Сигуран сам да се сваки вјерник током свог пута суочио са проблемом сумње. Да ли има Бога? Гдје је Бог? Зашто Бог не ради ништа да нам помогне? Поготово је то изражено у тренуцима негативних токова у друштву, када изгледа да све иде низбрдо. Рецимо данашње вријеме је такво. Српски народ је прогањан на Косову, у Хрватској, у ФБиХ, пуцају нам на дјецу, држава нам није за похвалу, корупција влада, трују нас свим и свачим, не можемо се ослонити ни на кога нажалост чак ни на већину црквених великодостојника, као народ смо завађени по политичким основама, перспектива лоша, млади одлазе. Бићу искрен и отворен. Јутрос ми је током Св. Литургије прошло кроз главу "гдје си Боже зашто нам се ово дешава" и та ме помисао јако узнемирила јер није нешто што се мени често догађа. Знам који су одговори на то питање и читао сам их и у Писму и код Отаца и знам да је то гријех испитивања Бога који ћу сигурно исповиједити али је исто тако нешто што ме понукало да отворим ову тему да чујем ваше перспективе, размишљања и искуства на ову тему.