Kako se brzo rešiti mirisa u stanu nakon kuvanja

Nina

Zlatna tastatura
Supermoderator
Poruka
357.860
1730114072-shutterstock_132428099-750x500.jpg

Čak i uz korišćenje aspiratora, neki mirisi se lako uvuku u prostor i dugo se osete. Srećom, postoji jednostavno i brzo rešenje koje pomaže u neutralizaciji ovih mirisa.
Zagrevanjem vode i aromatičnih sastojaka, poput limuna, sirćeta, cimeta i karanfilića, oslobađaju se eterična ulja i pare koje brzo eliminišu mirise.

Ovi sastojci ne samo da osvežavaju prostor, već mogu da pomognu i u stvaranju toplog, mirisnog ambijenta,
Sve što treba da uradite je da stavite šerpu vode na ringlu. U vodu dodajte nekoliko kriški limuna, pomorandže, malo sirćeta ili štapić cimeta.
Pustite da voda provri, a zatim smanjite vatru i kuvajte 15 minuta. Kako voda isparava, oslobađaju se komponente mirisa koje se šire kroz prostoriju i pokrivaju neprijatne mirise.Limun ima antibakterijska svojstva, dok sirće služi kao prirodni neutralizator. Cimet i karanfilić doprinose dugotrajnoj prijatnoj aromi, pa ćete primetiti kako prostor brzo postaje svežiji.

Osim uklanjanja neprijatnih mirisa, ovaj trik možete koristiti i u drugim situacijama kada jednostavno želite da osvežite atmosferu u kući.
Mnogi ga koriste tokom hladnijih dana kada ventilacija postaje izazov, a ovaj trik postaje brz i praktičan način za održavanje prijatne atmosfere.(N1)

ja imam jak aspirator + veliki prozor na kuhinji
Imam rasporedjena još + 4 otvora za ventilaciju po stanu u koje sam ugradio ventilatore , tako da mogu da regulišem i kanališem vazduh po stanu gde želim
Ne volim ja puno ni te veštačke mirise po stanu . kupio par puta one električne i jenizator i sve pobacao
Što reče kolega iznad mene ! Promaja je zakon
Stan mi izlazi na 2 kraja zgrade . ima cug da te izbaci iz stana :mrgreen:

Kod mene,kada se kuva bilo sta,navise se oseti u ulaznom hodniku.U kuhinji imam aspiratot i na prozoru ventilator-aspirator.Posto mi se na jednom zidu radvajaju kupatilo i kujna,imam i u kupatilu ventilator-aspirator,ali ti mirisi od kuvanja se najvise osecaju kod ulaznih vrata stana i ulaza u kupatilo.ne mogu to da objasnim.Zato imam te mirisne svece koje uvlace te miriseve.Ima tih sveca i bez mirisa.Isto za duvanski dim i te mirise od kuvanja.

ako nemaš prozor nemam pojma :( a ako imaš prozor onda valjda nema problema

svakako negde u kući ima prozor a možda i više prozora

ali jeste neki ljudi vuku taj kuhinjski miris :think:
Ne vredi prozor za neke stvari. Ni leti kad je stalno otvoren a kamoli zimi kad je hladno i nije baš za držanje otvkrenog prozora tokom kuvanja.
Za ribu,kupus i smrad od jaja kad se nešto pohuje ne vredi prozor
Ja eto kad je hladno ne pravim prženice. Ništa odvratnije nego kad se taj miris uvuče u svaku poricu i drži po nekoliko dana.
Komšinicin kupus iz prizemlja smrdi i meni u stanu na drugom spratu. Ribu kupujem u ribarnici na zelenjaku prženu i leti i zimi. Nema šanse da usmrdim kuću. Mada generalno ne volim da je jedem.

Meni doneo komšija prošlog meseca iz sela kutijicu od po kile.
Mast miriše ko pečenje da jedeš. Samo što ne krcka :njam:
Ne pravi mi zazubice :lol:
Ja još nisam dobila domacu mast ali cu je dobiti
Pa cu onda da ispecem pogacu koja ce da širi miris hleba koji se pece po stanu
a onda cu parce da namažem mašcu , posolim i pospem alevom paprikom :zjede:

Back