Kako prepoznati da li je neko iz Subotice?

Kako prepoznati da li je neko iz Subotice ?

- Za Suboticane je normalno da nekog pitaju : Nisi bio u operi, neces kavijar...
Da postavljaju pîtanja u negaciji, i melodija kada pricaju je melodija madjarskog jezika.
Ne razumem odakle ti ta priča?
Znam nekoliko Subotičana i baš niko od njih mi nije uopšte pominjao kavijar i operu.
Na mađarski vuku oni koji su Mađari i to ne svi.

Ne razumem odakle ti ta priča?
Znam nekoliko Subotičana i baš niko od njih mi nije uopšte pominjao kavijar i operu.
Na mađarski vuku oni koji su Mađari i to ne svi.
To sam da primer za kavijar i operu, moze da bude i kafa, i kisela bilo sta. samo da postavljaju negativno pitanje kada te pistaju nesto.
Obrati paznju kada neko price iz Subotice, ali da nije Madjar, nego Srbin, Bunjevac...da prica srpski ali sa melodijom madjarskog jezika, to sada ne moze recima da se opise, ali kada slusas onda cujes.

To sam da primer za kavijar i operu, moze da bude i kafa, i kisela bilo sta. samo da postavljaju negativno pitanje kada te pistaju nesto.
Obrati paznju kada neko price iz Subotice, ali da nije Madjar, nego Srbin, Bunjevac...da prica srpski ali sa melodijom madjarskog jezika, to sada ne moze recima da se opise, ali kada slusas onda cujes.
Slušao i nisam čuo.

23 godine živim u subotici i nisam stekla utisak da uopšte postoji subotički naglasak
tu svako priča kako stigne , al bitno da se razumemo

Koji naglasak u srpskom jeziku vam je najlepsi/najruzniji?​

Loravik
6y ago•Edited 6y ago•
emoji:subotica:

Subotica

Suboticki je najsmesniji, ovako uzivo kad pricam sa nekim, ne konta se jer mi uvo naviklo
Subotičani pričaju drugačije od Vojvođanskih lala.. Vecina njih me u Beogradu pitalo da li sam iz neke druge države kada sam se upoznavala sa manjom grupicom ljudi na sajmu knjiga.
https://ispovesti.com/ispovest/2430269

Back