KAKO REŠITI PROBLEM NAPUŠTENIH PASA

kada se napise napusten pas aludira se na to da je prethodno bio neciji, a mnogo je vise na ulicama onih koji nikada nisu imali vlasnika, iz divljih legla.

Zakon poznaje samo termine "napuštena životinja", "izgubljena životinja", "ogledna životinja", "službena životinja", "vlasnička životinja" itd i definiše:

Čl. 5

izgubljena životinja jeste životinja koja je napustila vlasnika, odnosno držaoca, bez njegove volje i koju on traži;
napuštena životinja jeste životinja koja nema dom ili koja se nalazi izvan njega i lišena je brige i nege vlasnika, odnosno držaoca i koju je on svesno napustio;

Lutalica je izraz koji je preuzet prevodom sa engleskog - stray dog

Ja sam ih vidjao, doduse redjen nego ovde.

A i azila napolju ima, verovao ili ne.

Има, али не о трошку државе, него се људи удруже, направе удружење обожавалаца паса, купе плац, ограде, направе грађевину, све о свом трошку па тамо 'ране и поје псе, опет о свом трошку наравно, и о трошку разних донатора, уврнутих лудака који сву имовину остављају друштвима за заштиту паса итд...

А код нас се назовиљуди удруже, као воле псе, и онда траже да им држава финансира њихово удружење, држава то и ради јер њоме не управљају ови које плаћамо него ови у Бриселу и Вашингтону којима смо овде покусни кунићи, па онда траже и да држава финансира некакве азиле, хотеле, подна грејања, доживотну квалитеун исхрану са пуно протеина, ветеринарску негу све до смрти, листи њихових захтева нема краја, дају себи за право да упадају у азиле које су отвориле локалне самоуправе, да ослобађају псе одатле јер су они незадовољни условима које је држава обезбедила, пишу листе захтева и услова који азили треба да испуне, и за све то очекују наравно да платимо сви ми порески обвезници.
Има ли краја и конца том лудилу?

Zakon poznaje samo termine "napuštena životinja", "izgubljena životinja", "ogledna životinja", "službena životinja", "vlasnička životinja" itd i definiše:

Čl. 5

izgubljena životinja jeste životinja koja je napustila vlasnika, odnosno držaoca, bez njegove volje i koju on traži;
napuštena životinja jeste životinja koja nema dom ili koja se nalazi izvan njega i lišena je brige i nege vlasnika, odnosno držaoca i koju je on svesno napustio;

a sta je ako nije.lutalica? pas ne mora da bude prethodno neciji.

Čl. 5

Да, твој пост ме подсетио, наша удружења која сам горе помињао пишу и законе, диктирају и медијима термине, мисле да ће некога да направе лудим, па тако више нема термина пас луталица, него ето напуштен пас.

Који бре напуштен пас, керовође у 99,99% случајева шетају искључиво расне псе (то је наравно питање статуса, каква љубав према животињама, какви бакрачи, то они лече комплексе), а пси луталице су у огромној већини мешанци који су ко зна колико генерација у урбаној средини, ту се коте и множе без икакве контроле.

Да ли неко заиста толик опотцењује интелигенцију овог народа, да ли неко заиста мисли да смо толики имбецили да ћемо да поверујемо и прихватимо њихове небулозе?

Има, али не о трошку државе, него се људи удруже, направе удружење обожавалаца паса, купе плац, ограде, направе грађевину, све о свом трошку па тамо 'ране и поје псе, опет о свом трошку наравно, и о трошку разних донатора ...

Većina domaćih azila je privatna, odnosno funkcioniše baš tako.

Да, твој пост ме подсетио, наша удружења која сам горе помињао пишу и законе, диктирају и медијима термине, мисле да ће некога да направе лудим, па тако више нема термина пас луталица, него ето напуштен пас.

Који бре напуштен пас, керовође у 99,99% случајева шетају искључиво расне псе (то је наравно питање статуса, каква љубав према животињама, какви бакрачи, то они лече комплексе), а пси луталице су у огромној већини мешанци који су ко зна колико генерација у урбаној средини, ту се коте и множе без икакве контроле.

Да ли неко заиста толик опотцењује интелигенцију овог народа, да ли неко заиста мисли да смо толики имбецили да ћемо да поверујемо и прихватимо њихове небулозе?

О томе ја пишем. Нема ту ни љ од љубави. Шетају их као ствари. Ја имам ову марку пса а ти ону. Јао што смо урбани...

Zasto bi se prosecnom gradjaninu Srbije uskracivala mogucnost da ima psa? Upravo suprotno - ako pricamo o lutalicama, interes je da zivotinja bude udomljena, a ne na ulici.

u mnogim zemljama je uskraceno zakonski drzanje pojedinih rasa, jer se rase smatraju opasnim i nepizeljne su. jel rayela napisala kako je u nemackoj...za opasne rase su podigli porez na 500 evra pa su ljudi sami odustali. ako moze u nemackoj, moze i u srbiji, ipak je nemacka svet za srbiju. :manikir:

i niko ne uskracuje ima mnogo slatkih patuljastih rasa....mada srbi ne mogu sa takvim psima da.lece komplekse i frustracije, to je problem. :lol:bez mastifa, staforda, bul terijera nema lecenja. bice da sluze u terapeutske svrhe.

А зашто се просечном грађанину ускраћује могућност да има кола?
To vidi tamo na Politici, Vucic & co, mada sad kola ima vise nego ikad. Ali ovde pricamo o zivotinjama. :)

- - - - - - - - - -

Ма да, шта је тричавих петсто евра за правог dog-nuttera.

Pravi je onaj kojeg volis. Ja sam imao 2 psa, jednog rasnog, a drugog ne. Onog drugog sam usvojio, a prvog su mi poklonili kao stene.

Ма да, шта је тричавих петсто евра за правог dog-nuttera.

Teško da na našem tržištu neki pas može da se proda za 500 evra.
Široko rasprostanjene rase a la retriver, doberman, rot - koštaju između 100 i 250 evra (štene). Bez pedigrea - 50 evra.
Odrasli, priplodni psi šampionske kategorije, naročito ako su prošli obuku, mogu koštati i preko 10.000 evra, ali se uglavnom prodaju van Srbije.

Pa ti si pametan čovek pa ne prihvataš nebuloze. Ja sam već napisao da je planeta okupirana reptilijancima. Ko misliš da je u tim udruženjima? Zašto bi oni štitili ulične pse, koji je to motiv? Ništa se ne dešava bez razloga. A odgovor se sam nameće.
Ja se divim tvojoj borbi, ali se i bojim za tebe. Reptilijanci su opasni kada im neko zasmeta.

- - - - - - - - - -

Teško da na našem tržištu neki pas može da se proda za 500 evra.
Široko rasprostanjene rase a la retriver, doberman, rot - koštaju između 100 i 250 evra (štene). Bez pedigrea - 50 evra.
Odrasli, priplodni psi šampionske kategorije, naročito ako su prošli obuku, mogu koštati i preko 10.000 evra, ali se uglavnom prodaju van Srbije.

Nemoj da lažeš. Ja sam poklanjao moje pse koji imaju rodovnik.

- - - - - - - - - -

ako nosi jaja, moze i u supu. :D

Muški psi nose.

Pa ti si pametan čovek pa ne prihvataš nebuloze. Ja sam već napisao da je planeta okupirana reptilijancima. Ko misliš da je u tim udruženjima? Zašto bi oni štitili ulične pse, koji je to motiv? Ništa se ne dešava bez razloga. A odgovor se sam nameće.
Ja se divim tvojoj borbi, ali se i bojim za tebe. Reptilijanci su opasni kada im neko zasmeta.

- - - - - - - - - -

Nemoj da lažeš. Ja sam poklanjao moje pse koji imaju rodovnik.

- - - - - - - - - -

Muški psi nose.

nose...tako da svi idu u supu. :mrgreen:

Većina domaćih azila je privatna, odnosno funkcioniše baš tako.

Мењаш тему, Закон о добробити животиња је предвидео да све локалне самоуправе морају збрињавати псе по азилима, и то не било каквим, него мора да испуњавају разне услове, да псима буде као у хотелу.

Исти тај Закон је забранио убијање паса, осим ако нису болесни, и бла бла, што ће рећи довео је локалне самоуправе у ситуацију да треба да буду пасје слуге.

Огромна већина општина нема пара за овакве лудости, и онда смо у пат позицији, нити ико нормалан може да збрине и да храни све те џукелетине које су се накотиле не зна се, нити можеш да их трпиш да нападају људе сваког дана, и онда службе или ћуте и врдају кад људи зову и траже да склоне псе јер их немају где, или дођу па их покупе и преместе на друго место, или ти објасне како су их покупили и стерилисали, па их вратили на исто место, и сад ако те гризу нема проблема, гризу те стерилисани пси, па треба ваљда да ти је драго, то је такво спрдање са интелигенцијом људи да немам речи.

И све се нешто увија и млати празна слама, и нико да каже оно што је јасно као дан, пас без власника је штеточина, штеточину треба убити, тачка.

To vidi tamo na Politici, Vucic & co, mada sad kola ima vise nego ikad. Ali ovde pricamo o zivotinjama. :)

А, па чека' бре мало, ако ја плаћам гомилу такси за свог љубимца четвороточкаша који ми служи, а богме и ја њему увек кад устреба, зашто не би било таксе и за псе? И регистрације, и техничког прегледа, или како би се то већ назвало, и казнених поента, и свега осталог?

Back