Како решити проблем сајбербулинга?

Dr.Jackson

Iskusan
Moderator
Poruka
5.949
Како живимо у доба интернета, многи људе које би иначе избегавао на улици и игнорисали њихово постојање овде су пристуни као дежурни насилници који намерно нападају друге људе из истог разлога што би нападали људе у стварном животу? Како се одбранити од сајбербулинга пошто сам и сам жртва и редовне тортуре ево већ 6 година од стране појединих злих људи који нису развили осећај кајања и који када им укажеш да греше побесне као да им рекао не знам ни ја шта? Па човек није савршено биће и не може све да зна. Он греши и 90% ствари у животу учи или на својим или на туђим грешкама. Која организација може да стане на моју страну да није нека НВО? Не могу да верујем у шта се претворило ово дивно место - интернет, протеклих пар година, да човек више не може ни овде да се одмори, да подели мисли са људима, да буде његова оаза мира, већ мора и на интернету, нарочито на друштвеним мрежама да буде изложене тортурама и емотивним манипулацијама од стране појединих злих људи.

Оно што могу да тврдим да AI не ради свој посао како треба и да често осуди невине људе а особе које су криве пусти зато што доноси осуде по шаблуну и по броју пријава од стране људи. Е сад, сваки тај сајбернасилник има своју секту која може огранизовано да нападне једног човека и да те тај човек буде одбачен јер је тако AI прерачунао. Да ли вештачка интелигенција ради на страни насилиниа јер има душу? Не постоји људски фактор који би могао да доносе праведан суд о некој особи јер човек је све само не скуп шаблона. Тако да ја сам за то да се уклони вештачка интелигенција из свих мрежа јер ово што она прави иде само у корист насилника. Вештачка интелигенција никада неће моћи да разуме ситуацију већ ће увек по ситему руље да доноси осуде.

Да ли треба ограничити интернет као Кинези што су урадили?
Да ли треба заиста да се решимо друштвеним мрежа које су направили многе гадости?

Иначе ово је кривично дело и особа може да одговора дебело.

ПС: Не знам да ли ово право место за ову тему али сајберкриминал је заиста у протеклих година у порасту.

Poslednja izmena:
Ма није овде (на крстарици). Прочитајте, ради се о несавршености вештатчке интелигенције да препозна људе на друштвеним мрежама који немају људску централу већ имају одређени алгоритам по коме раде и који се злоупотребљава од стране огранизованих булинг секти до зла бога, док се неки тотално бенигни налози и канали гасе. Зато сам и скептичан кад је у питању вештачка интелитенција јер је ћопава.

Ма нека ме прети и вређа колико хоће. Ја на то не обраћам пажњу. Својевремено је пробао колега са бившег факса да ме испровоцира али није уродило плодом, па је одустао. Знаш како се каже, пси лају каравани пролазе. Они то знају да нема никакав ефекат код мене па морају да пронађу друге начине, ваљда у нади да извуку неке емоције из мене. :hahaha:

Ради се о нападу у виду досовања мреже, ширење лажних информација о мени, представљање као да сам то ја, рушење мог угледа... Ти напади су учестали у протеклих 5-6 година тј. негде на јесен 2015 су почели и од тада не стају.

Poslednja izmena:

Back