KAKO SAOPSTITI MUSKARCU?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Reci mu da ja imam 26 godina, da sam nedavno diplomirao sa najvišom ocenom
i odmah dobio posao u predstavništvu jedne moćne strane kompanije u Bgd, i da
sam u tebe već dugo ludo zaljubljen. Daj mu rok od 90 dana (i slovima: tri meseca).
Ako se ne napregne iz petnih žila i u tom roku ti ne napravi bebu, ja ću doći po tebe
i odvesti te u poznatom pravcu (ostaviću mu cedulju sa novom adresom na kojoj može
da te potraži kad mu dođe iz dupeta u glavu, shvati da je pogrešio i krene da kmeči
i moli te da mu se vratiš, a ti i ja, zagrljeni i udobno zavaljeni u crvenoj sofi slušamo njegovo
zapomaganje preko telefona i glasno se smejemo).

Reci mu još... Ne, nemoj ništa više da mu govoriš, samo ga večeras izvedi na Krstu,
i pokaži mu ovaj post. :mrgreen:

:heart::zag:

Hm zanimljivo, kada si ti to pocela da izlazis i da se provodis kada si se vec sa 21. izivela. Ja imam 25 bila sam u dve ozbiljne veze i sada sam u trecoj, studirala sam u inostranstvu bila na koledzu u Americi i ludovala putovala sam puno i tek sada sa skoro 26 mogu da kazem da sam se izivela. U stabilnoj sam vezi vise od dve godine i mogla bih da zivim sa deckom za koju godinu ali deca jos ne. Mozda ti je zaista proradio materinski instinkt ali evo jedne poucne price za tebe. Jedna moja drugarica koja se sa 23 udala i rodila jedva je cekala da potane majka, e sada kad dete ima 2 dve godine, sve je to lepo ona ga voli ali stralno kuka kako je poranila kada izlazimo ona naravno ne moze i vidi se taj izraz lica da je zazalila sto je toliko poranila. Mislim da ti je previse rano da imas decu....u tim godinama cure barem po mom misljenju zele decu samo jer nemaju druga poslapa ko vele ajde da radjaju. Nadji nesto drugo pa se time zabavljaj uci jezike, putuj vidi sveta jer kada rodis dete sve druge zelje se mnogo teze ostvaruju, a ipak si mlada i da rodis za 5 godina nije ti kasno. Takođe mislim da su starije devojke zrelije i sa 30godina svoje dete mogu mnogo pametnije da odgajaju nego kada su tako mlade i bez uvrede jos uvek nezrele:manikir:. da ne kazem deca radjaju decu a pri tom ako dvoj decko nije spreman nema niceg goreg nego vrsiti prisak na nekog da nesto uradi tako krupno. Ne kupujete namestaj pa da ga nagovaras ipak je upitanju dete

Bez uvrede, ali ne treba zapadnjački način razmišljanja i života uvoditi ovde kod nas. Dobro je poznato da se mi srbi do fakulteta tj 18/19 godine iživimo na neki način - dok amerikanci ne.Ono što je njima dobar provod u 25-toj to naši klinci prevaziđu u osmom razredu! (bukvalisti ovo neka ne upoređuju kako njima odgovara)! Da budemo iskreni i da se ne lažemo! Njihove šale su mi stupidne! Nikada ne bih volela da idem u Ameriku, čak ni turistički - eventualno u Južnu, da vidim Brazil...(iako mi sestra živi u Americi - na doktorskim studijama)! Najbolje vreme za svaku ženu, po savetima lekara, idealno za rađanje dece je od 19 - 28 godine! Nisam medicinske struke ali sam informisana. Što se tiče putovanja, usavršavanja, druženja,...sve to može da se postigne i sa porodicom - čak mislim da je tada sve slađe i lepše. Ne razumem ljude koji proputuju svet planiraju decu u kasnim tridesetim - i ispostavi se da uopšte i nisu za roditeljstvo, jer su samoživi i misle samo kako sebi da ugode! ps. A i studiranje u Americi je neuporedivo sa studiranjem u Srbiji, kao i znanje koje stekne jedan diplomirani amerikanac i jedan diplomirani srbin! Da se ne lažemo! :bye:

Poslednja izmena:
kakve ima veze kada si postavila temu kada si zelela dete imala si 21 i kao sto rekoh mislim da je prerano to je sve:)

Vidi da ti objasnim nešto... 21 godina za ženu nije prerana - što se trudnoće tiče! Pre svega biološki - priroda je postavila svoje granice! Takođe što se tiče emotivne strane i zrelosti - to je pitanje njene želje i osećanja! A što se intelektualne strane tiče - nisu sve žene karijeristi, ne zanima svaku nauka, niti kako izgleda Pariz, niti ima želju da se sunča na plažama neke egzotične ostrvske zemlje,... Neke opet postanu majke u dvadesetim a putuju sa porodicom svetom u pedesetoj, neko obrnuto. Sve je to individualno i ne treba misliti da je greška i nezrelost želeti porodicu i decu u dvadesetim. ps. A i nije u redu da se neko poredi sa Romima ako se porodi u srednjoj školi, naše bake i prabake su se tada udavale i rađale - em što su imale mnogo dece,em što su bila zdravija a o vaspitanju da ne govorim - i svu decu su izvele na pravi životni put, pomogli im (u mnogo je reći skromnim uslovima) da se opismene i da postanu ljudi. Ta zapadnjačka "pismenost" ne može da se meri sa našom srpskom - u svakom smislu! Taj ko se hvali na sva zvona njihovom diplomom - sam se sebi ruga i sam sebe vređa!

....kada odem u neku radnju pa tako cerka proba nesto sto je za tinejdzerke a onda mama joj kaze sine vidi zbog velicine da i mama moze da nosi. Sto se mene tice neka radjaju i sa 15 kao cigancice ali mislim da svaka zena i muskarac treba da provedu te 20. u nekom usavrsavanju svoje licnosti u svakom smislu, obrazovnom profesionalnom emotivnom...

To što čuješ po radnjama je samo pokazatelj našeg životnog standarda - ovde ljudi dele majice, džempere, cipele, jakne, mnoge stvari da bi uštedeli i preživeli. Zar stvarno misliš da dotična majka i njena ćerka ne bi volele da imaju potpuno drugačiju odeću i obuću jedna od druge,da to mogu sebi da priušte? (što se tiče poređenja sa cigančicama - odgovorila sam ti u prethodnom postu. Usavršavanje ličnosti? Misliš da je generalni direktor neke banke "usavršio svoju ličnost" naspram na primer nekog naivnog (samoukog) slikara iz nekom malog mesta u Srbiji (koji po tvojim kriterijumima verovatno nije "usavršena ličnost")? ps. "Usavršena ličnost" hmm :think: kako prepotentno i plitko to zvuči!

Poslednja izmena:
daj molim te onda ti nadji neku drugu rec ali kada dobijes 3 keca u skoli, kada prpusis sa 17.................... i jos mnogo toga .......kako se to zove nego da osudjuju tvoje postupke i onda ti drže pridike da misle da je to sve u redu ne bi osudjivali te postupke i pustili bi te da radis sta hoces. Navno da ne treba biti anarhista u kuci i treba imati otvoren odnos sa decom ali ako deca osete da ste vi previse prijateljski nastrojeni imace manje straha i nece zazirati da urade razne gluposti jer su oni cool sa svojim roditeljima. Mora da se zna ko je roditelj a ko dete. Da ubijem nekoga pa moza bi mi oprostili ali bi vecno bili razocarani u mene a nista gore nego kada se rodjeni roditelji razocaraju u svoje dete

Imam utisak da tvoj odnos sa roditeljima nije bio iskren i otvoren. Oni jesu najbolji prijatelji, ali ti verovatno površno shvataš prijateljstvo - ali kašće ti se samo jednog dana! Mada po meni "Iver ne pada daleko od klade"! Zazirati?! Neće uopšte praviti probleme kada imaju normalne odnose u porodici, to i vrapci znaju! Razočarenje u dete? Pa to se dešava samo lošim roditeljima, neka preispitaju sebe i svoj odnos prema deci!

Pitanje ne razumiješ, jer se nisi pitala jeste li vas dvoje ti koji možete biti roditelji. pa, nije to samo
eto, hoćemo djecu. Treba se i sa sobom sresti pa vidjeti što želimo i što možemo, a to što volimo jako
djecu je zbilja krasno, ali je tek kamenčić u mozaiku života s vlastitom djecom.

Sve je to vrlo individualno, neko je sa 20 spreman, neko i sa 33 još uvek razmišlja da li će biti dorastao zadatku, kako će se navići na novi način života kad dođu deca, šta će propustiti. Optimalno je da uklopimo biološki ritam i zrelost, tj da u nama sazri odluka da dobijemo dete u periodu od 20 - 35, eventualno 40. I naravno da pronađemo osobu spremnu za roditeljstvo onda kada smo i mi spremni :)

Pitanje ne razumiješ, jer se nisi pitala jeste li vas dvoje ti koji možete biti roditelji. pa, nije to samo
eto, hoćemo djecu. Treba se i sa sobom sresti pa vidjeti što želimo i što možemo, a to što volimo jako
djecu je zbilja krasno, ali je tek kamenčić u mozaiku života s vlastitom djecom.

Jel opet stižemo do nekih neobjašnjivih pobuda za decom?:roll:

A šta je želja za decom?:think:

Jesi ti imala neki drugi osećaj, neku pobudu... pojasni mi... evo izvoli...

Zanima me vase misljenje? Problem ide ovako: imam 21 godinu, on 25. ja studiram, 3. godina faxa, on zavrsava studije, ceka ga posao posle, sve ok, , zivimo zajedno vec dve godine, volimo se, sve je super. Ja bih zelela da imam bebu i kad god pomenem tu temu on kaze, ajde da uzivamo jos malo, pa za godinu-dve.(jer njegov brat ima malog sina-antihrist). Meni je stvarno super sa njim, nemam na sta da se pozalim. Vec mi dosta izlazaka i provoda, to sam sve prosla i sad bih volela da se skrasim. Mislim da nemamo sta vise da cekamo?

P.S. Obozavam decu i uvek sam ih obozavala, cak i tog malog (kako on kaze antihrista) volim... jel moguce da mi je proradio materinski instikt?

Kakvo je vase misljenje?

Moguce...:) Mada nema nista u tome lose,sto osecas ti da je pravo vreme za klince,sto se tebe tice..i bas je to nekako lepo i cakano..Ti si verujem sazrela,sto se kaze "smirila" i sada bi da zasnujes porodicu i to je ok..Naravno nista se ne moze na silu,tako da..Iz njegove recenice,za godinu dve,se vidi da mozda nije spreman ili se momcic jos nije "iziveo"...:) U svakom lsucaju vidim ja,bice to sve ok...Zene...To ce biti kao kada svakog okorelog nezenju nakon sto se ozenio pitaju,kako Vam je sada u braku,a on kaze:"Da sam znao da je biti u braku tako dobar osecaj,ozenio bih se jos pre pet godina..."...Tako da,kada jednom bude spoznao radost dece i tog malog andjelka koji ce da lici na Vas oboje,da ima njegove okice,usne,da se smeje kao on,da ima dobru dusu kao njegov tata,ima da se ti nama javis da je dragi hteo da imate najmanje troje decice..:)
Salu na stranu,ako nije spreman,ne vredi forsirati...Ok,sto kazu ne forsirajjte,samo insistirajte...Daj mu jos malo vremena,ali ne bi bilo lose,da mozda sednete pa da se zaista dogovorite..Da kaze,draga,meni zaista su potrebne js te dve godine da "ludujem",ali posle toga se bacamo na pravljenje malih bebica zaozbiljno...:)

Bez uvrede, ali ne treba zapadnjački način razmišljanja i života uvoditi ovde kod nas. Dobro je poznato da se mi srbi do fakulteta tj 18/19 godine iživimo na neki način - dok amerikanci ne.Ono što je njima dobar provod u 25-toj to naši klinci prevaziđu u osmom razredu! Da budemo iskreni i da se ne lažemo! Njihove šale su mi stupidne! Nikada ne bih volela da idem u Ameriku, čak ni turistički - eventualno u Južnu, da vidim Brazil...(iako mi sestra živi u Americi - na doktorskim studijama)! Najbolje vreme za svaku ženu, po savetima lekara, idealno za rađanje dece je od 19 - 28 godine! Nisam medicinske struke ali sam informisana. Što se tiče putovanja, usavršavanja, druženja,...sve to može da se postigne i sa porodicom - čak mislim da je tada sve slađe i lepše. Ne razumem ljude koji proputuju svet planiraju decu u kasnim tridesetim - i ispostavi se da uopšte i nisu za roditeljstvo, jer su samoživi i misle samo kako sebi da ugode! ps. A i studiranje u Americi je neuporedivo sa studiranjem u Srbiji, kao i znanje koje stekne jedan diplomirani amerikanac i jedan diplomirani srbin! Da se ne lažemo! :bye:

O maj gad...Ili po srpski o moj boze...Koliko je tebi uopste POHVALNO to sto kazes da se kod nas deca u osmom razredu zezaju kao ameri sa 25 god...Preuvelicavas, ok ali ... to je uvrnuto sto pricas...To NIJE DOBRO!!!Shvati!Iju kakav pomeren sistem vrednosti ne verujem!A ovo za studiranje...:rotf: Ajde, necu da kazem da je bolje ili gore...necu ni da se upustam u poredjenje, ali...kakvo je znanje jednog prosecnog diplomiranog srbina po tebi?Kakva je teorija i kakva "praksa" kod nas?

To što čuješ po radnjama je samo pokazatelj našeg životnog standarda - ovde ljudi dele majice, džempere, cipele, jakne, mnoge stvari da bi uštedeli i preživeli. Zar stvarno misliš da dotična majka i njena ćerka ne bi volele da imaju potpuno drugačiju odeću i obuću jedna od druge,da to mogu sebi da priušte? (što se tiče poređenja sa cigančicama - odgovorila sam ti u prethodnom postu. Usavršavanje ličnosti? Misliš da je generalni direktor neke banke "usavršio svoju ličnost" naspram na primer nekog naivnog (samoukog) slikara iz nekom malog mesta u Srbiji (koji po tvojim kriterijumima verovatno nije "usavršena ličnost")? ps. "Usavršena ličnost" hmm :think: kako prepotentno i plitko to zvuči - ni anđeli nisu savršeni, jedino je Bog...o tome bih mogla da puno polemišem, ipak ovo nije tema za to!

:zcepanje::rotf: ... o zasto ja ovo uopste citam...

Moguce...:) Mada nema nista u tome lose,sto osecas ti da je pravo vreme za klince,sto se tebe tice..i bas je to nekako lepo i cakano..Ti si verujem sazrela,sto se kaze "smirila" i sada bi da zasnujes porodicu i to je ok..Naravno nista se ne moze na silu,tako da..Iz njegove recenice,za godinu dve,se vidi da mozda nije spreman ili se momcic jos nije "iziveo"...:) U svakom lsucaju vidim ja,bice to sve ok...Zene...To ce biti kao kada svakog okorelog nezenju nakon sto se ozenio pitaju,kako Vam je sada u braku,a on kaze:"Da sam znao da je biti u braku tako dobar osecaj,ozenio bih se jos pre pet godina..."...Tako da,kada jednom bude spoznao radost dece i tog malog andjelka koji ce da lici na Vas oboje,da ima njegove okice,usne,da se smeje kao on,da ima dobru dusu kao njegov tata,ima da se ti nama javis da je dragi hteo da imate najmanje troje decice..:)
Salu na stranu,ako nije spreman,ne vredi forsirati...Ok,sto kazu ne forsirajjte,samo insistirajte...Daj mu jos malo vremena,ali ne bi bilo lose,da mozda sednete pa da se zaista dogovorite..Da kaze,draga,meni zaista su potrebne js te dve godine da "ludujem",ali posle toga se bacamo na pravljenje malih bebica zaozbiljno...:)

Raspilavila si me skroz... Hvala ti...:heart:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back