Kako psa naučiti da se boji auta

Lorelajn

Legenda
Supermoderator
Poruka
68.796
Moj maleni obožava automobile. Barem da se vozi u njima. Čini mi se da mu je to omiljena zabava ali...

Imam problem što se ne plaši automobila na ulici već juri prema njima i naskače na njih.

Bojim se da ga jednom nešto ne zgazi ili udari. Ima li neko savet kako da se nauči da se kloni automobila?

gggrr.jpg

Psi vole da jure i laju na automobile jer imaju osecaj moci. Da su vazni i da ih se auto plasi jer je veliki, bucan i bezi od njih kad ga pojure.
Tesko ces ga nauciti da to ne radi osim da ga drzis na lancu sto bi i trebala da radis kad je na ulici.

Psi vole da jure i laju na automobile jer imaju osecaj moci. Da su vazni i da ih se auto plasi jer je veliki, bucan i bezi od njih kad ga pojure.
Tesko ces ga nauciti da to ne radi osim da ga drzis na lancu sto bi i trebala da radis kad je na ulici.
Radim ali vidi se da bi skočio na njega. Kako prođe neki auto on povuče i laje.
Uvek može da se desi da pobegne ili naiđe auto ako je baš pušten malo. Zato bi bilo bitno da zna da se boji auta.
Nekim psima je to nekako urođeno, ovom nije.

Moj maleni obožava automobile. Barem da se vozi u njima. Čini mi se da mu je to omiljena zabava ali...

Imam problem što se ne plaši automobila na ulici već juri prema njima i naskače na njih.

Bojim se da ga jednom nešto ne zgazi ili udari. Ima li neko savet kako da se nauči da se kloni automobila?

jedino da kupis onu ogrlicu za dresiranje pa kada on krene ka automobilu ili laje ogrlica se zategne,momentalno stanu i prestanu da laju ..ili da ga sama cimnes kada krene ka automobilu i kazes fuj ili no no,pa kada poslusa da ga nagradis nekom od njihovih poslastice i tako bezbroj puta dok ukapira da to ne treba da radi .

Da, teško to ide sa obukom.
Moja Donka zna šta je NE. Pas mora da nauči komandu NE.
Donka je to sasvim prihvatila tek sa dve godine (sada ima 3) do tada je ponekad povuče radoznalost.
Komanda mora biti osečna,.. a neposlušnost se kažnjava.
Ne mora fizička kazna,... ja se samo ozbiljno naljutim i vičem i ona zna da je pogrešila.
Inače i Donka obožava da se vozi autom, ( danas je bila sa nama u Vršcu),.. zna da se pazi od drugih auta, ne ide na cestu,.. ne pretrčava na pešačkom (šetamo bez povodca) dok ne komandujem: IDEMO..
Ali najvažnije je da nauči NE. Kada krene našto da radi što ne treba, na komandu NE odmah prestane. Krene na cestu - NE ,.. i pas se vrati,.. Nekoliko puta tako i nauči da tamo ne ide.
Mi i po Beogradu šetamo bez povodca,..

1695846388314.jpeg

Donka u Beogradu, na Tašmajdanskom parku.​

Poslednja izmena:
jedino da kupis onu ogrlicu za dresiranje pa kada on krene ka automobilu ili laje ogrlica se zategne,momentalno stanu i prestanu da laju ..ili da ga sama cimnes kada krene ka automobilu i kazes fuj ili no no,pa kada poslusa da ga nagradis nekom od njihovih poslastice i tako bezbroj puta dok ukapira da to ne treba da radi .
čula sam za te davilice ali sve nekako neću da ih koristim :confused:
pokušaću prvo sa fuj i ne ali baš se zaleće prema kolima i to me brine zaista...

Back