Ja sam predugo vani pa mi je tesko da razumijem zasto bi Meliot usvojio bas ekstremnu izraelsku propagandu. Ali bas ekstremnu pocevsi od argumenata za negiranje prava na povratak do bas plana kojim bi se legalizovalo drzavina izraela nad okupiranim palestinskim teritorijama a istvremeno rijesio problem velikog broja palestinaca putem kvazi drzavnog provizorijuma kojim ce se onemoguciti palestincima pravo da glasaju Za drzavni aparat koji ih kontrolise.
Ovo se ne odnosi na forumaša Meliota, već govorim ovako; većina Srba je izrazito islamofobična. To je splet određene okolnosti kao što je istorijsko iskustvo sa Turcima, vekovna klanja i, naravno, najnoviji rat.
Kvalifikacija srebreničkog masakra kao genocida je tu ključna i zato sam otvorio onu temu, odnosno podvukao izuzetno veliki značaj za Srbiju presude povodom optužbi Izraela za genociid nad Palestincima u Gazi; posle toga, došlo bi do značajne promene po tom pitanju.
Taj prilično ekstreman prezir kod masa je vrlo vidljiv. Evo, od toga što je neki Bošnjak među studentima iz Novog Pazara poneo zastavu svoje nacionalne manjine, napraviše mediji i neki forumaši ovde, čak, Istočno pitanje. Neki forumaši ovde su čak pisali o tome da je sramota (da, da je sramota) što je studentima islamske veroispovesti ukazano poštovanje njihovih verskih običaja što se tiče ishrane (kao što se npr. u toku posta priprema i posna hrana). Ne zaje&@$am, nekoliko forumaša je, ovde, tako nešto čak isticalo kao (!) nešto, tobože, skandalozno.
Raznu Srbi čak imaju i izvesno poštovanje prema ustašama, pa im sa neki način i dive, ali sa distance. Dok su muslimani samo 'materijal za iživljavanje'. Evo npr. i neki studenti su takvih stavova, pa se na putu za Novi Pazar ponela priča o tome koliko su balije zaslužile sve što su dobile u Srebrenici, uz najavu da će ubrzo biti još gomila novih Srebrenica (mogu misliti kakve bi reakcije bile da je to stiglo do Pazaraca, ili da je to došlo do režimskih medija koji bi iskoristili da sve studente, po svom dobrom običaju, satanizuju).