Kako preboleti bivšu/bivšeg?

Možda otpozadi tj. odmah na konkretne stvari?
A pa ne može tako. Mora prvo da se definiše veza, pa odnosi, pa razlozi raskida, pa osećanja, pa šta je ostalo od emocija... ukoliko je nešto ostalo... pa onda kakve su noći posle raskida, kakva su jutra posle raskida... pa onda su tu prednosti raskida i mane ostanka u vezi....

Ne može to tako jednostavno.

:mrgreen:

A pa ne može tako. Mora prvo da se definiše veza, pa odnosi, pa razlozi raskida, pa osećanja, pa šta je ostalo od emocija... ukoliko je nešto ostalo... pa onda kakve su noći posle raskida, kakva su jutra posle raskida... pa onda su tu prednosti raskida i mane ostanka u vezi....

Ne može to tako jednostavno.

:mrgreen:
Sve stoji, a i ja najviše interesujem za detaljne analize :rumenko:

Nisam dobar sagovornik, ja sam to uglavnom radio kako ne treba.
Ali ono sto znam teoretski:
Sport, i generlano fizicka aktivnost..luče se hormoni sreće
Interakcija i prica sa bliskim osobama, prijateljima.
Fokusiranje na sebe, rad na sebi, zna biti veoma produktivno, moj drug je nakon razvoda, otkrio gomilu novih i teresovsnja
Putovati
Recimo, nabaviti kucnof ljubimca
Očistiti potsetnike oko sebe, stvari predmete, i naravno ne biti autodestruktivan i prisecati se lepih trenutaka, listati slike, drustvene mreze i u zom fstonu.

Pa kreni. Pomno čitam.
Pa meni se i nije baš dešavalo da imam probleme sa preboljevanjem bivših ...
Uglavnom smo bili svesni da nam veza (češće vezica) ne ide dalje od tog nekog momenta pa raskinemo hajde da kažem "sporazumno".
Nešto u fazonu upita (kada osetiš da nije to to):
Koliko si srećna/ispunjena u našoj vezi? Pa ako je odgovor ne baš toliko gledamo šta i kako.
Sa dobrim delom bivših sam zbog ovoga ostao u ok prijateljskim odnosima.

Verovatno je jedino žešće iskustvo prebolevanja bilo za moju nekadašnju "skoro pa suprugu", tu mi je trebalo nekih 3 godine da prebolim stvari ... Mada i ta priča je imala jedan prelomni momenat za koji niko od nas nije bio spreman ...

najbolji metod...naci buducu

Odmah posle raskida? A ne, treba malo samovati posle raskida. Kao kada posle perioda praznika i slava jedeš samo meso, rusku, kolače i torte pa zalivaš pićem... i onda posle toga neko vreme piješ vodu i jedeš salate. E tako ti treba i post posle veze... mozak da odmoriš i dušu rasteretiš.

Posle raskida da me neko muva? Dolazim u iskušenje da osobi koja je ni kriva ni dužna, a možda i divna slučajno kažem: "Ma more mrš!" :mrgreen:

Pa meni se i nije baš dešavalo da imam probleme sa preboljevanjem bivših ...
Uglavnom smo bili svesni da nam veza (češće vezica) ne ide dalje od tog nekog momenta pa raskinemo hajde da kažem "sporazumno".
Nešto u fazonu upita (kada osetiš da nije to to):
Koliko si srećna/ispunjena u našoj vezi? Pa ako je odgovor ne baš toliko gledamo šta i kako.
Sa dobrim delom bivših sam zbog ovoga ostao u ok prijateljskim odnosima.

Verovatno je jedino žešće iskustvo prebolevanja bilo za moju nekadašnju "skoro pa suprugu", tu mi je trebalo nekih 3 godine da prebolim stvari ... Mada i ta priča je imala jedan prelomni momenat za koji niko od nas nije bio spreman ...

Kada vezu raskineš sporazumno tj. kada oboje raščlanite (raščlanimo) odnos onda je to prebolevanje kratko zato što je prožvakano i sve je čisto i rešeno. Kao što si napisao - ostaješ u prijateljskim odnosima.
Moj najbolji drug, pravi prijatelj je moj bivši. Sve je rešeno, raščlanjeno i danas smo najbolji prijatelji i savetnici u vezama jedno drugom. :D

Kada se nešto desi naglo, nenadano... onda je tu period prebolevanja duži, naročito ako tu osobu baš baš voliš. Kao i ti svoju "skoro suprugu".

Back