Hellen
Buduća legenda
- Poruka
- 29.969
Pa cekaj zar fakultet ucis samo, da bi imao vecu platu? Dobru platu i dobar posao?
Ех, с мојим факултетом ''већа'' плата... :-(
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Pa cekaj zar fakultet ucis samo, da bi imao vecu platu? Dobru platu i dobar posao?

chika_doktor:moja sestra je zavrsila knjizevnost i sad dizajnira kuhinje![]()
Da to upotrebiš u praksi, da se dokažeš... to je karakterna osobina, mislim - svojstvo imanja ili nemanja ambicije i u kojoj meri. To je takođe vezano za određena zanimanja, za određena - ne za sva. Naučnicima nije potrebna silna ambicija, samo radoznalost. Ne treba im ni dokazivanje, rezultati će da rade za njih.alya:Valjda se zeljeni fakultet upisuje zato jer te to interesuje, jer zelis da naucis sto vise iz te oblasti i da to upotrebis u praksi, da se dokazes...itd?
Jbeš mi sve, ja sam upisala i srednju školu da bih imala leba da jedem, kamol' fakultet... To ne znači da ne volim to što sam odabrala da me hrani jednog dana... bilo bi tužno.Ja nisam upisala fakultet da bi imala leba da jedem...vec zato sto uzivam, u tome...zato sto volim da citam, ucim, da radim na sebi., jer me to ispunjava..itd...

besqćnikom... jednog dana....... verovatno bih upisala neq vrstu umetnosti, možda i FDU. I (da manemo deo o samoreklami) stvarno sam (bila) potencijal za to.
Lexa:Da to upotrebiš u praksi, da se dokažeš... to je karakterna osobina, mislim - svojstvo imanja ili nemanja ambicije i u kojoj meri. To je takođe vezano za određena zanimanja, za određena - ne za sva. Naučnicima nije potrebna silna ambicija, samo radoznalost. Ne treba im ni dokazivanje, rezultati će da rade za njih.
Jbeš mi sve, ja sam upisala i srednju školu da bih imala leba da jedem, kamol' fakultet... To ne znači da ne volim to što sam odabrala da me hrani jednog dana... bilo bi tužno.
Ali mi niko nikada nije rekao da treba učim školu kako bih od toga imala intelektualnu satisfakciju ili kako bih hranila ego, ups - kako bih se nadgrađivala da sve to jednog dana ponesem sa sobom u grob...
E da sam još 100 godina živela i propustila registraciju na forumu ne bih znala da se u učenju uživa
Čak sam spremna da rizikujem da zvučim kao propali Zmajevac... otkad sam proces učenja treba, jeste i može predstavljati užitak, uz toliko oduševljenje? Verovatno neko životno pravilo to i kaže, ali iskustvo malo navodi na pomisao da preteruješ..... što reče Hellen - u biblioteku pa se oplemenjuj..... fakultet je primenjeno znanje, bar bi trebao da bude.
Da sam htela da studiram ono u čemu ću do kraja života uživati, ali uz izuzetan rizik da me moja ambicija, usled mentalnog oboljenja, depresije, nedostatka materijalnih i drugih uslova, motivacije... učini grintavimbesqćnikom... jednog dana....... verovatno bih upisala neq vrstu umetnosti, možda i FDU. I (da manemo deo o samoreklami) stvarno sam (bila) potencijal za to.
I sad sam baš krenula da studiram da bih imala ekonomiju na tehničkom faksu
Čak mi je bila i zanimljiva... donekle.
Fakultet da bih naučila? Ne, to mogu i sama. To stvarno mogu, i mnogo bolje radim, sama. Na fakultet idem da mi upišu ocene u indeks. Nema tog profesora, asistenta, plaćenih časova, koji mogu bolje da me upute u ono što želim da znam od dobre knjige, viška slobodnog vremena i, naravno, zainteresovanosti.....
, davao tolike pare za studij....da bi imao leba da jedes..a sad ti to isto ne donosi pare, vec samo znanje...e tek onda ce covek da postane depresivan..
imam sve mogucnosti...Vish ni ja ne bih znala...Lexa:E da sam još 100 godina živela i propustila registraciju na forumu ne bih znala da se u učenju uživa![]()
alya:Pa cekaj zar fakultet ucis samo, da bi imao vecu platu? Dobru platu i dobar posao? Zar ti to fakultet garantuje?
Valjda se zeljeni fakultet upisuje zato jer te to interesuje, jer zelis da naucis sto vise iz te oblasti i da to upotrebis u praksi, da se dokazes...itd?
Sunja koje zavrse fakultet, dodju na posao i ne znaju teoriju da upotrebe u praksi a zaposlili se zbog plate ima malo more....i takvi ljudi nisu korisni ni sebi, ni firmi...ma nikome ne koriste....zna se gde idu takvi....
Ja nisam upisala fakultet da bi imala leba da jedem...vec zato sto uzivam, u tome...zato sto volim da citam, ucim, da radim na sebi., jer me to ispunjava..itd...
Zavrsen fakultet ne garantuje ti posao, jos manje pare...niti znaci da ces kad zavrsis raditi to sto si studirao...
A za leba ce bit..mora bit.. Kako? Radices bilo sta..i ono sto ne voles...kaD se mora, mora se..
Malo ti je oprečna ova rečenica, sama sebe izjede... hej, svima je nama teško početi, i ako je teško početi a lakše nastaviti, to se ne može, ne nikako se ne može uporediti sa onim što radiš svojom voljom, čitaš iz radoznalosti i motivacije. Još ja pomislih da si jedna od milion koji sa zadovoljstvom gutaju svaku materiju i koji pilje u profesore kao u Boga, dok drže predavanja... kad ono stiže rečenica - malo mi je teško početi.....Ps.s da ja u ucenju uzivam ( naravno da ne uvek, i nisam samo ja ta koja uziva )....strasan mi je problem samo da pocnem ( kao i vecini ljudi..)
to je forsiranje, trening, naučena rutina, i donosi dobro za rezultate studiranja, ali daleko je od uživanja. Mnogo ti je milija ona pauza za cigaru, ne? Ili šta već...Da znanje upotrebis u praksi je karakterna osobina?
Poenta fakulteta je, ipak, u iskorišćavanju znanja?Uostalom fakultet je investicija u znanje, u sebe, u bolji zivot, nove mogucnostit...da bih sve to nauceno mogao najbolje da iskoristis...
Upravo. Što po sebi zaista dokazuje razlog upisivanja fakulteta, naravno da ima tatine dece koja imaju unapred isplaniranu budućnost, pa upisuju razne Megatrendove da bi nadogradili nešto uz ime ili, u boljem slučaju, zato što mnogo vole nešto pa kao, eto, da se zanimaju nečim dok ne stasaju za "pravi posao"... ALI mi, sirotinja, uglavnom se opredeljujemo za malo realnije stvari i, da imamo te uslove, možda bismo studirali iz "ljubavi za mudrošću", ili treba biti obezbeđen ili imati velika muda. Ja nisam bila niti sam obezbeđena unapred, a ti?Recimo da osoba zavrsi fakultet...ali shvati da ima i druge potenciale, koji nisu vezani za fakultet, ni srednju skolu...vec osoba jednostavno to voli da radi i ima talenta...odluci se za sopstveni biznis...diploma koju je stekao nista mu ne pomaze, jer nema bas nikakve veze sa onim sto osoba sad radi...