Contezanovich
Aktivan član
- Poruka
- 1.426
to ti je "regular fcking"....
ili "legal fcking"
ili "legal fcking"
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Napredniji u smislu?Srpski, kao napredniji jezik, ima više reči koje označavaju medjusobni odnos medju ljudima, pojmovima i stvarima.
Otprilike kao što imamo i 7 padeža a englezi nemaju.
Веза и релација су дефинитивно синоними. За повезаност нисам сигуран зато што она означава постојање везе. Исто као што велика душа и великодушност нису синоними. Мада, разумем да повезаност може да се користи као синоним и да се у пракси понекад користи на тај начин. Исто важи за везаност и спојеност. Можда је требало да убациш реч "спој"Sinonimi za odnos:
veza
relacija
slaganje,
bliskost
povezanost
srodnost
nalikovanje
uzajamnost
spojenost
vezanost
sraslost
unija
sukladnost
Spoj je zanimljiva opcijaВеза и релација су дефинитивно синоними. За повезаност нисам сигуран зато што она означава постојање везе. Исто као што велика душа и великодушност нису синоними. Мада, разумем да повезаност може да се користи као синоним и да се у пракси понекад користи на тај начин. Исто важи за везаност и спојеност. Можда је требало да убациш реч "спој"![]()
Апсолутно твој, апсолутно мојSpoj je zanimljiva opcija
Samo u kom je kontekstu koristiti?
Mi smo spoj
Mi smo u spoju
Mi smo spojeni
I ovo mi nekako vuče na HR + ima neku mehaničku crtu (nešto nalik stroj?)
Otprilike kako je7 padeža u književnom srpskom naprednije od 3 padeža niško-leskovačkog.Napredniji u smislu?
Englezi su bili divljaci do juče. Ono malo što su naučili je od rimljana. Jednio što u svojoj primitivnosti nisu mogli da skontaju 6 padeža latinskog jezika nego su gledali da bude što prostije.Po meni su padeži nekako prenapucana kategorija, više štete no koristi za one koji pokušavaju da nauče srpski...
Npr. ono što sam pokupio iz svoje srednjoškolske doom/goth Anathema faze a šta mi je ostalo urezano u ušima jeste:Lover - koju reč bi koristili za romantičnog partnera koga volimo?
My lover - moj ljubavnik/ljubavnica ili možda ljubljeni/ljubljena ili voljeni/voljena?
Опћилишна муза.Lover - koju reč bi koristili za romantičnog partnera koga volimo?
My lover - moj ljubavnik/ljubavnica ili možda ljubljeni/ljubljena ili voljeni/voljena?
Engleski ima ko zna koliko puta vise reci od srpskog.Srpski, kao napredniji jezik, ima više reči koje označavaju medjusobni odnos medju ljudima, pojmovima i stvarima.
Otprilike kao što imamo i 7 padeža a englezi nemaju.
Za ljudi najčešće koristimo "bračno stanje"
Veza, odnos.Kako biste preveli reč relationship na srpski?
Takođe šta je po vama definicija relationship-a?
Engleski ima ko zna koliko puta vise reci od srpskog.
Lingvisti se slažu da je srpski stariji i razvijeniji jezik od engleskog. Tvoja naklonost ka engleskom je irelevantna.Besmislena komplikovana gramatika nije odraz naprednosti jezika, vec je uravo suprotno, napredan jezik je onaj kome je gramatika prostija.
Hajde da si hteo da poentiras za fonetiku, gde srpski jeste bolji.
Srpski nema vise reci od engleskog, ovaj podatak je presmesan.Pogledajte prilog 1550067
Lingvisti se slažu da je srpski stariji i razvijeniji jezik od engleskog. Tvoja naklonost ka engleskom je irelevantna.
Nisam lingvista da ti razlažem detalje, samo sam zapamtio zaključak svetskih lingvista.Srpski nema vise reci od engleskog, ovaj podatak je presmesan.
Sta znaci 'razvijeniji'? Je li po toj logici da je bolje da je gramatika jezika ultra komplikovana, znaci i da je fonetika srpskog losa, jer je tako prosta?
Mislis kada je stvaran esperanto, oni su mislili 'Sto komplikovanija gramatika, to bolji jezik, daj da stavimo 2342342 deklinacije'?Nisam lingvista da ti razlažem detalje, samo sam zapamtio zaključak svetskih lingvista.
Ako ću da učim decu muzici, neću da ih teram da sviraju Rahmanjinova nego RInge ringe RajaMislis kada je stvaran esperanto, oni su mislili 'Sto komplikovanija gramatika, to bolji jezik, daj da stavimo 2342342 deklinacije'?
Gramatika i pravopis su ultra suprotne samoj sustini jezika, sto je sloboda i razumevanje i stvaranje konteksta, i napredan jezik je onaj kome se te dve stvari sklanjaju da ga ne ometaju mnogo u slobodi.Ako ću da učim decu muzici, neću da ih teram da sviraju Rahmanjinova nego RInge ringe Raja
kad sam pominjao lingviste, mislio na sam na strane, zapadne specifično.Gramatika i pravopis su ultra suprotne samoj sustini jezika, sto je sloboda i razumevanje i stvaranje konteksta, i napredan jezik je onaj kome se te dve stvari sklanjaju da ga ne ometaju mnogo u slobodi.
Ako vidis nekog lingvistu da ima fetisisticki odnos prema gramatici, da znas da je taj neopevani balvan, i da je potpuni idiot, pa makar bio i clan SANU.
U stvari, posebno ako je clan SANU.
To isto vazi i za ove balvane za pravopis.