovog brata.

- Bojovića su Šaranovići najpre povezali sa nestankom mladića, sina njihovog prijatelja iz Crne Gore, a onda i ubistvom Branislava Šaranovića koje je usledilo, iako ove tvrnje nikada nisu dokazivane. Međutim, Slobodan Šaranovič tada se zakleo da će osvetiti brata i pozvao na krvnu osvetu - podseća sagovornik Kurira.

https://www.kurir.rs/crna-hronika/4...h_notification&utm_campaign=push_notification

 
Poruka
17.084
Neverovatna stvar je koliko je onaj jadni Vuk delovao kao oličenje divnog i normalnog čoveka. Onako, blag, miran, ceo život posvetio životinjama.... a šta je sve dočekao i kakva je to u stvari porodica.
Znam da su, nešto posle njegove smrti, njegove supruga i ćerka bile privedene jer su špijunirale kuću Šaranovića.

Inače, čovek jednostavno ne može da se preziva Bojović a da nije neka žešća budala. To vam kaže baš neko ko ponosno nosi to prezime. 🤣
 

Pilgrim

Iskusan
Poruka
6.089
Neverovatna stvar je koliko je onaj jadni Vuk delovao kao oličenje divnog i normalnog čoveka. Onako, blag, miran, ceo život posvetio životinjama.... a šta je sve dočekao i kakva je to u stvari porodica.
Znam da su, nešto posle njegove smrti, njegove supruga i ćerka bile privedene jer su špijunirale kuću Šaranovića.

Inače, čovek jednostavno ne može da se preziva Bojović a da nije neka žešća budala. To vam kaže baš neko ko ponosno nosi to prezime.
Koja si ti budala..
 

Straks92

Legenda
Moderator
Poruka
66.601
U interesu mi je da poživiš što duže, ali čuvaj se kad završiš "krstarenje" po Španiji, jer kad "siđeš s kruzera", neće ti pomoći ni panciri, poručio je Sretko Kalinić bivšem prijatelju Luki Bojoviću.

https://www.kurir.rs/crna-hronika/4...zemunskog-klana-poslao-jezivu-poruku-bojovicu

Sećaš li se ti, Amigo (Luka Bojović), onog kretena Vlade Budale? Ja vičem da stane, a on stisnuo kik-daun i nije ga pustio do skretanja na Bežanijsku kosu. Kakav debil, kaži? - opisuje neuspeo atentat Kalinić, koji se u knjizi obraća Luki Bojoviću (48), svom nekadašnjem prijatelju, prenosi Informer.

https://www.kurir.rs/crna-hronika/4074364/sretko-kalinic-mogao-sam-da-ubijem-andriju-draskovica
 

Pilgrim

Iskusan
Poruka
6.089

Luka Bojović u tajnosti napustio Srbiju​

Bojović je u pratnji jednog muškarca, koji je nosio hiruršku masku preko lica, došao na aerodrom u ranim jutarnjim satima
Luka Bojović (49), koji je 30. novembra prošle godine deportovan iz Španije, prije tri nedelje napustio je Srbiju, prenose Novosti javlja Informer.

Bojović je početkom februara viđen na aerodromu "Nikola Tesla" kako prolazi pasošku kontrolu, ali njegovu konačnu destinaciju za sada znaju samo najbliži članovi porodice i prijatelji.
Prema riječima dobro upućenog izvora, Bojović je u pratnji jednog muškarca, koji je nosio hiruršku masku preko lica, došao na aerodrom u ranim jutarnjim satima.


- Luka je bio obučen u sportsku garderobu sa kačketom na glavi, imao je hiruršku masku preko lica i ranac na ramenu. Čim je ušao u zgradu, uputio se prema šalteru, gdje je čekirao kartu, dok je njegov pratilac stajao nekoliko metara dalje od Luke i posmatrao ostale putnike - kaže izvor i dodaje:

- Kad je čekirao kartu, Bojović se rastao sa pratiocem i otišao na pasošku kontrolu, posle čega je odleteo iz Srbije.

Bojoviću je, inače, po policijskim procjenama, ugrožena bezbjednost, pa je u protekla tri mjeseca, od povratka u Srbiju, bio u dubokoj izolaciji. Nije želio da daje izjave za medije, niti se pojavljivao na javnim mjestima iako je slobodan pred zakonom, pošto se protiv njega ne vodi nikakav postupak i ne postoji međunarodna potjernica za njim.

Pretpostavka je da je odlučio da se preseli negdje daleko od Srbije i od očiju javnosti, gdje nije toliko prepoznatljiv kao u našoj zemlji i regionu.


Iako je Bojovićeva destinacija pod velom tajne, jedino je sigurno da nije otišao u Španiju, gdje su mu supruga Barbara i troje djece, pošto je odatle proteran prošle godine i dobio je zabranu ulaska u tu državu. Luka je, naime, još 9. februara 2012. bio uhapšen u Valensiji, nakon čega je osuđen na 18 godina zatvora zbog zločinačkog udruživanja, falsifikovanja isprava i nelegalnog oružja. Pošto je odslužio više od polovine kazne, španske vlasti su prošle godine obavestile našu državu da će ga protjerati.

Dok je bio u španskom zatvoru, Luki se u odsustvu sudilo pred Specijalnim sudom u Beogradu zbog ubistva Branka Jevtovića Jorge 2004. i pokušaja ubistava Andrije Draškovića i Zorana Nedovića Šoka iste godine, kada su nastradali njihovi telohranitelji Dejan Živančević i Milan Jovičić.

Bivši Bojovićev saradnik iz "zemunskog klana" Sretko Kalinić, koji je sa Milošem Simovićem osuđen za ta ubistva, izjavio je pred sudom da je Luka naručio ove likvidacije, navodno, kako bi osvetio likvidaciju Željka Ražnatovića Arkana 2000. u tadašnjem hotelu "Interkontinental". Kaliniću sud, međutim, nije povjerovao i Luka je pravosnažno oslobođen.
 

Top