KAKO REŠITI PROBLEM NAPUŠTENIH PASA

Najverovatnije zato što, kako reče Dlugomir, niko ne može da se ugradi.
Postoje svakojake ujdurme oko uličnih pasa. Verovali ili ne, ali postoji i tzv. "pseća mafija" koja hvata pse, bira najreprezentativnije, nabavlja im lažne pasoše i šalje u neke evropske zemlje (Nemačku, Austriju).Tim psima nije namenjena uloga kućnih ljubimaca. A sad saberi dva i dva ... Postoje još neke priče ali se pitam ima li smisla ovde ih obelodaniti.

Da bude jasnije zbog čega su neke prozivke na ovoj temi potpuno bespredmetne (besmislene):
i zaštitarima je u interesu da se životinje sklone sa ulica. Da li psi nekom smetaju ili ne - time se bave komunalne službe; zaštitarima je cilj da životinje ne pate, ne gladuju, ne smrzavaju se, ne oboljevaju (i ne prenose bolesti na ljude i druge životinje) i ne budu na meti raznih psihotičara. U tom smislu, nema licemerja: ako komunalci obećavaju svašta a nema ih na delu (jer im nije unosno ili nisu zainteresovani), zaštitari su delotvorniji. Postoji mali milion primera u kojima su ljudi, umesto zoohigijene, zvali udruženja za zaštitu životinja, pa su su životinje s ulice ekspresno uklonjene i zbrinute. Problem je jedino u kapacitetima smeštaja privatnih azila koji se izdržavaju od donacija.

- - - - - - - - - -

I to "besplatno" se mora OD NEGDE platiti....Od poreza, budzeta, priloga....

Nicega nema besplatnog u kapitalizmu.

Joj bre, Blajbi. Naravno da se sredstva odvajaju (iz budžeta, poreza itd) za javne/komunalne usluge. Pitanje je koliko se odvaja i gde zapravo ode taj novac.
Ovaj projekat, konkretno, bio je donacija. Znači - ništa budžet. Poklon.
I ti zaista misliš da tamo nekog čiku iz opštine zanima projekat iz koga ne može da izvuče makar 20% svežeg keša?

Poslednja izmena:
A na sta si ti mislila kad si navela da zelis grad bez pasa?

- - - - - - - - - -

Zao mi je zbog toga.

Без луталица. Ове власничке морам да трпим, мада и ту има проблематичних и то доста. И паса и власника.

- - - - - - - - - -

Што ти је жао?
Помири се са чињеницом да таквих као ја има и то више него што мислиш.

Без луталица. Ове власничке морам да трпим, мада и ту има проблематичних и то доста. И паса и власника.

- - - - - - - - - -

Што ти је жао?

Na šta si mislila kad moraš da ih trpiš? Da li sa njima imaš neki problem? Ne mislim na one druge što si navela, problematične.

Ja ih imam 8 na dve lokacije. Kući 2 a na salašu 6. Niko ne mora da trpi zbog mojih pasa. Zašto? Zato što sa njima nema niko kontakt sem nas ukućana.

Na šta si mislila kad moraš da ih trpiš? Da li sa njima imaš neki problem? Ne mislim na one druge što si navela, problematične.

Ja ih imam 8 na dve lokacije. Kući 2 a na salašu 6. Niko ne mora da trpi zbog mojih pasa. Zašto? Zato što sa njima nema niko kontakt sem nas ukućana.

Идеално би било када би псе имали искључиво људи који живе на салашу.

Kad kazes da moras da ih trpis to zapravo znaci da bi u dubini volela da ni njih nema?

Што ти је жао?
Znam da ima dosta takvih ljudi. Zao mi je jer znam da bi bila srecnija kad bi volela pse. Ja samo zelim da svi ljudi budu srecni. A i svi psi. :)

Ниси одговорио на моје питање.
На шта мислиш кад кажеш да волиш псе?
Na pse. :)

Poslednja izmena:
Kad kazes da moras da ih trpis to zapravo znaci da bi u dubini volela da ni njih nema?

Znam da ima dosta takvih ljudi. Zao mi je jer znam da bi bila srecnija kad bi volela pse. Ja samo zelim da svi ljudi budu srecni. A i svi psi. :)

Na pse. :)

Крећемо од задњег одговора који одсликава тотални недостатак критеријума. Сви ти се свиђају, па то је немогуће.

Друго је толико глупо да ни коментар не могу да срочим.

Што се првог тиче - не, не би ми недостајали.

- - - - - - - - - -

И не треба ми никакво дубинско преиспитивање, кажем ти директно да их не волим.

Крећемо од задњег одговора који одсликава тотални недостатак критеријума. Сви ти се свиђају, па то је немогуће.

Друго је толико глупо да ни коментар не могу да срочим.

Што се првог тиче - не, не би ми недостајали.

- - - - - - - - - -

И не треба ми никакво дубинско преиспитивање, кажем ти директно да их не волим.
Ja generalno volim zivotinje, a naravno da postoje rase koje su mi blize od drugih. Drugo nije glupo, samo ti nisi shvatila - ja ti zelim srecu. :D
I to je povezano s onim prvim, odnosno sad poslednjim sto si napisala. Ljudi koji vole su srecniji. Probaj, videces. :)

Ja generalno volim zivotinje, a naravno da postoje rase koje su mi blize od drugih. Drugo nije glupo, samo ti nisi shvatila - ja ti zelim srecu. :D
I to je povezano s onim prvim, odnosno sad poslednjim sto si napisala. Ljudi koji vole su srecniji. Probaj, videces. :)

Не млати. Више љубави има у мом случајном сусрету са пијачном мачком него у сто равнодушних керећих извођења ради мале и велике нужде.

Пас је и чивава и перо преса канарио. Увек ми је било нејасно шта замишљате кад кажете - пас.

- - - - - - - - - -

Иначе, ја их не волим.

To što ih ti ne voliš to je to je ok i to se vidi iz tvog pisanja. Jer onda svi treba da ne vole pse da bi ti bila zadovoljna.

Не млати. Више љубави има у мом случајном сусрету са пијачном мачком него у сто равнодушних керећих извођења ради мале и велике нужде.

Razumem tebe a i Dlugomira. Ti ih ne voliš, to je ok, imaš razlog. On ih voli i zato misli da bi bila sretnija kad bi isto tako osećala.
Zašto to pišem? Ja ih volim i mislim da ljubav između psa i čoveka nema cenu. Pa meni je moja kuja koju sam nedavno udomila toliko zahvalna da ti to ne mogu opisati. Svaki put kad izađem iz kuće ona se namesti u takav položaj da ne mogu a da je ne pomazim. A da ne pominjem koliko nam čuva kući.

To što ih ti ne voliš to je to je ok i to se vidi iz tvog pisanja. Jer onda svi treba da ne vole pse da bi ti bila zadovoljna.

Свака пресија рађа отпор. Догфри кафићи, радње, превозна средства, рекламе на ТВ у којима срећне породице обавезно имају златне ретривере, пси на плажи, пси на балконима који заурлава ју...

Back