KAKO SAOPSTITI MUSKARCU?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Prosirivanje vidika valjda znaci da se motivises, angazujes, ucestvujes, ucis, napredujes.....u bilo kojoj oblasti...u zivotu uopste...dal je to fakultet, novi nacin pripremanja hrane, ucenje nekog stranog jezika...itd...nema veze...sve je to znanje...

Prosirivanje vidika = znanje....

I zasto bi samo studenti koje izdrzavaju roditelji upisivali fakultet i uzivali u njemu? :shock: Znam xx studenata koji sami sebe izdrzavaju, placaju skolarinu, knjige itd....i uzivaju u sticanju novog znanja.....
A svako novo znanje...nije ni bitno na koji nacin si ga stekao ( dal si ucio fakultet, bio samouk...itd...) za mene znaci prosirivanje vidika....

Offf topic...
Srbi su poznati po tome da kukaju...poznanik umire od raka a on sav nasmejan...uziva u zivotu dok ne ode na onaj svet...a neki studenti kukaju jer imaju groznu gazdaricu i oni ne mogu da uzivaju u studiranju...bas su jadni....
Neki nemac, austrijanac nece ti kukat zbog toga...

alya:
Valjda se zeljeni fakultet upisuje zato jer te to interesuje, jer zelis da naucis sto vise iz te oblasti i da to upotrebis u praksi, da se dokazes...itd?
Da to upotrebiš u praksi, da se dokažeš... to je karakterna osobina, mislim - svojstvo imanja ili nemanja ambicije i u kojoj meri. To je takođe vezano za određena zanimanja, za određena - ne za sva. Naučnicima nije potrebna silna ambicija, samo radoznalost. Ne treba im ni dokazivanje, rezultati će da rade za njih.
Ja nisam upisala fakultet da bi imala leba da jedem...vec zato sto uzivam, u tome...zato sto volim da citam, ucim, da radim na sebi., jer me to ispunjava..itd...
Jbeš mi sve, ja sam upisala i srednju školu da bih imala leba da jedem, kamol' fakultet... To ne znači da ne volim to što sam odabrala da me hrani jednog dana... bilo bi tužno.
Ali mi niko nikada nije rekao da treba učim školu kako bih od toga imala intelektualnu satisfakciju ili kako bih hranila ego, ups - kako bih se nadgrađivala da sve to jednog dana ponesem sa sobom u grob...
E da sam još 100 godina živela i propustila registraciju na forumu ne bih znala da se u učenju uživa :)

Čak sam spremna da rizikujem da zvučim kao propali Zmajevac... otkad sam proces učenja treba, jeste i može predstavljati užitak, uz toliko oduševljenje? Verovatno neko životno pravilo to i kaže, ali iskustvo malo navodi na pomisao da preteruješ..... što reče Hellen - u biblioteku pa se oplemenjuj..... fakultet je primenjeno znanje, bar bi trebao da bude.
Da sam htela da studiram ono u čemu ću do kraja života uživati, ali uz izuzetan rizik da me moja ambicija, usled mentalnog oboljenja, depresije, nedostatka materijalnih i drugih uslova, motivacije... učini grintavim :lol: besqćnikom... jednog dana....... verovatno bih upisala neq vrstu umetnosti, možda i FDU. I (da manemo deo o samoreklami) stvarno sam (bila) potencijal za to.
I sad sam baš krenula da studiram da bih imala ekonomiju na tehničkom faksu :)
Čak mi je bila i zanimljiva... donekle.

Fakultet da bih naučila? Ne, to mogu i sama. To stvarno mogu, i mnogo bolje radim, sama. Na fakultet idem da mi upišu ocene u indeks. Nema tog profesora, asistenta, plaćenih časova, koji mogu bolje da me upute u ono što želim da znam od dobre knjige, viška slobodnog vremena i, naravno, zainteresovanosti.....

Lexa:
Da to upotrebiš u praksi, da se dokažeš... to je karakterna osobina, mislim - svojstvo imanja ili nemanja ambicije i u kojoj meri. To je takođe vezano za određena zanimanja, za određena - ne za sva. Naučnicima nije potrebna silna ambicija, samo radoznalost. Ne treba im ni dokazivanje, rezultati će da rade za njih.

Jbeš mi sve, ja sam upisala i srednju školu da bih imala leba da jedem, kamol' fakultet... To ne znači da ne volim to što sam odabrala da me hrani jednog dana... bilo bi tužno.
Ali mi niko nikada nije rekao da treba učim školu kako bih od toga imala intelektualnu satisfakciju ili kako bih hranila ego, ups - kako bih se nadgrađivala da sve to jednog dana ponesem sa sobom u grob...
E da sam još 100 godina živela i propustila registraciju na forumu ne bih znala da se u učenju uživa :)

Čak sam spremna da rizikujem da zvučim kao propali Zmajevac... otkad sam proces učenja treba, jeste i može predstavljati užitak, uz toliko oduševljenje? Verovatno neko životno pravilo to i kaže, ali iskustvo malo navodi na pomisao da preteruješ..... što reče Hellen - u biblioteku pa se oplemenjuj..... fakultet je primenjeno znanje, bar bi trebao da bude.
Da sam htela da studiram ono u čemu ću do kraja života uživati, ali uz izuzetan rizik da me moja ambicija, usled mentalnog oboljenja, depresije, nedostatka materijalnih i drugih uslova, motivacije... učini grintavim :lol: besqćnikom... jednog dana....... verovatno bih upisala neq vrstu umetnosti, možda i FDU. I (da manemo deo o samoreklami) stvarno sam (bila) potencijal za to.
I sad sam baš krenula da studiram da bih imala ekonomiju na tehničkom faksu :)
Čak mi je bila i zanimljiva... donekle.

Fakultet da bih naučila? Ne, to mogu i sama. To stvarno mogu, i mnogo bolje radim, sama. Na fakultet idem da mi upišu ocene u indeks. Nema tog profesora, asistenta, plaćenih časova, koji mogu bolje da me upute u ono što želim da znam od dobre knjige, viška slobodnog vremena i, naravno, zainteresovanosti.....

Da znanje upotrebis u praksi je karakterna osobina? To za mene nije karakterna osobina, vec nesto sasvim logicno ako zelis da zaradis pare..Daj nesto, da bi dobio...istina je da postoje nelebovci....koji zavrse fakultet, u glavi im nije mnogo ostalo a traze visoku platu...
Upisala srednju skolu, da bi imala leba da jedes? Mislim, da si malo preterala.... :roll: Da bi imala leba da jedes ne moras da zavrsis fakultet, ni srednju skolu bar kod nas je tako...zaposlis se u proizvodnji, ili kao cistacica..itd..bilo sta...ako roditelji nemaju para, student ne moze da trpi gazdaricu,nema motivacije i sl..postanes samouk. :roll: ..jer ipak fakultet nam ne treba, da bi naucili a i nema se okle..
Uostalom i ucenje kako uciti je na neki nacin sticanje znanja....ako je neko toliki samouk, pa nemora da pohadja ni osnovnu skolu...brate, sve ce sam nauciti...

Smesno mi je zaista, da neko u Srbiji kaze da uci fakultet da bi imao leba da jede.. :shock: Pa u Srbiji su najlosije placane profesije koje imaju veliki znacaj za drustvo..ukljucujuci FDU, prosvetni radnici...itd, da ne nabrajam...I sta onda? Covek se odluci za ekonomiju, menedzment jer tamo ima love.. :shock: Ima love ali ima i *** studenta koji su bolji od tebe ( ne odnosi se na tebe licno ) i grebu nogama i rukama da se uvale na neki posao ( pomocu veza ili ne )...

Recimo da osoba zavrsi fakultet...ali shvati da ima i druge potenciale, koji nisu vezani za fakultet, ni srednju skolu...vec osoba jednostavno to voli da radi i ima talenta...odluci se za sopstveni biznis...diploma koju je stekao nista mu ne pomaze, jer nema bas nikakve veze sa onim sto osoba sad radi...
Kad realno sagledas djabe si ucio, trpeo gazadricu, bio fakticki beskucnik :lol: , davao tolike pare za studij....da bi imao leba da jedes..a sad ti to isto ne donosi pare, vec samo znanje...e tek onda ce covek da postane depresivan.. :lol:

Imam drugaricu koje je zaposlena u nekoj firmi, upisala je marketing koji nema veze sa njenim poslom...zbog toga jer ce kad zavrsi imati vecu platu ( da napomenem da ce povisica iznositi 10, 15e svaki mesec...za skolovanje ( koje je platila preko 2500e ) je uzela kredit....pocela da place kako se zahebala, pogotovu kad je prvi ispit roknula...posle joj uspelo da ubedi na poslu svog sefa da joj plati skolovanje...sad kad placa firma, da samo vidis kako joj ispiti lagano idu..dobila deset a nema pojma o engleskom.. :roll: ja zaista ne vidim kako je njoj ta investicija korisna ako ona ne polaze nadu na znanje...sem za tih par evrica mesecno...

Uostalom fakultet je investicija u znanje, u sebe, u bolji zivot, nove mogucnostit...da bih sve to nauceno mogao najbolje da iskoristis...a sve sto u zivotu ucis od velikog je znacaja..bar za mene...

Ako mi bas toliko krvavo treba novac, necu studirat...slikacu se za playboy, postati model... :lol: :lol: imam sve mogucnosti...

Ps.s da ja u ucenju uzivam ( naravno da ne uvek, i nisam samo ja ta koja uziva )....strasan mi je problem samo da pocnem ( kao i vecini ljudi..) :? :D

Jaoo koliki post...izvinjavam se.....necu debatirati vise o tome, kako nebih i dalje kvarila temu...

alya:
Pa cekaj zar fakultet ucis samo, da bi imao vecu platu? Dobru platu i dobar posao? Zar ti to fakultet garantuje?

Valjda se zeljeni fakultet upisuje zato jer te to interesuje, jer zelis da naucis sto vise iz te oblasti i da to upotrebis u praksi, da se dokazes...itd?
Sunja koje zavrse fakultet, dodju na posao i ne znaju teoriju da upotrebe u praksi a zaposlili se zbog plate ima malo more....i takvi ljudi nisu korisni ni sebi, ni firmi...ma nikome ne koriste....zna se gde idu takvi....

Ja nisam upisala fakultet da bi imala leba da jedem...vec zato sto uzivam, u tome...zato sto volim da citam, ucim, da radim na sebi., jer me to ispunjava..itd...
Zavrsen fakultet ne garantuje ti posao, jos manje pare...niti znaci da ces kad zavrsis raditi to sto si studirao...
A za leba ce bit..mora bit.. Kako? Radices bilo sta..i ono sto ne voles...kaD se mora, mora se..

Ja upisala da bi imala leba da jedem i bolji posao (citaj: laksi) da radim. Da ne rintam u kiosku.

Ja mislim da nije baš bedak pokvariti ovu temu...
Ps.s da ja u ucenju uzivam ( naravno da ne uvek, i nisam samo ja ta koja uziva )....strasan mi je problem samo da pocnem ( kao i vecini ljudi..)
Malo ti je oprečna ova rečenica, sama sebe izjede... hej, svima je nama teško početi, i ako je teško početi a lakše nastaviti, to se ne može, ne nikako se ne može uporediti sa onim što radiš svojom voljom, čitaš iz radoznalosti i motivacije. Još ja pomislih da si jedna od milion koji sa zadovoljstvom gutaju svaku materiju i koji pilje u profesore kao u Boga, dok drže predavanja... kad ono stiže rečenica - malo mi je teško početi.....
To nije uživanje, mislim meni nije :lol: to je forsiranje, trening, naučena rutina, i donosi dobro za rezultate studiranja, ali daleko je od uživanja. Mnogo ti je milija ona pauza za cigaru, ne? Ili šta već...
Volela bih da izmislim način da se u učenju istinski uživa, mislim da je moguće. Samo mi još nije palo na pamet kako, ali ako mi padne, javiću.
Da znanje upotrebis u praksi je karakterna osobina?
Uostalom fakultet je investicija u znanje, u sebe, u bolji zivot, nove mogucnostit...da bih sve to nauceno mogao najbolje da iskoristis...
Poenta fakulteta je, ipak, u iskorišćavanju znanja?
Izvukla si rečenicu iz konteksta, da karakterna je osobina koliko čovek zaista želi, može ili ima motivaciju da se upušta u karijerisanje..... to ne mogu (i ne žele) svi, zato postoje različite profesije. Ali svako ima u glavi da ono što sada uči (bilo gde, bilo kada), a dobija o tome neki dokaz (diplomu), uči da bi jednog dana od toga imao prevashodno materijalne koristi i, manju ili veću, materijalnu stabilnost.

Recimo da osoba zavrsi fakultet...ali shvati da ima i druge potenciale, koji nisu vezani za fakultet, ni srednju skolu...vec osoba jednostavno to voli da radi i ima talenta...odluci se za sopstveni biznis...diploma koju je stekao nista mu ne pomaze, jer nema bas nikakve veze sa onim sto osoba sad radi...
Upravo. Što po sebi zaista dokazuje razlog upisivanja fakulteta, naravno da ima tatine dece koja imaju unapred isplaniranu budućnost, pa upisuju razne Megatrendove da bi nadogradili nešto uz ime ili, u boljem slučaju, zato što mnogo vole nešto pa kao, eto, da se zanimaju nečim dok ne stasaju za "pravi posao"... ALI mi, sirotinja, uglavnom se opredeljujemo za malo realnije stvari i, da imamo te uslove, možda bismo studirali iz "ljubavi za mudrošću", ili treba biti obezbeđen ili imati velika muda. Ja nisam bila niti sam obezbeđena unapred, a ti?

Što misliš da preterujem, srednju sam upisala sa odličnim prosekom u osnovnoj, ali tu školu (još 99, kada ne beše prijemnog) mogla je lako, vrlo lako upisati osoba sa dovoljnim prosekom, ako takva postoji, u sve 4 završne godine... upisala jer posle toga imam simpatičan posao
Gimnazija nije dolazila u obzir jer, eto baš to, ne bih da radim u proizvodnji i da budem čistačica, za "ne daj Bože" ako ne upišem faks, što nije baš nemoguće bilo... ostaje mi posao u struci! To je poenta. Većina prodavača po buticima i prehrambenim prodavnicama, čistačica, radnika u proizvodnji (ovde su aktuelni proizvodi od plastike, baš simpatična isparenja svaki dan...), nekvalifikovana radna snaga su (mahom) odlični učenici lokalne gimnazije, ne samo te već i mnogih beogradskih, ali one su kao malo jače..... pa ako si odlikaš valjda imaš u glavi za prijemni, ma gde.....
Nije da imam nešto protiv gimnazoida, naprotiv, ali ja bih te škole zakonom zabranila...
Ne radi se, dakle, o krvavoj potrebi za novcem, već egzistencijalnoj. I niko nije napisao da želi od fakulteta da se obogati, već da živi od njega.
Čuj sad, u Srbiji ću da se intelektualno podstičem diplomom sa BU, eto ne bih ja to zbog posla sutra (valjda ne mogu ni da zbrišem odavde) nego što je propala zemlja treba da batalim svaku nadu... valjda?

E, evo i vama:

nuclear-bomb-explosion.jpg

Jos uvek mislim da si se suvise strogo izrazila kad si napisala da si upisala srednju da bi imala leba da jedes....ne trebas za to da studiras...postoje razni poslovi, pa mozes da zaradis da bi imao za leb...

Valjda studiras iz vlastitog zadovoljstva i zato sto zelis da napredujes u svakom pogledu + ako dobijes vecu platu super....a to ne znaci imati za leb....

Ja sam srednju upisala iz razloga jer mi bilo zanimljivo i jer sam zelela jos vise da naucim iz te oblasti...

Kad sam napisala da tesko pocnem sa ucenjem...da nekad mi neke stvari deluju malo dosadno ili sam ja iz nekog sasvim drugog razloga lenja....to ne znaci da me stvar neinteresuje...motivacija je sirok pojam....i nije povezano samo sa ucenjem...vec sa opstim shvatanjem i vidjanjem sebe, okoline itd....

Uopste nije bitno ko je iz kog razloga upisao to sto je upisao...ti zbog leba, ja zbog neceg drugog, treci zbog treceg..itd...

Svi mi imamo svoje razloge....i razliciti smo...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back