Kako posejati seme plumerije kupila u raznim bojama

nikonina

Početnik
Poruka
10
Kako posejati seme plumerije,kupila sam u raznim bojama,ali ne znam nista o tome kako se seje.

Prilozi

• Screenshot_20230601_113825.jpg
    Screenshot_20230601_113825.jpg
    63,8 KB · Pregleda: 3
Dobrodosla Nikonina
022.gif

Ja sam dobila jednom za rodjendan semena Plumerie i ukoliko se dobro secam samo sam ih posadila direktno u zemlju pomesanu sa perlitom tako da su ona krilca semena gore.

Znam da neki predlazu i uvijanje u vlazne maramice na nedelju dana da brze niknu ali ja nisam tako radila.
Takodje se secam da su meni nikla skoro sva semena i da prilicno brzo raste i lako se razmnozava posle.

Videla sam da se sada prodaju i mlade sadnice za 1700 dinara.

Tu se nesto malo pisalo o Plumeriama...Eto mozda se neko jos javi sa svojim iskustvom :)

https://forum.krstarica.com/threads/plumeria-havajski-cvet.929112/

Dobrodosla Nikonina
022.gif

Ja sam dobila jednom za rodjendan semena Plumerie i ukoliko se dobro secam samo sam ih posadila direktno u zemlju pomesanu sa perlitom tako da su ona krilca semena gore.

Znam da neki predlazu i uvijanje u vlazne maramice na nedelju dana da brze niknu ali ja nisam tako radila.
Takodje se secam da su meni nikla skoro sva semena i da prilicno brzo raste i lako se razmnozava posle.

Videla sam da se sada prodaju i mlade sadnice za 1700 dinara.

Tu se nesto malo pisalo o Plumeriama...Eto mozda se neko jos javi sa svojim iskustvom :)

https://forum.krstarica.com/threads/plumeria-havajski-cvet.929112/
Meni je ovaj covek odgovorio sto sam narucila od njega i rekao da potopim seme u vodi da bude mlaka i da stoji 3 do 4 sata i onda da se posadi u saksiju ili casu i da se stavi folija odozgo da bi brzo niklo a inace 5 semena sam platila 300 dinara pa se nadam da ce sve da nikne,samo mi kazite jel da drzim pored prozora gde je bas toplo ili ne treba da budu na direktnom suncu

Valjda tek posle treće godine počinju da cvetaju?
Ja se nadam da ce od njih 5 makar neka da nikne nisam valjda toliki baksuz,bitno je da niknu i da se lepo razvijaju a za cvetanje ja sam strpljiva mogu da čekam koliko treba,ja imam i adenim evo vec 5 godina ne cveta ali ja sam strpljiva kupila sam jos jedan on je pun pupoljaka i cvetova taakodje imam i albiciju i nju imam nekih 5 godina trebalo bih sada da procveta a za orhideje da tek ne pricam koliko ih imam i cekam da mi procvetaju ja u sustini obozavam cvece

Ja se nadam da ce od njih 5 makar neka da nikne nisam valjda toliki baksuz,bitno je da niknu i da se lepo razvijaju a za cvetanje ja sam strpljiva mogu da čekam koliko treba,ja imam i adenim evo vec 5 godina ne cveta ali ja sam strpljiva kupila sam jos jedan on je pun pupoljaka i cvetova taakodje imam i albiciju i nju imam nekih 5 godina trebalo bih sada da procveta a za orhideje da tek ne pricam koliko ih imam i cekam da mi procvetaju ja u sustini obozavam cvece
Hoce, nicu u sustini dosta brzo poput adeniuma. U isto vreme sam dobila i ta semena :)
Ako smem da pitam gde si kupila adenium sa pupoljicima i posto je bio? :rumenko:

Back