kako rusi zele da privatizuju srpske firme...

pa bili su dobri sampinjoni za picu ,zvali smo je "smederevka" ,a cujem da su i radnici ziveli do jaja svaki mesec soma i po maraka pa sa familijama na ski-vikend u Samoni :-D bilo je ideja da se postavi spomenik Duletu Matkovicu na glavnom trgu u SD u prirodnoj velicini,sav u bakru i pozlati ,al onda zajahase Dosmanilije i ode sve u majcinu :evil:
Ти се стварно правиш блесав! :evil: Постојао је још један купац који је пристао на преузимање стечајних дугова САРТИД-а и реализовање социјалног програма за запослене! Тај исти УС Стил је приликом куповине челичане у Кошицама преузео дугове и још се обавезао на неке ствари. Овде ни речи о томе! Чиста пљачка. :!: :evil:

a jesi dosadan sa tom hipokrizijom
znam ja da je tada sa Sartidom bila trgovina kao i danas sa NIS-om, potpuno identično, po svaku cenu se dovlačio američki kapital u Srbiju
Је ли? Постојао је још један купац који је морао имати право куповине јер су били највећи повериоци и нудили су бољи програм.

samo sam ja onda i još uvek više strepim šta će nam uradi SAD, nego Rusija, ovo što ja pričam po forumu za NIS, ja ne mogu sprečiti, i to je već koliko gotova stvar, samo se bojim, mi smo tada Amerima dali samo Sartid, da ne bi morali Rusima mi da damo još nekog velikog monopolistu, kao što recimo EPS
А Филип Морис и ДИН? Њега заборавио. :roll:

a jesi dosadan sa tom hipokrizijom
znam ja da je tada sa Sartidom bila trgovina kao i danas sa NIS-om, potpuno identično, po svaku cenu se dovlačio američki kapital u Srbiju
samo sam ja onda i još uvek više strepim šta će nam uradi SAD, nego Rusija, ovo što ja pričam po forumu za NIS, ja ne mogu sprečiti, i to je već koliko gotova stvar, samo se bojim, mi smo tada Amerima dali samo Sartid, da ne bi morali Rusima mi da damo još nekog velikog monopolistu, kao što recimo EPS
tacno tako ,niko ovde ne tvrdi da je Sartid prodan posteno i feer al su smesne ove prica kao kad smo dali Sartid dzabe Amerima sto sad ne bi i NIS Rusima:? ,pogotovo sto je velika razlika izmedju te dve firme ,a ovo o Pecurki Matkovicu i njegovom mudrom vodjenju firme ne vredi ni komentarisati :lol:

Za vreme sankcija, radnici DIN-a nisu osetili krizu. Plata 100 maraka (ostali 5-10), 5 boksa cigareta (1kg) svaki radnik je dobijao đžabe, razne namirnice (brašno, šećer, ulje, meso, svinjske polutke, alkoholna i bezalkoholna pića....)sve besplatno ili na 1000 rata. I još u okviru fabrike - dečje obdanište. Naravno besplatno. A DIN je uvek punio državni buđžet 40%. I onda, normalno kampanja, mora da se nađe ''strateški partner'' (u prevodu-strani vlasnik) da fabrika još bolje radi, posluje. Ej, prodaješ najjaču, najmoćniju firmu u državi da bi bolje radila??? Umesto da je DIN kupovao fabrike cigareta u okruženju i širio se, oni ga prodadoše. A nezvanično se priča da će Filip Moris da prekine proizvodnju (seli je u Grčku), a celokupan DIN će postati magacin - skladišno distributivni centar za jugoistočnu Evropu. Više ne vredi pričati.

Za vreme sankcija, radnici DIN-a nisu osetili krizu. Plata 100 maraka (ostali 5-10), 5 boksa cigareta (1kg) svaki radnik je dobijao đžabe, razne namirnice (brašno, šećer, ulje, meso, svinjske polutke, alkoholna i bezalkoholna pića....)sve besplatno ili na 1000 rata. I još u okviru fabrike - dečje obdanište. Naravno besplatno. A DIN je uvek punio državni buđžet 40%. I onda, normalno kampanja, mora da se nađe ''strateški partner'' (u prevodu-strani vlasnik) da fabrika još bolje radi, posluje. Ej, prodaješ najjaču, najmoćniju firmu u državi da bi bolje radila??? Umesto da je DIN kupovao fabrike cigareta u okruženju i širio se, oni ga prodadoše. A nezvanično se priča da će Filip Moris da prekine proizvodnju (seli je u Grčku), a celokupan DIN će postati magacin - skladišno distributivni centar za jugoistočnu Evropu. Više ne vredi pričati.

DIN je bio izuzetna prilika za klepanje provizije...Uspešna firma, a prva na prodaju :roll:

Osetio Moris da su Srbi davno ispušili...:wink:

a075.gif

tema:
Kad se pogleda kako su prošle željezare u regiji, posebno u Hrvatskoj, onda je Sartid prošao izuzetno dobro...
priča se da je vredeo 2 milijarde...pa za te pare su mogli da kupe celo Smederevo...
Jednostavno, onda Sartid, danas Zastava ne bi pogrešili da su dali džabe samo da se ne otpuštaju radnici i ta šupa pretvori u radni pogon
:lol::lol::lol::lol::lol:

Pitaj , za početak, radnike Sartida šta misle o Matkoviću.
A drugo, ne banalizuj i ne izvrći uvek na onu stranu na koju tebi odgovara....zaista si neozbiljan sagovornik.:-?

Pa hteli su da ga ubiju macolama.........eto sta misle o njemu....:roll:

Pa zet mi tamo radi , covek ima mesecnu platu, ko u matkovica za godinu dana.......
Novu opremu, pristojan topli obrok.................ne mora da nadnicari posle radnog vremena...

Pojma vi nemate o sartidu......

Ти се стварно правиш блесав! :evil: Постојао је још један купац који је пристао на преузимање стечајних дугова САРТИД-а и реализовање социјалног програма за запослене! Тај исти УС Стил је приликом куповине челичане у Кошицама преузео дугове и још се обавезао на неке ствари. Овде ни речи о томе! Чиста пљачка. :!: :evil:

tacno sartid su htele da preuzmu evropske banke koji su bili poverioci fabrike tj nemci ali neko nije dozvolio da se to desi, ubijen je djindjic, pa je brze bolje , Sartid bez tendera, za vreme vanrednog stanja prodat amerikancima za pisljivih 20 miliona. I to demokratama ne smeta. Hipokrizija naravno. A ovamo kukaju za ruskih par milijardi da je za NIS malo . I to ne za 100% kompanije vec SAMO 51%!!!!!!

A ovi lopovi su prodali 100% Sartida plus fabriku belih limova u Sapcu koja je sama vredela 800 miliona za sve ukupno 30!

tacno sartid su htele da preuzmu evropske banke koji su bili poverioci fabrike tj nemci ali neko nije dozvolio da se to desi, ubijen je djindjic, pa je brze bolje , Sartid bez tendera, za vreme vanrednog stanja prodat amerikancima za pisljivih 20 miliona. I to demokratama ne smeta. Hipokrizija naravno. A ovamo kukaju za ruskih par milijardi da je za NIS malo . I to ne za 100% kompanije vec SAMO 51%!!!!!!

A ovi lopovi su prodali 100% Sartida plus fabriku belih limova u Sapcu koja je sama vredela 800 miliona za sve ukupno 30!
pa isti oni koji prodaju Sartid ,sad prodaju i NIS ,kako su sada odjednom dobri kad prodaju ispod cene, a onda su bili nevaljali ?

Ја велим овако:
Американци хоће да нам отму и фирме и део територије
Руси само фирме.

Руси су, велим ја, мањи лопови, па је боље са њима...
Американци су ти навикли, да ти отму и још да се смешкаш, па се и увреде ако ниси срећан што су ти отели.
Руси ти отму, али те бар не терају да се смешкаш, а нешто ти и оставе..

Delimicno se slazem sa tim da se rusima olaksava da kupe firme po srbiji ali ,ima tu i druga stvar ,nasi radnici su razmazeni i nisu kao oni sa zapada u to su se uverili ali takodje su to i ruski ,
Ustvari radne navike su nam slicne kao u rusiji, kako neko rece polukapitalizam,uglavnom ruske firme to tolerisu ta dugacka bolovanja ,gomile praznika i kasnjenja.Dok u zapadnim to ne dozvoljavaju
mentalitet je slican ruskom.

Delimicno se slazem sa tim da se rusima olaksava da kupe firme po srbiji ali ,ima tu i druga stvar ,nasi radnici su razmazeni i nisu kao oni sa zapada u to su se uverili ali takodje su to i ruski ,
Ustvari radne navike su nam slicne kao u rusiji, kako neko rece polukapitalizam,uglavnom ruske firme to tolerisu ta dugacka bolovanja ,gomile praznika i kasnjenja.Dok u zapadnim to ne dozvoljavaju
mentalitet je slican ruskom.

vidi se da nisi bio davno u rusiji. tamo ti je sad suroviji kapitalizam od americkog. nema kod rusa kapitalista zajebancije.

Ako nista, srpski radnici bi trebalo da teze ka zapadnim gazdama, jer je sa aspekta zdravlja , bolje raditi kod zapadnjaka.......

Naime, tamo je stotinu godina razvijen sindikalni pokret, i gazde su navikle na tu stalnu borbu sindikata i vlasnika.......u rusiji nemaju sluha , jos uvek za te zayebancije, pa tajkuni sindikalne probleme resavaju kucnim posetama radnicima, i lomljenjem odredjenih ekstremiteta.......prema tome, ako ni zbog cega drugog, kod zapadnjaka je zdravije...lakse se dise

nemas ti vzee blage sa zivotom . zapadnjaci ne dolaze ovde da rade na pravima radnika vec da z arade. njih interesuje samo profit za sindikate ih zivo zabole ona stvar. ako si ti u pravu reci nam kakvo je stanje sindikata i prava radnika u indoneziji kini vijetnamu maleziji i drugim drzavama gde zapadne kompanije imaju svoje glavne investicije?

Back