Kako popuniti obrazac PPDG-1S

Drage kolege,
ima li neko iskustvo u elektronskom podnosenju ppdg1s prijave (akontacione) kod odlozenog otpocinjanja delatnosti.
Moj klijent je u APR-u registrovao preduzetnicku radnju 04.12.2017 i naveo da pocetak obavljanja delatnosti NIJE PRIJAVLJEN.
19.01.2018 je u APR-u prijavio pocetak obavljanja delatnosti
Pokusala sam da predam ppdg1s za period od 19.01-31.12.2018 ali mi evidentira gresku u pocetnom datumu poreskog perioda i trazi da to bude pocetni datum obavljanja delatnost
Zvala sam kol centar e-poreza i dobila informaciju da ipak moram da predam akontacionu prijavu za period od 04.12.-31.12.2017 ali sada sa vrstom prijave 3-po clanu 182b ZPPA (jer kao kasnim) i tako sam pokusala da uradim iako to nema nikakvog smisla, ali mi se sada evidentira greska da pocetni i krajnji datum perioda mora biti u tekucoj godini. Lepo cu da poludim!
isla sam i do PU Zemun i razgovarala sa poreskim inspektorom koji tvrdi da mi je pocetak obavljanja delatnosti 19.01. i da su te informacije iz korisnickog servisa cista nebuloza, koju serviraju jer im je aplikacija tako glupavo napravljena i kaze da on ne moze nista da mi pomogne cak nema ni mogucnost da udje u elektronske prijave.
Stvarno ne znam kome da se obratim. Imam rok do 05.02. i da na sajtu poreske uprave u registru evidentiranih obveznika stoji datum otpocinjanja 19.01.2018
takodje u uputstvu o popunjavanju e prijave na strani 22 je lepo dat primer br.5 gde je navedeno odlozen pocetak obavljanja delatnosti ali ova u kol centru tvrdi da je to samo u slucaju kad je u APR-u pri registraciji naveden datum u buducnosti kada ce preduzetnik otpoceti delatnost.
Ima li neko od vas neku ideju sta da radim i kome da se obratim?
hvala!

Back