Quantcast

Kako pročistiti telo i duh

TheLady

Primećen član
Poruka
736
Duh na jedan način, telo na drugi.
Duh možemo malo unaprediti radom na sebi. Učenjem, čitanjem, meditacijom, smehom, bavljenjem hobijem, bavljenjem rekreacijom, slušanjem muzike, pisanjem, čitanjem opuštajućih i mudrih knjiga.
Što se tiče tela, puno vode, zeleni čaj, citrusi, lagana hrana, ne jesti mnogo, rekreacija, puno sna, povrće i voće.
Da bi čovek bio u skladu sam sa sobom treba da gleda svoje dvorište i raduje se onome što ima, slavi što nema stvari koje ne želi i ne zavidi nikome.
Ima mnogo korisnih saveta na internetu, a tema mi se sviđa, rado ću da pišem.
 

Stevcina zabica

Stara legenda
Supermoderator
Poruka
92.821
Дух - концентрацијом на ствари које су изван твог круга секирације, тело водом, водом и водом. Пијеш и пливаш.
baba moje kume je svaki put kad se neko nervira oko bilo cega umela da kaze ''idi okupaj se, voda pere sve''
 

86bogomoljka

Buduća legenda
Poruka
43.554
baba moje kume je svaki put kad se neko nervira oko bilo cega umela da kaze ''idi okupaj se, voda pere sve''
И ја се осећам лакше након купања, зато се врв и туширам неколико пута дневно.
А вода иначе опушта, која год, (море посебно :heart:) било да пливаш, љуљушкаш се на сплаву или само гледаш у њу.

Како се чистим? Некада сузама, некада себичном осамом а некада гурањем саме себе међу свет. Увек буде боље.
 

louiskrstic

Ističe se
Poruka
2.752
Neophodno je postaviti sve na svoje mesto i shvatiti da je neophodno sagledati život onakvim kakvim jeste i početi od onoga što ima izvesni prioritet.
Ako znamo da smo mi duhovno Biće i da naše telo postoji upravo zbog nas, Bića, onda treba sagledati da je neophodno opslužiti naš duhovni progres.
Iako imamo svi istovetni krajnji cilj ipak, svako od nas je na sopstvenom mestu na tom putu koje je jedinstveno.
Oni koji su se upustali u proučavanja duhovne strane života otkrili su da moraju ovladati svojim umom, a to znači svojim pasijama uma, dovodeći um u ispravno funkcionalno stanje. To je neophodno da bismo izbegli sve ono što nas sapliće i što nam donosi nepotrebne probleme.
Takođe treba ovladati svojim emocijama i nagonima kaop i čulima.
Zahtev nije lak ali nije neostvariv ako ćemo se dovoljno založiti. Uostalom, to i jeste neophodno ako ćemo da dosegnemo stadijum kada ćemo se osećati srećnim.
Da li je potrebno raditi i na svom telu?
Svakako, bez zdravog i funkcionalnog tela naš duhovni progres, kao najviši cilj našeg života, ne može biti ni lak niti uspešan. Ali, ako poradimo na onom koraku ovladavanja svojim umom sagledaćemo i umeti bidi odgovorniji i disciplinovaniji u održavanju svog fizičkog tela. Poštovaćemop njegove potrebe ali i mogućnosti a to podrazumeva negu, ishrani u napore kojima ćemop ga izlagati. Ništa manje nije ni obaveza da svoje fizičćko telo držimo u okviru neophodnih aktivnosti, jer bez njih ne može biti onako funkcionalno kakvim ga priželjkujemo.

Kao prvo, da svako potraži neku od duhovnih vežbi koja će, u sjkladu sa njegovim/njenim shvatanjima pomoći da otvori svoje srce prema duhovnoj strani života. Ovo je neophodno jer otvaranjem svog srca možemo početi dobijati pouku poreko snova o detaljima na koje trebamo obratiti pažnju. To može biti po pitanju našeg duhovnog progresa ali možda i na širenje našeg razumevanja o samom životu i o nama samima. pšouke mogu doći i po pitanju našeg zdravlja ili po pitanju problema na poslu, u školi u porodici ili samom braku.
Onaj ko jednom otkrije da su snovi izvor mnogih znanja i pomoći brzo će otkriti da su snovi tajni prolaz dao izuzetno vrednih saznanja o samoj suštini života.
Ako pojedinac ne veruje svojim snovima malo je verovatno da može ikome pokloniti svoje poverenje. Odakle ova tvrdnja? Zato što mi Biće (Duša) prenosimo poruku svom budnom svesnom šta je bitno za ispravan duhovni progresd i dobro zdravlja. Koga će uopšte interesovati naša najviša dobrobit ako ne nas same, nas kao Dušu - ono što suštinski jesmo.
Zato mnogi znaju reći da je jutro pametnije od večeri jer mi, Duša, znamo svom niže svesnmom proslediti rešenje za mnoge stvari sa kojima smo otišli u krevet a koje su nam predstavljale problem.
Zato, evo još jednog predloga; Pokušajte pre odlaska na spavanje postaviti pitanje o nalaženju rešenja za problem koji vas muči, koji niste mogli rešiti a želeli biste iznad svega. Ponavljajte pitanje iz večeri u večer. Da biste swe opustili i otišli na spavanje relaksiranijim i da biste se otvorili za rešenje koje može biti ponuđeno ili bar objašnjeno da se mora izdržati sa određenim problemom, preporučio bih da pre samog spavanja pevušite u sebi ili naglas (ako to vaša situacija dozvoljava) onu reč koja je za vas lično sveta ili ima sveto značenje. Nezavisno da li ste religiozni ili sledite ijednu ili ni jednu religiju odaberite reč kojua vas može opustiti i uzdignuti.
Šta više, ima još jedna vežba, koja ništa ne košta a vredi probati. "Sednite sami u sobi i zamislite da preko puta vas sedi Sami Bog i sa Njim razgovarate. Pričajte iskreno i otvoreno kao da je On vaš najbolji priojatelj i pitajte Ga kako da se iznesete sa problemom." Odgovor kao i u prethodnom slučaju može doći preko snova ili narednog dana od poznate ili nepoznate osobe - možda kao knjiga u kojoj stoji odgopvor ili preko nekog magazina ili nečije priče. Budite otvoreni jer je sami život jedna uvek otvorena knjiga koju treba svako sam naučiti da čita. Može se dogoditi da u vaše email snaduče uleti mail sa napisom, ili receptom koji vam treba. Mogućnosti su ogromne.
Niko nam neće ponuditi i dati pomoć ako mi sami ne načinimo nekakav korak u tom pravcu...
 

Top
  Blokirali ste reklame
Dragi prijatelju, nemojte da blokirate reklame - isključite Ad Blocker na Forumu, jer će tako mesto vaših susreta na Krstarici ostati besplatno za korišćenje.