Kako prepoznati da neki muškarac bježi od bliskosti?

~sweet girl~

Šmederling
VIP
Poruka
4.442
Većina nas želi sigurnost, poverenje, mir u odnosu.
Ali nemamo svi taj stil privrženost (to se valjda uči u detinjstvu).

Postoje muškarci, češće od žena, koji imaju izbjegavajući stil vezivanja u odnosu.
To znači da nisu za bliskost, dijeljenje intime, za ljubav... izbjegavaju ljubav. Previše su racionalni i stavljaju Ja ispred Mi, pretjerano.
Samo oni i njihove potrebe.

A sa druge strane žene u vezi sa takvim su sklone sa takvim partnerom da previše traže, da guše emocijama. On bježi onda još više, jer nije u stanju da te emocije, ni njene ni svoje, procesuira i prihvati...

(Dešava se i suprotno, da žena bježi, a on nju guši, ali rjeđe.)

Kako prepoznati da je neko za dugoročan, ravnopravan odnos?

Sve si opisala u svom postu.
Samo seks jedva neka bliskost, trazi da mu se partnerka prilagodjava u svakom smislu, ne mari za njene zelje. Nekada ucini neku sitnicu cisto da ne pobegne cura, ne planira nista konkretno vec govori jednom, mozda...
Sveprisutna frustriranost u odnosu koja podstice neke devojke, zene da se jos vise trude oko njega...
Sve u svemu eliminisati iz zivota takvu osobu sto pre.

Postoje muškarci, češće od žena, koji imaju izbjegavajući stil vezivanja u odnosu.
To znači da nisu za bliskost, dijeljenje intime, za ljubav... izbjegavaju ljubav. Previše su racionalni i stavljaju Ja ispred Mi, pretjerano.

A sa druge strane žene u vezi sa takvim su sklone sa takvim partnerom da previše traže, da guše emocijama. On bježi onda još više, jer nije u stanju da te emocije, ni njene ni svoje, procesuira i prihvati...

Мушкарци након секса појачано луче окситоцин (хормон мажења, блискости) само ако су баш заљубљени или ако су им хромозими мало залутали на женску страну. Такође луче појачано тај хормон и у случају кад постану очеви. У свим осталим варијантама код мушкараца окситоцин не може да се носи са тестостероном, хормоном који је есенција мушкости. Генерално није добро да мушкарац дугорочно буде изложен доминантном утицају окситоцина, боље је кад тестостерон води игру јер окситоцин блокира типично мушко понашање и мушкарци који га превише луче заправо су више деца него мушкарци и као такви чешће у женама виде мајку него жену (код жена је обруто, оне природно појачано луче окситоцин јер немају довољно тестостерона да га блокира). Тако да даме - пазите шта желите, можда вам се оствари.

Poslednja izmena:
То је онај, који када жена насрне, ради шта она тражи од њега али ни реч неће да каже. Ради, трпи и ћути. А онда кафица и утакмица. Ако баш претера, онда као онај стари Индијанац из вица заврти средњи прст око слепоочнице и каже - "Па да ли си ти нормална?". Укратко, мушки идол Ал Банди.

A sto bi bio u odnosu po svaku cenu?

Od ljubavi tete "udaviše" dete.

Zašto i kako? Možda ne želi da se upusti u vezu, da se veže, zaljubi... ne želi sigurnu luku već život vagabunda.

Ima osoba koje misle da ne znaju da vole, misle da ljubav mora da se definiše, opiše, dodirne... Mnogo razmišljaju. U stvari, svi mnogo razmišljamo i u svemu nalazimo definicije, razloge i opipljive stvari.

Kako da prepoznamo istinski odnos? Samo po sebi samima jer ako se osećamo smireno onda je to pravi odnos ali ukoliko se pitamo, dvoumimo i kopamo po odnosu onda to nije to.

I ja tako razmišljam.
Ljubav je jednostavna. Ili je ima ili je nema. Ne možeš nekoga malo da voliš. To je kao kada si malo trudna. Nemoguće je. Ili jesi ili nisi. Ljubav ne može da se izbegne.

E sad, to što je promenjiva to je već druga tema.

Takođe, mnogi beže od bliskosti jer se osete opareni, nesnađeni. Boje se da će ako se vežu izgubiti svoje ja.
Pored toga, a to često vidimo i ovde na forumu, kada osete val prijatnosti umesto da nastave da uživaju u komunikaciji povlače se iz straha zbog osude okoline, a što je još gore napadaju sagovornika u tom naletu odbrane od sebe samih.

Na pocetku se ne treba previse vezivati, da ne bi problemi i eventualan raskid ostavili posledice po tu osobu.
Kako vise vreme prolazi,veza dobija poverenje,sigurnost i samospoznaju partnera,sebe, i polako ce se poceti kristalizovati ciljevi u ljubavi.

Prosto je impozantno,...koliko si nenormalan!😁
Mda,...ja te najbolje razumem, trust me.
Treba vas sve redom okaciti negde na jednu internet stranicu, slike ko u americi kad ih uhapse napred i profil, ko ove muzeve sto varaju, sa naslovom:
I evo, napokon, hendlovana lista :Ako ste se pitali sta sada rade svi oni "ljubav je bitna" shpiclovi koje ste sretali u prolazu a pitali se sta im se mota po glavi kad deluju ovako bozanstveno i sveto.

Back