Kako prepoznati narcisa - 5 stvari koje uvek rade kada razgovaraju sa drugima - kako reagovati?

Sensei

Master
Moderator
Poruka
58.301
Ovo su 5 stvari koje narcisoidni ljudi uvek rade

1. Ne postavljaju vam pitanja.
2. Nesvesni su svoje preterane brbljivosti.
3. Uvek vraćaju konverzaciju ka sopstvenim interesima.
4. Neprestano vas spuštaju.
5. Njihova je uvek zadnja.

1695192206462.png

Da li ste se prepoznali :)?
Kako reagovati u svakoj od gore navedenih situacija?

Ovo su 5 stvari koje narcisoidni ljudi uvek rade

1. Ne postavljaju vam pitanja.
2. Nesvesni su svoje preterane brbljivosti.
3. Uvek vraćaju konverzaciju ka sopstvenim interesima.
4. Neprestano vas spuštaju.
5. Njihova je uvek zadnja.

Pogledajte prilog 1413284

Da li ste se prepoznali :)?
Kako reagovati u svakoj od gore navedenih situacija?
Ne.

Ali to nije narcis. :)
Ljudi kada upoznaju narcisa obicno pomisle da su naisli na savrsenu osobu prepunu vrlina. Narcisu pre svega nedostaje osecaj empatije, ali on ga vrlo lako moze odglumiti, toliko dobro da ce ljudi pomisliti da je to najsaosecajnija osoba na svetu.

Kompleksna je to tema. Za mnogo dublju analizu od ovih par redaka. :)

Ne.

Ljudi kada upoznaju narcisa obicno pomisle da su naisli na savrsenu osobu prepunu vrlina. Narcisu pre svega nedostaje osecaj empatije, ali on ga vrlo lako moze odglumiti, toliko dobro da ce ljudi pomisliti da je to najsaosecajnija osoba na svetu.

pa dobro, to je samo uvertira

Ne.

Mislim da grešiš. Baš pokazuju ove osobine, ne još uvek pod 4. ili 5. ali 1, 2 i 3 da, samo šarmantno upakovano. Posle ide 4 i 5 takođe upakovano kroz npr. humor.
Mada, prve tri osobine iamju mnogi iako nisu narcisi.

Mislim da grešiš. Baš pokazuju ove osobine, ne još uvek pod 4. ili 5. ali 1, 2 i 3 da, samo šarmantno upakovano. Posle ide 4 i 5 takođe upakovano kroz npr. humor.
Mada, prve tri osobine iamju mnogi iako nisu narcisi.
Po meni je samo osobina pod 3 tipicna za narcisa. :)
Narcis postavlja pitanja i u pocetnoj „love bombing“ fazi (ne mesati sa musko-zenskim odnosima, jer narcis tu tehniku uvek primenjuje) on pokazuje veliko interesovanje, postavlja pitanja, daje podrsku, sve u cilju da se dopadne i bude cenjen.
On zna da je brbljiv, ali sebi kaze da je upravo to ono sto ljudi zele i zbog cega je zabavan i super. Po njemu je to vrlina.

Malo sam u guzvici, pa na brzinu i skraceno pisem. Pojasnicu drugi put.

Back