Kako realno proceniti kineske telefone?

mašiš poentu
ajfon iz 2022. koji je nov koštao oko 700e ne može da se poredi sa šaomijem od 100e koji je možda i najnoviji njihov model
To nije ista klasa. Kao što se ne porede S klasa i Dačia. I Xiaomi ima telefone od 600-700 evra. Kao što Samsung ima one od 100 evra. Kad kupiš najnižu i najjeftiniju klasu ma čega ne možeš imati velika očekivanja. Nek Mario iskešira bar 300 evra za mobilni i neće imati problema.

Ниси ти за андроид, не знаш ништа о буџењу софтвера ко теле...

Држи се ајфона, то је ниво за полуписмене информатички, тј 80% станивништва
Pope, mani se ovozemaljskih novotarija koje imaju krajnju svrhu da pomoću njih Lucifer/Sotona porobi čovječanstvo!

E, čuli, padao 2x...

Ja sam jednom, pošto nemam naviku, seo na jedan kršomi i ništa mu nije bilo. Naprsla malo gorila ali skoro neprimetno i to je to. Aj probaj ti sa tim iPhoneom isto pa javi kako je to prošlo...?
Davno zimi padnem na ledu, a to mi jedini put u životu da sam nosio neki xiaomi u zadnjem džepu, i on se savije 😂 Radio još godinama takav. A ekran kriv. 😂 Ali nije pukao, nije promenio boju. 😂

Šta onda oni proizvode? Baterije, ekrane, kućišta, poneki senzor...?
Upravo tako.

A ima i još jedan momenat. Svi kineski proizvođači se uglavnom ne bave ni projektovanjem svih svojih modela, nego plaćaju strane konsultantske firme za to. U tome naročito prednjače Motorola i Xiaomi. 90% je uradio ko zna ko i onda oni prikupili potrebne komponente po urađenoj specifikaciji i samo sklapaju.

Koliko para toliko muzike. Kupujem za keš, jer neću 5 puta skuplje da plaćam. Ali, ja nisam zahtevan korisnik. Da radi, skromna kamera, viber, net, aplikacija za banku, maxi i to je to. Dva zadnja su realme. I ok je. Ovaj sad je jadan padao sto puta. I dalje radi. I nije se slomio. Zadovoljna.
:mrgreen: :hahaha: Maxi Dm i Lidl.

Тај ајфон нема да се купи испод 10 000 рсд.

Код тако старих телефона(4-5 година) увек је питање каква је батерија, а и тај ајфон има само 4 гб рам-а.То је недовољно за 2026 годину.
4 gb kod ajfona ti je isto što i 400 gb ram memorije kod kineskih telefona :lol:

4 gb kod ajfona ti je isto što i 400 gb ram memorije kod kineskih telefona :lol:
За пар апдејта има да видиш како ради ајфон са 4 гб рам-а у 2026 години.

Да је 4 гб рам-а сасвим ОК за ајфон, не би најновији ајфони имали 12 гб рама.

Па кад стално купујеш неке сиротињске телефоне ниже класе или половњаке старе пола деценије..
Ajfon ima dve godine i bionic 15 procesor koji se nalazi u ajfonu 13 i 14. Primaće apdejte do 2030 god što je bio uslov.

Žena ima se 2016 koji radi i sada sa vidno oslabljenom baterijom. Ja sam za to vreme promenio 5 telefona između ostalih i 3 kršomija.

За пар апдејта има да видиш како ради ајфон са 4 гб рам-а у 2026 години.

Да је 4 гб рам-а сасвим ОК за ајфон, не би најновији ајфони имали 12 гб рама.
Ako radi se 2016 ne vidim razlog zašto nebi radio i se 2022. Imam i ajfon 6 koji radi odlično a ima 10 godina. Ima vajber, fejs, instagram itd. Nema šta nema.

Se 2022 ima trenutno ios 26,4 i radi odlično. Bolje od bilo kog androida.

Uostalom nađi android koji radi 10 godina.

Back