Kako reagujete na kritiku?

Реакција на критику зависи у највећој мери од начина на који је критика упућена.

Сви, углавном, реагују исто.

Ако је критика на груб начин изречена, реагују оштро,

а ако је изречена на пристојан начин, реагују позитивно.

Ако неко овде каже да реагује на један или други начин, није до онога ко реагује, већ је до онога ко је критику упутио.

Дакле, ако неко каже да прихвата критику, то је само зато јер је онај ко је упутио критику био пристојан.

А ако неко каже да не воли да га критикују, то је зато што је критике примао од људи који су груби.

Pitanje je u naslovu.
Koliko ste skloni da kritikujete druge?
Da li su vas kritikovali dok ste bili dete?
giphy.gif

Sve cool.

A ja hot.

Znaš li priču o užarenom kamenčiću?
Sunce je postalo.
A priču o odbačenom kamenu od Sunca?

Odkalo se, doturalo se, ohladilo se, i donelo ravnotežu prethodnom Suncu koje se samo ohladilo a nije buknulo u "supernovu".
Aludiram na Mjesec, plimu i oseku.

Venera je važnija od Marsa? Znaš zašto?
Bliža je užarenim kamenu većem od svakog "kamena" koje greje sve do Jupitera i svemoćnog i gasovitog Neptuna.

Ljudi oko mene najčešće kažu da sam ekstremno kritičan prema prema drugima no to me onda dovede do pitanja:

Šta je uopšte kritika?
I kako ona izgleda u praksi?

'не критичани си према себи' 'пре критичан си генерално' су Подкасти сваке поруке 'критичан си према другима '...

Критика је вокализација и визуализација разлика нехих средњих перцепција когниција копрехенција и артукалиција

Poslednja izmena:
Nije svaka kritika dobronamjerna a ni opravdana. Kritkia bez nekog razloga više govori o samom kritičaru a ne o onome kome je upućena.
Dobronamjerna kritka je uvijek dobrodošla jer nam ukazuje na neke naše očigledne greške i propuste. Mnogi nisu u stanju da prihvate bilo kakve kritike pa ni dobronamjerne..u njima čuči (ne)skriveni egoizam, narcizam, nadmenost i nemogućnost prihvatanja bilo kakvih primjedbi.
Dakle, kritika ipak nije za svakoga.
Da bi prihvatili (ne)opravdanu kritiku, treba biti na nivou svijesti koja će to pravilno razumjeti, (ne)prihvatiti i shvatiti.. u suprotnom, svako odbijanje kritika se može razumjeti kao nerazumijevanje stanja, tematike i činjenica, kao i to da se radi o osobi manjeg intelektualnog znanja i obrazovanja.

Imaš možda neki zanimljiv primer?
Pa evo skoro mi se desilo da me jako dobar drug iskritikuje pred svima. Naime nešto smo radili zajedno i napravili WA grupu na kojoj su išle informacije oko toga šta ko treba da radi, i ja sam u par navrata zvao njega da pitam pitanja na koja je na toj grupi sve već bilo rečeno. Jer sam bio lenj da pogledam konverzaciju na grupi.

U prvom trenutku mi je bilo malo krivo, jer sam radio kao konj što bi rekli, samo nisam pratio grupu redovno, ali sam posle shvatio da je on bio potpuno u pravu.

Znači to je primer konstruktivne kritike koja nema za cilj da uvredi već da ispravi.

Na drugu stranu, ako vidim da je kritika potpuno nesuvisla (na primer rasprava sa koleginicom forumašicom koja me bez razloga izvređa i optuži za nešto što nema nikakve veze sa mojim karakterom), ja se uopšte ne obazirem, čak volim da zbijam šale i da uzvratim bockanjem.

Дрогиран гледам и полупјан како кад Индијанце на послу осам сати сваки дан, ја овако опаљен сам нормалнији дванаест пута од њих, кад видим како им мозак ради а стрејт су, питам се какви ли би били да се пуцају нечим. Немам обичај да призивам било кога, али неки људи заслужују да их напушаваш. Не знају најосновније.

Neki konkretan primer?

Koliko hoces imas primjera

Ako ja tebe kritikujem uvijek je bolje po tebe ako tu kritiku shvatis i prihvatis i promijenis nesto na sebi,tako ce ti vecina reci da treba posebno stariji

Druga opcija je da se ljutis na kritiku,psujes ili se svadjas sa onim koji te kritikuje ne fermas ga ni 1 posto i to je po vecini gori put i tako ne napredujes

Istina je da nebitno koji si od ovih opcija svaka je jednako stetna i nista ti ne pridonosi tome da budes bolji ali nijedna,boljitak nije samo imati nesto nego i osjecati se prirodno u necemu za sta te je Bog stvorio.Kritika nije ni hriscanska

Imaš možda neki zanimljiv primer?

Kljucni problem kod Kritike je sto Kritika nema Iq kreativni nego pozitivisticki i sto Kritika ne poznaje ljudske potencijale,zato je svaka Kritika Skart teski

Nikada ali nikada nemoj da se druzis sa osobom koja te makar jednom u zivotu kritikuje sasvim je nebitno da li je ta Kritika ok ili nije,i nikada nemoj postati ti osoba koja kritikuje.To je put poraza i ogranicenja i zivot daleko od prirodnog potencijala

Kritika je uvijek ali uvijek losa cak i kada je dobonamjerna i tada je losa to sam vremenom shvatio a nisam tako mislio,nikada nije produktivna
Koliko hoces imas primjera
Ako ja tebe kritikujem uvijek je bolje po tebe ako tu kritiku shvatis i prihvatis i promijenis nesto na sebi,tako ce ti vecina reci da treba posebno stariji
Druga opcija je da se ljutis na kritiku,psujes ili se svadjas sa onim koji te kritikuje ne fermas ga ni 1 posto i to je po vecini gori put i tako ne napredujes
Istina je da nebitno koji si od ovih opcija svaka je jednako stetna i nista ti ne pridonosi tome da budes bolji ali nijedna,boljitak nije samo imati nesto nego i osjecati se prirodno u necemu za sta te je Bog stvorio.Kritika nije ni hriscanska
Kljucni problem kod Kritike je sto Kritika nema Iq kreativni nego pozitivisticki i sto Kritika ne poznaje ljudske potencijale,zato je svaka Kritika Skart teski

Nikada ali nikada nemoj da se druzis sa osobom koja te makar jednom u zivotu kritikuje sasvim je nebitno da li je ta Kritika ok ili nije,i nikada nemoj postati ti osoba koja kritikuje.To je put poraza i ogranicenja i zivot daleko od prirodnog potencijala

Зар нису критика у суштини свих 10 заповести ?

Исповест је нека врста самокритике...?

Зар нису критика у суштини свих 10 заповести ?

To je putokaz loseg puta,ali sustinsko neshvatanje Biblije je problem kod mnogih Hriscana

Biblija te ne uci da budes skroman kao sto vecina misli.Biblija te uci da budes covjek potencijala

Bog nije covjeka stvorio u nekom siromasnom selu ili u nekom Socijalnom domu vec ga je stvorio u Izobilju Edena gdje je imao sve sto pozeli i zazeli i nije bilo moja i tvoja teritorija nego nasa,beskraj je bio.To ti govori da je covjek stvoren da ostvari svoje potencijale a ne da mu Centri moci ogranicavaju slobodu uceci ga koliko mu je dovoljno,ni dijete bogatasa u modernom dobu nema toliko Izobilju kao covjek u Edenu

Ljudi misle ako onaj Invalid ustane iz kolica i prohoda bio ni najsrenciji covjek na svijetu,a ja ti garantujem da uopste ne bi,bio bi srecan par dana posle bi mu dosadilo i hodanje,opet bi htio vise i vise.Covjek je potnecijal koji se do beskraja razvija i kada taj proces stagnira ide u tugu koja depresiju nebitno jel bogatasi, siromah,jel zdrav i bolestan

Sreca je taj put, nikada sami cilj,ti ostvaris jedna cilj ides na drugu,ako se popnes na Mars dosadno je mora to dalje da ide kako da dodjes do Venere ili Neptuna ili Jupitera mora dalje i dalje to je put

Ja ako zelim da se bogatim mene ne zanima cilj taj vec sami put,kada dodjes do hiljade,ides na milion pa na vise pa kada ti pare budu obican papir onda pravis Chat Gpt ili Teslu itd

Putovanje je bitno,a cilj je samo izgovor da se putuje,tako tastes i razvijas potencijale na tom putu

To je putokaz loseg puta,ali sustinsko neshvatanje Biblije je problem kod mnogih Hriscana

Biblija te ne uci da budes skroman kao sto vecina misli.Biblija te uci da budes covjek potencijala

Bog nije covjeka stvorio u nekom siromasnom selu ili u nekom Socijalnom domu vec ga je stvorio u Izobilju Edena gdje je imao sve sto pozeli i zazeli i nije bilo moja i tvoja teritorija nego nasa,beskraj je bio.To ti govori da je covjek stvoren da ostvari svoje potencijale a ne da mu Centri moci ogranicavaju slobodu uceci ga koliko mu je dovoljno,ni dijete bogatasa u modernom dobu nema toliko Izobilju kao covjek u Edenu

Ljudi misle ako onaj Invalid ustane iz kolica i prohoda bio ni najsrenciji covjek na svijetu,a ja ti garantujem da uopste ne bi,bio bi srecan par dana posle bi mu dosadilo i hodanje,opet bi htio vise i vise.Covjek je potnecijal koji se do beskraja razvija i kada taj proces stagnira ide u tugu koja depresiju nebitno jel bogatasi, siromah,jel zdrav i bolestan

Sreca je taj put, nikada sami cilj,ti ostvaris jedna cilj ides na drugu,ako se popnes na Mars dosadno je mora to dalje da ide kako da dodjes do Venere ili Neptuna ili Jupitera mora dalje i dalje to je put

Ja ako zelim da se bogatim mene ne zanima cilj taj vec sami put,kada dodjes do hiljade,ides na milion pa na vise pa kada ti pare budu obican papir onda pravis Chat Gpt ili Teslu itd

Putovanje je bitno,a cilj je samo izgovor da se putuje,tako tastes i razvijas potencijale na tom putu

Кад си већ споменуо Еден... Па и ти је критика ... Може ово Може оно .. АЛИ.. и онда пљас... после избора ... а хожеш то .. е па неће да може

Еден је пример лезлибовићки .. потенцијал нула.. ствара ништа .. само троши .... Еденуј

Кад си већ споменуо Еден... Па и ти је критика ... Може ово Може оно .. АЛИ.. и онда пљас...

Еден је пример лезлибовићки .. потенцијал нула.. ствара ништа .. само троши .... Еденуј

Pa moglo je 99 posto stvari sem da se jede sa drveta poznanja,znaci sve je moglo,danas ne mozes nista

Pa moglo je 99 posto stvari sem da se jede sa drveta poznanja,znaci sve je moglo,danas ne mozes nista

Потенцијал потрошње туђе креације .. какав је то 'потенцијал' ... ?!

Потенцијал је имати таму над безданом.. па да буде светла

Овако , знајући какав је потенцијално лош материјал човек . дато му је .. 'е свеее моће само ово не дирај' . и он опет направи лоше...

Потенцијал потрошње туђе креације .. какав је то 'потенцијал' ... ?!

Потенцијал је имати таму над безданом.. па да буде светла

Овако , знајући какав је потенцијално лош материјал човек . дато му је .. 'е свеее моће само ово не дирај' . и он опет направи лоше...

Potencijal da prelazis citavu planetu zemlju kao svoju kucu ili stan,kada hoces,tipa sada pada kisa a ti ne volis kisu ceznes sa Suncem gledas u nebo nema Sunca a tek pocela jesen.Resenje je lako odmah platis avion za Kubu i nema te u Srbiji dok ne prodje jesen xaxaxaxa ali to ne mozes jer si ogranicen ekonomski i materijalno.Nisi razvio potencijale dovoljno a sistem ti je ubacio fobiju da ako ne radis za drzavu i privatnika zavrisices na ulici.A to je zato sto te roditelji nisu naucili da razvijas svoje potencijale,nego odmalena pazi ovo,pazi ono,dotle smijes a dotle ne itd,granice i kritike su zlo koje Centri moci prodaju covjeku vjekovima a produzena ruka u usadjivanju Covjeku tih strahova i granica uvijek su bile crkve,drzavne instuciije i roditelji drilovani ali uvijek

Nemam pravo da nekoga kritikujem ako nisam ugrožen. Tako mislim i da drugi nemaju pravo da kritikuju mene ako ja njih ne ugrožavam. Inače ne prihvatam kritiku od ljudi koji su na nižem nivou svesti, zrelosti i inteligencije od mene. A do sad nikad nisam sreo ko je na istom ili višem nivou. Mnogo odricanje, žrtve, truda i rada na sebi mi je bilo potrebno da postignem taj nivo ili stepen. Plus što sam čista, poštena i iskrena duša koja je neizmenljiva, nepokvarljiva. I time se ponosim.

Back