Kako se informišete i da li verujete medijima?

Kako se informišete u današnjem moru informacija?
Preko YT uglavnom, ali fragmentarno, skoro pa nasumično, dok šijem, jer znate, kad se stisne papučica, ne čuje se ništa.
img.gif

Imam neke kanale i kreatore koje preferiram, vidim ko su gosti ako rade na taj način pa ako su čemu, slušam, ako ne, ne.
Za dešavanja u svetu pratim neke stand up komičare sa svih strana. To kako oni to objasne i predstave, ne bi nijedan TV kanal.

Imam nov telefon i odabrala sam britanski engleski kao izborni jezik, i sad me telefon uredno obaveštava o kraljevskoj porodici za koju me, realno, boli uvo, ali lepo dođe pred spavanje... kao, ''Vidi šta je obukla ta i ta, svetlo plavi komplet obara s' nogu!'', ''Šešir ove dame je oduševio ceo svet!''...
Posle 10ak tavih vesti mi je taman da zaspim i spavam što dublje i duže, dok mačke ne alarmiraju da je vreme da se mrdnem kako bi one mogle da žive lepo.


breakfast at tiffanys GIF
 
Da li vi verujete medijima i onome što prenose ?
Zavisi šta je u pitanju.

Političke vesti uzimam sa rezervom, predviđanje budućnosti po bilo kom pitanju ne shvatam ozbiljno, privatni životi i skandali raznih javnih ličnosti me ne zanimaju, pa se ni ne opterećujem time jesu li istina ili ne... Opreznija sam po pitanju svih informacija na koje naletim. Ranije bih olako prihvatala kada neko kaže da je nešto "istorijska činjenica", a sad znam da se to mora proveriti i to kroz više izvora.

Trudim se da pratim samo ono što je od važnosti za moj lični život, a da se ostalim stvarima ne opterećujem. Tu i tamo uhvatim sebe da me ponese nešto što je trenutno aktuelno (pandemija, rat u Ukrajini), ali vrlo brzo izvučem sebe iz toga.

Imam utisak da novinarstvo gotovo da više i ne postoji. Sve je više izmišljenih članaka i clickbait naslova, forsiraju se razne agende, ovakva ili onakva propaganda i sve to degradira medije i čini ih neozbiljnim. Mislim da nema novina na internetu kod kojih nisam naišla bar na jednu otvorenu laž ili neproverenu informaciju, za koju se posle ispostavilo da nije bila istinita. I zašto ih onda uopšte više i čitati?! Samo čovek puni glavu glupostima...
 
Kako se informišete u današnjem moru informacija?
Citajuci dnevnu štampu, Tv, radio, društvene mreže, internet mediji, tabloidi ili na kafi kod komšinice?
i
Da li verujete medijima ?

Информишем се на све побројане начине,
верујем једно 60%.

Једино својим очима верујем 90%.

Увек ме интересују и супротне информације
на неки начин припремам себи одступницу у случају дебакла "званичне верзије".

Генерално, ништа не треба узимати преозбиљно.
Ако ти се то ипак деси - знај да си у проблему !
 

Back
Top