Како радници д абуду срећнији и ефикаснији на послу?

frootsman

Buduća legenda
Poruka
25.505
.
Da li bi angažovanje psihologa koji bi, između ostalog, analizirali radna mesta i razgovarali sa zaposlenima o evenutalnim teškoćama u radu moglo da utiče na njihovu efikasnost, a samim tim i na kvalitet usluge koju pružaju građanima?

To će proveriti Ministarstvo za rad, koje će, kako je najavio resorni ministar Zoran Đorđević, od sledeće godine u svom timu imati i psihologe, s ciljem da zaposleni sa zadovoljstvom obavljaju svoj posao i da postižu bolje rezultate.

Angažovanje psihologa u državnoj upravi može doprineti efikasnosti zaposlenih u ministarstvima, kao i u drugim organizacijama, kaže psiholog Goran Tomin za Tanjug.

On navodi da osim profesionalne selekcije, u okviru koje se biraju najpodobniji kandidati za određeno radno mesto, psiholozi rade i na sistematizaciji radnih mesta kako bi svaki radnik bio što efikasniji.

https://www.krstarica.com/vesti/srb...m_medium=text_link&utm_campaign=banner_header

И тако даље, и тако ближе... Свирање кујцу, хјуман рисорс менаџмент, кадровска служба коју воде психолози и "психолошкиње" који се у људску душу раумеју као... Марица се сигурно разуме боље у ону ствар. Нова места за ухлебљење суманутих напредњака који ће додатно да гњаве људе којима је свега преко главе. Сада ће још морати да трпе терор надобуднох пицопеваца и пицопевки који ће да им потурају под ноs Роршахове мрље. Перверзно!

Angažovanje psihologa u državnoj upravi može doprineti efikasnosti zaposlenih u ministarstvima, kao i u drugim organizacijama, kaže psiholog Goran Tomin za Tanjug.

Nije losa ideja. Medjutim, za takve drzavne ustanove kao sto su Parlament, SIP, SUP, BIA, VBA, tamo treba ne psihologe, tamo treba konzilijum psihijatara, i to onih sa svetskim referencama.

I to ne jedan, nego par. Imaju oni tu vrlo ozbiljnog posla decenijama. :smeker:

_nobody_

Najgora varijanta što može da bude.Znaš li uopšte koliko se ljudi kvare od para?

To ti i ja znamo, jer decenijama zivimo na Zapadu. A znaju to i Srbi i u Srbiji. Pogledaj samo Vladu Srbije, i njihove rezimee. Oni ne da su pokvareni, nego su u stanju raspadanja. Ta trulez... Smrdi, i to ocajno. :kez:

_nobody_

.
Da li bi angažovanje psihologa koji bi, između ostalog, analizirali radna mesta i razgovarali sa zaposlenima o evenutalnim teškoćama u radu moglo da utiče na njihovu efikasnost, a samim tim i na kvalitet usluge koju pružaju građanima?

To će proveriti Ministarstvo za rad, koje će, kako je najavio resorni ministar Zoran Đorđević, od sledeće godine u svom timu imati i psihologe, s ciljem da zaposleni sa zadovoljstvom obavljaju svoj posao i da postižu bolje rezultate.

On navodi da osim profesionalne selekcije, u okviru koje se biraju najpodobniji kandidati za određeno radno mesto, psiholozi rade i na sistematizaciji radnih mesta kako bi svaki radnik bio što efikasniji.

https://www.krstarica.com/vesti/srb...m_medium=text_link&utm_campaign=banner_header

И тако даље, и тако ближе... Свирање кујцу, хјуман рисорс менаџмент, кадровска служба коју воде психолози и "психолошкиње" који се у људску душу раумеју као... Марица се сигурно разуме боље у ону ствар. Нова места за ухлебљење суманутих напредњака који ће додатно да гњаве људе којима је свега преко главе. Сада ће још морати да трпе терор надобуднох пицопеваца и пицопевки који ће да им потурају под ноs Роршахове мрље. Перверзно!

Ja sam te umobolnike na svakom takvom "treningu" podiebavao na finjaka. Problem je što su oni vešti da se podvuku pod kožu direktorima, pa ne smeš mnogo da ih podiebavaš. Čekam momenat da me neko pita za mišljenje o tim "usrećiteljima", pa makar pukao otkaz...

Ja sam te umobolnike na svakom takvom "treningu" podiebavao na finjaka. Problem je što su oni vešti da se podvuku pod kožu direktorima, pa ne smeš mnogo da ih podiebavaš. Čekam momenat da me neko pita za mišljenje o tim "usrećiteljima", pa makar pukao otkaz...

Ti ljudi umeju da budu strasno opasni. Ti HR reprezenti, i ti tzv. psiholozi. Ako im se ucini (pricamo o Zapadu) da skreces sa kursa, onda oni pocnu da "intervenisu". U principu, problem sa njima je sto oni stvari u lokalnoj slici dobro razumeju, ali globalnu sliku stanja da razumeju, to nikako ne umeju. I NE TREBA da je razumeju, oni su tu da gase lokalne pozare, a NE da popravljaju sistem. Sistem ih postavlja, da popravljaju ljudske psihe onih koji su "zgresili" i podvode nazad u sistem kome sluze.

Kada je sistem ocajan, onda sva ta vojska HRova, psihologa i tih "sporednih" radnika postaje vojska "Tame". Sve sto oni tada pokusavaju da urade je da vrate stvari u sistemsku "normalu", bezobzira sto je sistem u rasulu. I onda za coveka, koji shvata sistem u dubinu, pocinje nocna mora. Pocinje borba sa vetrenjacama.

Bottom line: tu postoje samo dva realna scenarija: ili se vratiti u shine sistema, i sluziti sistemu, koliko god da je los, ili promeniti sistem, tj. promeniti firmu. :aha2:

_nobody_

Najsrećniji radnik je onaj koji radi za sebe.

Onaj koji radi za nadnicu je srećan onoliko koliko mu nadnica omogućava da bude srećan .

Taj ko je nesrećan, nesrećan je zato što oće više nego što trenutno dobija i zato što smatra da vredi više, a to poslodavac ne ceni dovoljno.

Taj nesrećni biće srećan tek kad otme podmetne il na prevaru dođe do novčanog iznosa koji smatra adekvatnim.

Često otimajući deo poštene zarade od svojih kolega jer od gazde ne sme da zatraži, duboko svestan svoje objektivne vrednosti.

Onaj koji radi za nadnicu je srećan onoliko koliko mu nadnica omogućava da bude srećan .

Taj ko je nesrećan, nesrećan je zato što oće više nego što trenutno dobija i zato što smatra da vredi više, a to poslodavac ne ceni dovoljno.

Taj nesrećni biće srećan tek kad otme podmetne il na prevaru dođe do novčanog iznosa koji smatra adekvatnim.

Često otimajući deo poštene zarade od svojih kolega jer od gazde ne sme da zatraži, duboko svestan svoje objektivne vrednosti.

Potpisujem. Posebno ovo boldovano crverim. Ja sada radim sam za sebe, mozda ne zaradjujem te pare kao u firmi... Ali posao koji radim volim, obozavam, a nagrada nije samo novcana, nego i ogromno znanje koje dobijam. :ok:

I nemam vise idiote managere i direktore, te nesrećnike koji su srećni tek kad otmu, podmetnu il na prevaru dođu do novčanog iznosa koji smatraju adekvatnim, a NIKAKO im ne pripada! :mrgreen:

_nobody_

Mene nije stid ići kod psihologa. Meni je muka od tih HR-ova. Dobro kaže Tajson - gase lokalne požare i iebu u mozak posrnule ovčice trulog sistema.

Pričam o truloj AV drqavi našoj miloj :(
Svaki šefčić i direktorčić se nešto međusobno ližu. Ko kerovi.

Najbedniji su naravno kada prave dilove sa vlasnicima zabačenih restorana ili hotela, pa tamo šalju firmine goste, ili prave firmine gozbe.

Naravno u svako doba noći (jer danju oni jelte "rade") imaju jednu sobu na raspolaganju...

ćuti do prve prilike

Ovde psiholozi kao ispomoć trebaju svakome ko ima kontakt za nekom državnom službom, jer posle toga se ostane zabezeknut danima.

Majstor ladno omašio stanicu i sada 10- tak ljudi kasni na posao. Besni.

Pozove se GSP - a ne nismo mi nadležni to je privatnik. A ne ne nemamo mi veze sa vašim novac to je privatna firma. Ali evo vam telefon GSP

Privatna firma koja uzima novac - a ne nemamo mi nikakve veze sa uslugom koja se pruža naše je da naplatimo

"telefon" GSP ne , nismo mi nadležni to je privatna linija, kod njih ili gradski sekretirijat za nešto ...

Gradski sekreterijat za nešto - ne nismo mi nadležni to je privatna firma

Privatna firma - može mi se

I čemu još da im plaćamo psihologa kada oni nas hebu?

Da dodam malo prijatelju "najsrećniji je onaj što radi za sebe i svoju dušu jer voli to da radi"

Ne treba ovde se vratiti ni za 5 plata. Svi ste nadrkani i bez osmeha i non stop pricate o problemima. Ne moze covek nigde otici da prica a da nisu problemi.

Niko da razveze o nekom hobiju i slicno samo problemi

Strašno je što pričaju o problemima a problema nema.I kad ima problema ne uzmu malo
stvar u svoje ruke već i dalje pričaju o problemima.

Ne treba ovde se vratiti ni za 5 plata. Svi ste nadrkani i bez osmeha i non stop pricate o problemima. Ne moze covek nigde otici da prica a da nisu problemi.

Sit gladnom ne veruje.

A ovde gladni veruju sitom i to je najveći problem.

Putuj igumane i ne osvrći se na manastir.

- - - - - - - - - -

Strašno je što pričaju o problemima a problema nema.I kad ima problema ne uzmu malo
stvar u svoje ruke već i dalje pričaju o problemima.

A ti konstantno pričaš o stvarima o kojim nemaš pojma. Na stranu što nemaš ni obrazovanja ni kapaciteta da ih razumiješ. U pravu je turpetine. Samo dobro plaćen radnik je zadovoljan radnik.

- - - - - - - - - -

A ti konstantno pričaš o stvarima o kojim nemaš pojma. Na stranu što nemaš ni obrazovanja ni kapaciteta da ih razumiješ. U pravu je turpetine. Samo dobro plaćen radnik je zadovoljan radnik.

dobro plaćen radnik...gde...u Srbiji ili Nemačkoj

- - - - - - - - - -

Više puta smo raspravljali,kao čovek od vlasti daj da postavimo temu i da vidimo ko ima pojma.
Obrazovanje cenim ukoliko neko može da živi od svog obrazovanja.Ovoti je tačno da je dobro
plaćen radnik zadovoljan radnik.Šta je sa neradnikom što traži da bude dobro plaćen za nerad?

Back