K KnezNez Zainteresovan član Poruka 142 30.03.2021. u 19:22 - Kako rijesiti jednacinu sa prirodnim logaritmom #1 Pozdraav. Možete li mi pomoći kako da riješim jednačinu sa prirodnim logaritmom. Zadatak ide ovako: 2lnx-2=0 Došao sam do lnx=1 Daljeee ne znaaam
Pozdraav. Možete li mi pomoći kako da riješim jednačinu sa prirodnim logaritmom. Zadatak ide ovako: 2lnx-2=0 Došao sam do lnx=1 Daljeee ne znaaam
Baby Yoda Contributor Poruka 21.753 30.03.2021. u 19:57 - Kako rijesiti jednacinu sa prirodnim logaritmom #2 Ako pogledamo ovo, znaćemo da je: Ako pogledaš ovo i sagledaš da ti imaš lnx=1, onda pogledaj formulu. Tebi je slučaj najprostiji. Osnovni primer. Imaš samo lnx = 1. Znači x = e^1 x = e x = 2.71...
Ako pogledamo ovo, znaćemo da je: Ako pogledaš ovo i sagledaš da ti imaš lnx=1, onda pogledaj formulu. Tebi je slučaj najprostiji. Osnovni primer. Imaš samo lnx = 1. Znači x = e^1 x = e x = 2.71...
Baby Yoda Contributor Poruka 21.753 30.03.2021. u 20:49 - Kako rijesiti jednacinu sa prirodnim logaritmom #3 Pazi, ja mislim da je to rešenje, ja sam zadnji put radio logaritme pre 15 godina.
K KnezNez Zainteresovan član Poruka 142 03.04.2021. u 16:23 - Kako rijesiti jednacinu sa prirodnim logaritmom #4 Baby Yoda: Pazi, ja mislim da je to rešenje, ja sam zadnji put radio logaritme pre 15 godina. Kliknite za proširenje... Ma sustina je u fazonu zamjene. Shvatio sam hvala ti puno i izvini na zakasnjelom odgovoru
Baby Yoda: Pazi, ja mislim da je to rešenje, ja sam zadnji put radio logaritme pre 15 godina. Kliknite za proširenje... Ma sustina je u fazonu zamjene. Shvatio sam hvala ti puno i izvini na zakasnjelom odgovoru