Kako postati pricljiviji?

Bitno je da se potrudis da ljudi imaju sta da cuju od tebe onda kada pricas.Da radis na sebi u smislu pracenja dnevnih dogadja I aktuelnih tema,poznavanje umetnosti ,istorije ,geopolitike (nekih segmenata,na jednom opstem nivou..),da umes da saslusas sagovornika I da mu postavljas pitanja u kojima na lak I lep nacin ume da izrazi sebe ,I da budes iskreno zainteresovan za to sto pitas..Ja sve vise volim razgovore koji se vode na opste teme, o idejama o planovima I tako....naravno mnogo toga je urodjeno ali se sigurno mnogo toga moze popraviti I nadograditi vremenom. Bitno je da si prepoznao kao problem a resenja dolaze postepeno.

Имала сам ћутљиву другарицу и волела сам је баш зато што је таква. После се удала, родила децу и променила се тотално. Сад прича сто на сат.
Пуна је себе, сад је пословна жена, власница куће и више се не може живети од ње. Не дружимо се више, то није иста особа.

Hahahahhaha, vauuu. Ali je ona sigurno imala prijatelje. Ljudi koji su cutljivi, na primer neko ima prosto srece da dodje do ljudi koji ih razumeju, sta je sa onima koji se prosto ne snađu u takvim situacijama. To je velika transformacija, a ako smem da pitam kako su se oni upoznali, mislim ako je bila cutljiva ne verujem da je imala puno prijatelja, a kako je onda nasla decka (sada jel, muza)?

Hahahahhaha, vauuu. Ali je ona sigurno imala prijatelje. Ljudi koji su cutljivi, na primer neko ima prosto srece da dodje do ljudi koji ih razumeju, sta je sa onima koji se prosto ne snađu u takvim situacijama. To je velika transformacija, a ako smem da pitam kako su se oni upoznali, mislim ako je bila cutljiva ne verujem da je imala puno prijatelja, a kako je onda nasla decka (sada jel, muza)?

Имала је пријатеље из школе и са факултета. То никада није био проблем, једноставно је била повучена али ни у ком смислу ненормална.
Напротив. Само није функционисала у гомили.

nisam pricljiva, niti imam nameru da budem pricljivija.... prosto me smore ljudi koji to traze od mene...
drag.gif

Имала сам ћутљиву другарицу и волела сам је баш зато што је таква. После се удала, родила децу и променила се тотално. Сад прича сто на сат.
Пуна је себе, сад је пословна жена, власница куће и више се не може живети од ње. Не дружимо се више, то није иста особа.

možda je do ovoga, kupi kuću :P :P
inače za temu možda nekad i ne možeš da dozvoliš sebi da ćutiš mnogo tipa snimaju te za posao, treba da pratiš vajb grupe itd, tako da nije loše iskakati malo iz te zone komfora, mada ja to ne radim ali ne kažem da opušteno preživljavam :think:
tj to nije ni komfor ali sam nekako ćutolog i nekad mi se čini unazad da sam mogla malo nešto i da kažem a nisam, i ti neki pokušaji kontakata su zamrli
ne kajem se mnogo al možda bolje probati. mada možda može i bez toga al onda nešto drugo
sad sam manje ćutolog ali opet bude mi neprijatno

Back