kako poslati sliku e mailom...

• Začetnik teme Začetnik teme pocetnica
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
P

pocetnica

Gost
kada pokusam da zalepim sliku na poruku tj. da je posaljem kaze mi da imam prostor od 3 mo a slika je 5,32 mo i preporucuje mi da kupim jos prostora ili da je valjda nekako smanjim?!...sta da radim...znam da svi salju sliku bez problema !! UNAPRED HVALA!!!!

pocetnica:
kada pokusam da zalepim sliku na poruku tj. da je posaljem kaze mi da imam prostor od 3 mo a slika je 5,32 mo i preporucuje mi da kupim jos prostora ili da je valjda nekako smanjim?!...sta da radim...znam da svi salju sliku bez problema !! UNAPRED HVALA!!!!
Ne znam sta je Mo, ali pretpostavljam da je Mb.
Probaj da zipujes tu sliku ili da je promenis u format koji ce joj odstraniti nesto boje...
Zasto ne saljes Mail preko tvog provajdera (jesmo propali, ali koliko znam svi nasi provajder daju Mail box veci od 3Mb)
Kakve ovo veze ima sa hardverom :? :?: :(

Кулиража:
pocetnica:
Ne znam sta je Mo, ali pretpostavljam da je Mb.
Probaj da zipujes tu sliku ili da je promenis u format koji ce joj odstraniti nesto boje...
Zasto ne saljes Mail preko tvog provajdera (jesmo propali, ali koliko znam svi nasi provajder daju Mail box veci od 3Mb)
Kakve ovo veze ima sa hardverom :? :?: :(
Nikakve...eto ne mogu da odolim moram da dodjem na ovaj forum...navuko sam se...

Nista neobicno.. Samo me ponkead nervira ovo prepucavanje ljudi koji ti salju kojekakve informacije. Na ovom formumu sam dosta toga naucio od nekih ljudi i veoma sam im zahvalan te s toga, sto se tice slanja slike mailom, to bar nije problem.
Bez obzira koji mail ili provajder koristis uradi sledece>
Ako je slika od 5 i kusur MB, onda je jednostavno konvertuj u JPEG format. Najjednostavnije je to uraditi sa ACDSEE, bilo koja verzija. Znaci otvoris taj programcic (ukoliko imas ukoliko nemas onda ga skini sa neta, ima ga svuda) i nadji tvoju slicicu koju hoces da konvertujes, oznaci je sa jednim klikom i izaberi opciju tools pa zatim convert, izaberi opciju JPEG i klikni OK. Dobices tada svoju slicicu sasvim u manjim vrijednostima bar MB sto se tice i posle konvertovanja ona ce biti teska sveka nekih stotinjak KB i takvu sliku ces bez problema moci da posaljes sa bilo koje adrese.... Jos napomena da je preporucljivo to uraditi za sve slike koje imas namjeru da saljes ali i koje imas namjeru da cuvas na racunaru jer daleko manje prostora zauzimaju na HDD racunara.... Pozdrav...

Back