Kako proširujete granice znanja?

• Začetnik teme Začetnik teme lapsi
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

lapsi

Elita
VIP
Poruka
19.380
Šta sve osim redovnog školovanja može da utiče na obrazovanje? Koje osobine ljudi bi naveli kao podsticaj za stjecanje znanja, dobrih informacija? Koje izvore znanja preferirate? Knjige, Televizor, Internet, putovanja....

Kako najlakše i najbrže učite?
Ličnim iskustvom kroz život (saznanjima, opažanjem, prosuđivanjem, pamćenjem...)
Prateći senzacije i aktuelnosti
Koristite često logiku
Skloni ste apstraktnom razmišljanju
...

Posjedujete li strast za učenje ili ste zadovoljni naučenim?

Šta mislite o samostalnom obrazovanju?
Samoučenje je odličan način da ostaneš u formi, poboljšaš profesionalnu razinu i jednostavno postaneš zanimljiviji sagovornik.
I stariji ljudi su željni znanja!
Učenje na daljinu na našim prostorima nije mnogo zastupljeno, ali se mogu pronaći raznorazni kursevi, predavanja na određene stvari. I za sve to je potrebno minimalno znanje rada na računaru.

Poslednja izmena:
Šta sve osim redovnog školovanja može da utiče na obrazovanje? Koje osobine ljudi bi naveli kao podsticaj za stjecanje znanja, dobrih informacija? Koje izvore znanja preferirate? Knjige, Televizor, Internet, putovanja....

Ličnim iskustvom kroz život (saznanjima, opažanjem, prosuđivanjem, pamćenjem...)
Koristite često logiku
...

Prijavljujem se na oglase za poslove o kojima ništa ne znam... :zcepanje:
Strategija godinama. Uvek je fora: "Sve ćemo mi da te naučimo!"

Koristite često logiku
...

Najbolje se uči metodom "learning by doing".
Dakle, kroz rad.
Ali se uci i kroz raznovrsnost poslova, pa cak i u okviru jedne struke, kroz raznovrsnost poslova u okviru te struke.

Licna osobina, koju neko mora posedovati, je radoznalost i takozvani otvoreni um.
Ako toga nema - nemoguce je nauciti nesto novo.

Ucenje o apstraktnim stvarima je deo rane mladosti i starijih dana.
U vecem delu zivota, onom delu gde se od coveka ocekuje i velika produktivnost, nema se kad za apatrakcije - radi se konkretno, uci se konkretno sta moze da se primeni i poveca produktivnost/zaradu/sve sto ide uz to.

Izvora novog znanja ima svuda oko nas - to shvatis kad moras da se iscimas i nesto naucis da bi se posao zavrsio :)

"Ništa više ne nauči
Pačurlija ta,
Nego što je i pre znala:
Ga, ga, ga, ga, ga!"
Nemoj tako-neki smo stvoreni i rođeni stalno da učimo. Iz dna duše sam večiti student i večito polažem nekakve ispite. Polažem, padam, vadim se i idem dalje sa usvojenim.
Jedno je sigurno-ne predajem se i ne govorim da mi je išta nesavladivo. I kad osećam da za nešto nisam, ma... ima da ga udesim da bude dobro i lepo pre nego što odem. :cvet:

Oprosti, nikoga ne može uvrediti Jovan Jovanović - Zmaj.
Nije ni on zlatan, pusti to.
Ljudi su samo ljudi. Do Isusa Hrista nema nepogrešivog, tako da...
I mene je moj Dostojevski u par navrata skoro smrtno ranio, pa ga i dalje volim, ali ne govorim drugima da će čitajući njegova dela teći svuda samo med i mleko. Naprotiv-teče krv i gorčina, ali... i to je lekovito kako se uzme.

Prijavljujem se na oglase za poslove o kojima ništa ne znam... :zcepanje:
Strategija godinama. Uvek je fora: "Sve ćemo mi da te naučimo!"
To je po receptu mog prvog direktora. Da mi zadatak da nesto obavim, ja kazem da to ne znam. Pogleda me I kaze: Ljudi nauce avion da voze, a ti ,,ja ne znam,,! Idi nauci. I kraj price.
Od tada se zaista upustam u avanture posla o kojem nemam pojma.

I, jesi naučila da pilotiraš? Mene neće direktor učiti šta i kako, ima on pametnija posla nego da se bakće sa mnom. Ja proširujem znanje tako što izbrišem iz memorije prethodne obaveze i zadatke koje sam obavljao u staroj firmi, da bih napravio mesta za nove teorije i prakse koje diktira nova firma. Do sada se pokazalo da kroz praktični deo obuke bolje upijam podatke, znanje, dok je teoretski deo sviranje pilićima, što se iz priloženog i da primetiti

459614734_2185350568512942_330311030119203623_n.jpg

Koristite često logiku
...

Uvijek dok koleze slusaju stoyu yanu canu ja si pustim sokrata i nicea adlera I Jaloma....

Back