Kako prici ljudima da pobede ljudsko zlo ili zlo u sebi?

Umri_muski

Legenda
Poruka
62.527
Ovu temu mozete gledati iz dva ugla..
Prvi je lokalni , znaci imamo osobu koja zeli da se izleci , da ne bude zlobna, da ne bude naivna, da je ne boli glava, da ne bude drolja , nevezano m ili z u seksualnosti...ili ne zeli da bude inatlija, opet isto m ili z...
Ali npr kod depresije osoba nece nikad, NIKAD izgurati onaj nacin izlaska iz krize koji ce je najmanje ostetiti....pravilo da zna mentalnu higijenu , da ima dobre postavke, ne bi sebe ni dovela u tu poziciju....
A iako dobije i zelju da se uozbilji i na najbolji nacin resi svoje tesko stanje, doci ce trenutak , prvi trenutak olaksanja ili poboljsanja kada ce uvesti intermeco i pustiti deo starih osobina i ponasanja da caruju i time u sekundi izbrisati polovinu sansi da prodje bez tezih posledica....
To je opisano u pesmi ima neka tajna veza.....ono sto lenji i glupi ljudi zovu takvi su ljudi , ne treba ocekivati nekog posvecenog , pa ni svom zdravlju , a svi znamo da to nije tacno jer postoje ljudi koji i posle pada rese da bar u zdravlju pokazu sebi da mogu da budu dosledni , istrajni , 24h/7 covek, a ne ljudi.

A drugi nacin je svevremenski ili ovovremenski....ajd prvo ovovremenski..
Kako da pridjemo i sta uraditi , reci , koju ideju imati , kog crvica posaditi da bi ljude pretvorili iz ljudi smo , zli pakosni lenji i glupi , u coveka.....osobu koja ce se potruditi da bude vredna tudjeg postovanja, , ne vrednovanja i uspeha samo , nego E, veliko Etika Coveka....makar u nejasnom kao zrno , crvic obliku...

Kako npr povezati da u korumpiranom Gomora drustvu , nedeljna donacija od 10e ili 15e ali svake nedelje uz slobodu izbora i nadgledanje kako se razvija ta nas aktivnost na poboljsanju sveta , moze razbiti spiralu korupcije i Gomore u drustvu , kako to uciniti vidljivim obicnom coveku, da ne mora da veruje, nego da vidi , naravno verovanje ce pomoci da vidi...

Kako prici ljudima da bi od njih poceli da nastaje Covek?
Kako prici nebitno znam sta znam osobama, da bi od njih postale osobe bolje da znam nego da ne znam...

mislis da ako pridjes ljudima da ces ih izleciti od zla, samo jos ne znas nacin! ambiciozno, nema sta..
Da, na nacin koji treba ovde da otkrijemo....da ambiciozno jeste....prilaz negde vodi, e sad da li postoji metod, to treba naci...

Analogija na jedno moje cudno pitanje, kad mi objasnjavaju tehnologiju , otkrice..uvek pitam da li postoji metod....
Npr nanomaterijali....da li postoji metod pri pravljenju....npr organska hemija...da li postoji metod pri pravljenju , i za vecinu stvari postoji metod....tacno se zna iz skupa slicnih postupaka kojim redosledom i sta uraditi da na kraju spontano dobijes ono sto zelis....bilo kakvo jedinjenje ili slozeno jedinjenje....

Da, na nacin koji treba ovde da otkrijemo....da ambiciozno jeste....prilaz negde vodi, e sad da li postoji metod, to treba naci...

Analogija na jedno moje cudno pitanje, kad mi objasnjavaju tehnologiju , otkrice..uvek pitam da li postoji metod....
Npr nanomaterijali....da li postoji metod pri pravljenju....npr organska hemija...da li postoji metod pri pravljenju , i za vecinu stvari postoji metod....tacno se zna iz skupa slicnih postupaka kojim redosledom i sta uraditi da na kraju spontano dobijes ono sto zelis....bilo kakvo jedinjenje ili slozeno jedinjenje....
meni je glavno pitanje zasto je to tako ili zasto je neko takav..znci, prvo me zanima uzrok, pa ostalo..

meni je glavno pitanje zasto je to tako ili zasto je neko takav..znci, prvo me zanima uzrok, pa ostalo..
Pa nema koristi od uzroka....to ti je ona moja i psiholoska teorija iz 90tih, push i pull...
pull je psihoanalitika, nadji tacno sta je pojedinac, tacka po tacka, oblast po oblast...izvuci iz njega....

A push ti je ovo sto su danas svi navikli , ne pitas ga nista, nego imas 10 pitanja i odluka za danas koje stavis pred njega...pobuda. I osobe imaju iste odgovore na 9 pobuda kao da su braca blizanci , .....a samo na jednu pobudu razlicitu reakciju..

Sledi ne isplati se i nepotrebno je znati sta osoba danas misli o sebi ili sta je ili sta bi htela da radi , kad radi samo ono sto stigne i reaguje na ono sto joj je na tanjiru tog dana..

Push...stalno guras i punis tanjir...i tako guras....
Znaci cak i ta jedna razlika u reakciji danas ce biti sutra ponistena jer ce sutra drugih 100 ljudi imati istih 9 reakcija, a samo u desetoj razliku..

U periodu od mesec dana , sto je perioda savremenog zivota...vidis da svi osim 1 na 10 000 imaju iste odgovore na pitanja i pobude ako ih postavis dovoljno , znaci preko nekog broja..

Npr 10...Ispod pocinju da biraju reakcije, iznad tog broja rade po navici i redom kako sta naidje....i postaju isti..

Постоји само један ефикасан начин потискивања зла (излечење не постоји),
а то су батине !
A ne, to je zabluda..batine, strah , narocito strah jeste efikasan za prinudu, ali ne za promenu ljudi....A prinudu mozes izazvati mnogo jeftinije, postavljanjem dnevnih pitanja , potreba i onoga na sta trebaju da reaguju ili imaju stav....nije potrebno da ti nekog zastrasujes ili bijes....sami ljudi ce sebe postaviti u poziciju vecine a vecina je takva zato sto si im postavljao tacno izabrana pitanja ili im servirao misljenja i odluke koje su izabrane da stvore takvu reakciju , push....

Primer hoces svadju kod Srba, postavis neku temu o Titu , partizanima, cetnicima, kralju, reakcija je dobijena, posle mozes da spajas hrvate , bosance, i dobijas sledecu stepenicu , ubacis , ali tek onda strah i priprema za mrznju i buduci rat je spremna...

Pa nema koristi od uzroka....to ti je ona moja i psiholoska teorija iz 90tih, push i pull...
pull je psihoanalitika, nadji tacno sta je pojedinac, tacka po tacka, oblast po oblast...izvuci iz njega....

A push ti je ovo sto su danas svi navikli , ne pitas ga nista, nego imas 10 pitanja i odluka za danas koje stavis pred njega...pobuda. I osobe imaju iste odgovore na 9 pobuda kao da su braca blizanci , .....a samo na jednu pobudu razlicitu reakciju..

Sledi ne isplati se i nepotrebno je znati sta osoba danas misli o sebi ili sta je ili sta bi htela da radi , kad radi samo ono sto stigne i reaguje na ono sto joj je na tanjiru tog dana..

Push...stalno guras i punis tanjir...i tako guras....
Znaci cak i ta jedna razlika u reakciji danas ce biti sutra ponistena jer ce sutra drugih 100 ljudi imati istih 9 reakcija, a samo u desetoj razliku..

U periodu od mesec dana , sto je perioda savremenog zivota...vidis da svi osim 1 na 10 000 imaju iste odgovore na pitanja i pobude ako ih postavis dovoljno , znaci preko nekog broja..

Npr 10...Ispod pocinju da biraju reakcije, iznad tog broja rade po navici i redom kako sta naidje....i postaju isti..
kao npr. u medicini kad nadjes uzrok bolesti, mozes da trazis i primenis odgovarajuci lek..tako nesto sam mislila..

kao npr. u medicini kad nadjes uzrok bolesti, mozes da trazis i primenis odgovarajuci lek..tako nesto sam mislila..
Znam sta si ti mislila, empirijski , naucno , humano...
Ja nisam tako zahtevan....cak ne vidim to kao resenje..

Vise vidim resenje kao u medicini kad dajes andol ljudima ne za temperaturu nego da im smanjis dimer, gustinu krvi , razbijes trombocite , iako andol za to ne sluzi u osnovi i to nije lecenje uzroka....ali odatle farmako pristup , das mu 20 lekova, na kraju telo nadje svoj ravnotezni odgovor..

Tada ce moj odgovor na svaki lek biti ne samo moj karakteristican, sto je logicno nego ce biti i neka sinergija i slozena slika svih lekova koje uzimam..

I nije da to nema smisla , bas kao sto push logika nije bez smisla nego je tacna do u minut...
Tako dobijas da ti se telo privikne na tajming lekova...pa pre podne spusta pritisak zbog jednog leka, spusta secer zbog navike slabog dorucka a povecanog kretanja, a povecano kretanje je zato sto lek za pritisak mnogo bolje deluje kad se proseta 1h posle uzimanja leka....Tako imas push tehniku farmacije, telo ti pre podne ima nizi secer, malo si gladnjikav a pritisak ti je stabilno normalan...kasnije se telo priviklo da zbog drugih lekova prilagodi pritisak, zbog drugih aktivnosti malo podigne secer, npr jak rucak...koji nije polisaharidnog tipa...itd itd...

Cak i medicina je zbog farmakologije postala push tehnika..

Ja trazim od vas trikove, znanja kako izvesti crvic na pravi put...

Npr jedan malo poznat crvic je devojke koje imaju manjak samopouzdanja vole starije muskarce.....sto je logicno , tu dobijaju sigurnost i samopouzdanje..

Ali ima i druga push crvic caka...koja nije povezana sa ovom prvom, ne na taj analiticki psihoanaliticki nacin.... a to je devojke koje vole starije muskarce su cesto perverzne i mazohisti....

I sad ako spojim jos i trecu koja postoji , dobicu totalno pogresne zakljucke, zato sto stariji muskarci u jednom slucaju su izbor psiholoskog bica devojke, sigurnost, u drugom su izbor seksoloskog bica devojke, totalno druga oblast a treci namerno necu da navedem da ne bi spajali....

E sad ovde ja trazim pozitivnu promenu...
tacnije vise njih , jer siguran sam da mora postojati vise pobuda , svaka da bude podsvesna da bi se pobedila ova vladavina gomore i zla....

Poslednja izmena:
Znam sta si ti mislila, empirijski , naucno , humano...
Ja nisam tako zahtevan....cak ne vidim to kao resenje..

Vise vidim resenje kao u medicini kad dajes andol ljudima ne za temperaturu nego da im smanjis dimer, gustinu krvi , razbijes trombocite , iako andol za to ne sluzi u osnovi i to nije lecenje uzroka....ali odatle farmako pristup , das mu 20 lekova, na kraju telo nadje svoj ravnotezni odgovor..

Tada ce moj odgovor na svaki lek biti ne samo moj karakteristican, sto je logicno nego ce biti i neka sinergija i slozena slika svih lekova koje uzimam..

I nije da to nema smisla , bas kao sto push logika nije bez smisla nego je tacna do u minut...
Tako dobijas da ti se telo privikne na tajming lekova...pa pre podne spusta pritisak zbog jednog leka, spusta secer zbog navike slabog dorucka a povecanog kretanja, a povecano kretanje je zato sto lek za pritisak mnogo bolje deluje kad se proseta 1h posle uzimanja leka....Tako imas push tehniku farmacije, telo ti pre podne ima nizi secer, malo si gladnjikav a pritisak ti je stabilno normalan...kasnije se telo priviklo da zbog drugih lekova prilagodi pritisak, zbog drugih aktivnosti malo podigne secer, npr jak rucak...koji nije polisaharidnog tipa...itd itd...

Cak i medicina je zbog farmakologije postala push tehnika..
da, da, nego meni mozak ide u tom smeru, uvek postavlja pitanje zasto je to tako..npr. neka hemijska reakcija, prvo pitanje bi mi bilo sta tacno ili koji sastojak izaziva tu reakciju..

da, da, nego meni mozak ide u tom smeru, uvek postavlja pitanje zasto je to tako..npr. neka hemijska reakcija, prvo pitanje bi mi bilo sta tacno ili koji sastojak izaziva tu reakciju..
Da te utesim, to vazi samo jos u jednoj oblasti , samo u jednoj , Fizici...nigde vise..
Matematika je upitna, ona moze da menja prostore....laplas , iracionalni , prostor prostih brojeva itd itd....Samo u fizici je uzrok , posledica, cak i kad ima vise mogucih ishoda...opet je uzrok posledica....

Ni masinstvo nije vise takvo..nista vise od svih prirodnih nauka...samo fizika..

Back