Kako reagujete na laž?

Pinocchio

Elita
Moderator
Poruka
19.754
Kako reagujete ako neko pokušava da vas slaže ili da zamaskira istinu?

Da li odmah reagujete, dajete do znanja da ne prihvatate izrečeno, tražite objašnjenje ili pustite i čekate dokle će i koliko duboko i široko ta laž da se raspline?

Da li odmah reagujete, dajete do znanja da ne prihvatate izrečeno, tražite objašnjenje ili pustite i čekate dokle će i koliko duboko i široko ta laž da se raspline?
Nikako...
Nije mi bitno.
Znam da neki lažu iz koristi, a neki iz zabave. Ovi što lažu iz zabave su mi draži jer cenim kreativnost i aktivnu imaginaciju.

game of thrones dragon GIF

Zavisi....zavisi ko je u pitanju
Ja imam jak radar i provalim odmah kad me neko laze....nekad pustim a nekad ne....zavisi ko je
Pravo da ti kazem sto sam starija to me sve vise boli patka, suzila sam krug ljudi za koje bi me jako povredilo da me lazu, za sve ostale mi se hebe, samo klimam glavom na autopilota i kazem dada vazi
Najveca drama bi bila da me partner laze, par bliskih prijatelja i to je to

Uglavnom, preškrabam tu osobu u svom životu, kažem da mi ne vređa inteligenciju, okrenem se i odem (prijatelji, partneri, kolege, poslodavci,...) Slušanje laži je gubljenje vremena .
Kad me baš pogodi, onda pustim tu osobu da se toliko umrsi u svoje laži, da se preznojava, da napravim toliko neprijatnih situacija, dok ne bude "vidim da znaš". Onda zgnječim kao bubašvabu i nastavim život sa osobama vrednim mog vremena. :flert:

Мене није тешко слагати.
Али кад препознам лаж, ћао здраво и пријатно...
или само минимална комуникација.
То је моја реакција.
Никакве драме не долазе у обзир, нити холивудске сцене.
Превише сам тога видео у животу.

Meni se lampica pali na one koji sami za sebe stalno govore kako oni nikad ne lažu, kako su samo iskreni (što je često izgovor za njihov bezobrazluk), kako su oni pravični i sl.

Mislim da ne postoji osoba koja nikad ništa nije slagala, a kako reagujem zavisi od tog kakva je laž i ko je ta osoba. Npr. ako bi mi neko rekao da ne može na kafu jer ga boli glava, iako znam da to nije istina shvatila bih to kao da postoji neki drugi razlog, nekome se ne da, nije raspoložen za to, pa to dođe kao izgovor i to je to. Uopšte nije nešto što bih uzela za zlo.

Back