kako reci prijateljici: dosta!

lillyann:
Poznajemo se godinama, mogu slobodno reci da je to jedan od retkih kontakta iz detinjstva koji je opstao. Nas dve smo iz potpuno razlicith porodica, razlicitog obrazovanja, zanimanja, pogleda na svet, i dugo smo funkcionisale po principu "suprotnosti se privlace". Medjutim, u poslednjih godinu dana u njenom ponasanju promenile su se neke stvari. Postala je jako nezadovoljna svojim zivotom, lako pada u depresiju, nezadovoljna je poslom, prijateljima, jednostavno - nista joj nije po volji. Uglavnom, pokusava da pronadje krivca za svoje nezadovoljstvo i cesto i mene uvlaci u pricu sa stavom da sam i ja nesrecna "samo to odbijam da prihvatim". Jako je negativna.
Desilo se i to da je pocela da se uplice u moj privatan zivot na nacin na koji nikad ne bih zelela. Ako joj kazem da mi se neko dopada, sama, bez pitanja, pokusava da dopre doticnog momka i nabacuje me, zove ljude koji ga poznaju i raspituje se u moje ime i sl. Sa nepoznatima raspravlja o mojoj privatnosti po principu "gde sam sta, kada, kako i s kim radila", i sa alibijem da "samo zeli da pomogne". Ovo je samo deo cele price. Inace je veliko zlopamtilo i posesivna osoba sa veoma cudnim pogledima na musko-zenske odnose.
Zelela bih da joj pomognem, ali i pre svega da se sklonim od nje, jer je pravi "energetski vampir". Sta mislite da treba da uradim i kakav pristup da izaberem?

Verovatno si dosta starija od mene ali ja sam imala slican problemDruzila sam se s drugaricom ceo zivot i to je nekako prestalo da funkcionise.Valjda se ljudi menjaju posle nekih situacija a onda drugi ne uspevaju da im se prilagode ili da se oni prilagode drugima...I dalje mislim da je najbolji otvoren razgovor na pravom mestu u pravo vreme...pokusaj,nemas sta da izgubis
 
prijateljima se pomogne ukoliko traže pomoć,,, i ona na svoj način želi tebi da pomogne a ti misliš da ti nije potrebna njena pomoć ,,, i ona isto tako gleda na stvar ,, probaj izokola jer je očigledno da riba nije u vinklu ,,, mada imaš jedan život ,,ako si pozitivac traži slične ljude ,, nemoj da proćerdaš ni minut više pored takve osobe ,, naći će ona već neku novu žrtvu ,,,, uh što ne volim te koji gledaju na svet kroz iskrivljeno shvatanje života koji treba provesti opušteno ,,promišljeno ali slobodno
 

Back
Top