Quantcast

Како сам извадио Грчку из кризе-2.део

Распитао сам се преко нета и сазнао сам да Кинези раде те масаже по плажама на црно, да немају никакву дозволу и рачунам кад могу они, могу и ја. z:D Фотокопирам своју диплому вишег физиотерапеута, тј. урадим оверену копију дипломе на енглеском, ставим то, уље за масажу, крпу, и још неке стварчице у торбу и кренем да радим. Касније сам урадио и каталог за масажу. Диплома је важна пошто су ми је многи туристи тражили на увид или сам је ја сам показивао. У ГР није строга контрола по овом питању а главни контролори су комунална (више) и обична полиција (мање). У ГР су све плаже државне али су закупљене од хотела, ресторана и других приватника. И сад неки закупци плажа су ме пустали да радим, неки нису, већина јесу, негде ми тражили 5 евра по масажи, негде не. Ситуација је шарена и зависи од човека.

Цене масажа сам формирао на основу Кинеза. А како? Седнем на песак као туриста, чекам првог Кинеза да наиђе. Наилази. Питам га за цене. Каже ми. Хвала. Чекам другог, понављам процедуру и вадим просек. Моје цене су сличне као њихове али моје масаже су много боље. Али психологија је чудо и генерално су Кинези увек много више зарађивали од мене. Радио сам масаже на лежаљкама на самој плажи а понекад и на пешкиру на песку. У ГР масирају Кинези, Кинескиње, Тајланђани и Тајланђанке (мада ређе) али за мене су то све Кинези.z:)

Први дан не урадим ништа, криво ми је ал идем даље. Други дан убодем 2 масаже али тек касно. На већини плажа ништа. Прву масажу убодем на плажи хотела Крета Марис, то је највећи хотел на Криту, 5* наравно. Прва муштерија-Холанђанка. Најчешћа масажа ми је била масажа леђа, врата и рамена, пола сата. Тад ми је цена била 15 евра. Ту масажу сам и одрадио Холанђанки а касније и још једну. Почињем да зарађујем и да излазим из кризе. Укупно гледано првих пар месеци ми је лоше и слабо ишло.

Углавном сам питао закупце плажа да ли ту могу да масирам али неке и нисам. Кад сам видео да нема Кинеза, на те плаже, углавном, нисам ни улазио. Улазим на 1 плажу, дочека ме закупац и каже, како шта, ја га питам, он ми потражи диплому и дозволи. А човек је иначе јако досадан и увек ме је нешто заговарао а плажа му је била лоша. Улазим на суседну плажу и закупац ме избаци и каже ми да не смем ту да масирам. А Кинеза је пустао, било је и тога. Улазим касније на другу суседну плажу, не знајући да је исти закупац и он ми прилази, вади мобилни и запрети ми да ако не одем, за 5 минута ће да позове полицију. Је*о те, која будала, ко да сам дошао да му кољем туристе на плажи а не да их масирам. На поменутој хотелској плажи је званично била забрањена масажа пошто је хотел луксузан и има свој велнес и спа центар али су нам у почетку гледали кроз прсте. Касније су нам потпуно забранили да улазимо. И мени и Кинезима. На плажи на којој је радио Саша су ми дозволили да масирам. А Саша је питао ове поред њега и они су ми дозволили. На те 5 спојене плаже су ми дали да радим.

Крит је, иначе, прелепо острво али сам Херсонисос и није баш нешто нарочито. Плаже су исецкане и то ме је нервирало. Сезона у ГР зависи од места и острва а на Криту почиње обично крајем маја/почетком јуна (зависи како за који посао) а завршава се тек средином октобра. Хотели раде све до 1. новембра. Због положаја острва према сунцу, и броја сунчаних сати сезона се касно завршава а септембар је прелеп месец на Криту. После посла сам волео да шетам градом, наравно кад сам имао снаге а много сам волео да одем увече на спојене плаже близу хотелске плаже, изујем папуче и шетам по плажи и плићаку. Прелепо. Ретко сам се купао пошто сам гледао да што више зарадим а наравно, пошто сам радио за себе, могао сам кад сам хтео. Леп је осећај радити за себе у туђој земљи само што све трошкове мораш сам да плаћаш. Шалио сам се како би било најбоље да ја радим за себе а да нађем неку будалу да ми плаћа стан и храну а касније сам делимично и успео у томе. Хахаха. Иначе, неки послодавци плаћају радницима стан и храну, неки не, све зависи шта и гре радиш, већина плаћа храну, ресторани наравно, и то значи а клубови ти дају бесплатна јефтинија пића.

Што се тиче Срба, српских туриста има веома мало а радника колико хоћеш. Убедљива већина српских туриста су гастарбајтери и Београђани а радника има из целе Србије а поготово са југа. Доручак сам сам правио а пошто не знам да кувам ручао сам у ресторану Арби и он је био највећа база српских радника тамо тада. Хаха. Мислим да тај ресторан више не ради. Храна им је била добра а нагодио сам се њима да једем ту стално за 5 евра-оброк. Ту сам упознао добре ликове, Арби је као што рекох цар а највећи за*****ант а уједно и лажов је био 1 конобар Драган из БГ. Хаха. Умео је да измисли неке приче и да пали мене и остале. z:D

Тако ми је пришао 1 дан и рекао ми је: „Знаш шта, ти овде масираш по плажама, има доста баба овде, ти би могао да почнеш да је**ш бабе за паре. Шта би ти фалило?“ Ја му кажем: „Си ти луд? Шта је теби? Па мени је то грозно и одвратно!“ А тек ће он: „Ма шта те брига, ради то и ћути, је*и бабе, згрћи лову, немој да причаш никоме и боли те уво! Ја бих то радио ал не могу од овог посла. А ти си више у контакту са људима на плажи! Уосталом, ако ти нећеш, набаци их мени! Шаљи их овамо! Ја оћу!“ Ја га гледам и не верујем. Он је био полуозбиљан, полушаљив а ја наравно да нисам прихватио те његове комбинације јер ми је то грозно! Па ја јесам пропао ки Грчка ал нисам баш толико. :zskace:

Он је већ сутра кренуо СВИМА РЕДОМ да прича како ја је**м бабе за паре. А пазите, он ми је први то предложио и први ми дао ту глупу идеју! И још је мртав озбиљан причао људима како сам му се хвалио које сам све попрцао! Будала! Ај што је то причао нашима него је те глупости почео да прича и неким страним радницима и гостима код Арбија. Седимо за столом ја, неки наши и неке младе Холанђанке које су ту биле на некој пракси, чекамо да једемо и он им мртав 'ладан објашњава како ја ту је**м бабе за паре и како то радим и колико им наплаћујем те „услуге“ а оне све у мене: РИИИИИИИИИИИИИИЛИИИ? И ја ту кренух да им се правдам да нисам, као пустите га, не зна шта прича и после сам рекао Драгану-знаш шта, пред нашима можеш да причаш шта оћеш јер ме знају и знаће да лажеш ал немој бре то више да причаш пред странцима, помислиће људи да то стварно радим! А он ме пита-значи пред нашима могу да те олајавам колико оћу? А ја му кажем-али само пред радницима-никако пред туристима.z:lol:

А у том клеветању му се придружио и 1 Дика, такође из БГ који држи радњу са смешним мајицама и који је такође тежак за*****ант и лажов, мислим не зна се ко је већи лажов од њих двојице. Хаха. И он је исто ту причу тј. чорбу зачињавао, солио, додавао... И ја сам се у почетку бранио и причао како то није истина а кад сам видео да не вреди, на крају сам све то окренуо на за**банцију и кад би ме они (наши) питали јел јесам, ја бих им рекао: ЈЕСАМ z:D и још бих им испричао и неке измишљене детаље секса з бабама. Чак сам и песму саставио тим поводом. Хаха. И на крају, уместо да пале и ложе они мене, ложио сам ја њих. Па чекајте бре, мене сте нашли! Срам да вам уђе! И никад да не изађе! z:mrgreen:

Наставиће се..................
 

Top
  Blokirali ste reklame
Dragi prijatelju, nemojte da blokirate reklame - isključite Ad Blocker na Forumu, jer će tako mesto vaših susreta na Krstarici ostati besplatno za korišćenje.