Kako podesiti laptop da radi kao hotspot ili wifi ruter?

timemachine

Zainteresovan član
Poruka
260
Pozdrav drugari, Imam ovaj problem pa me zanima da li neko zna kako bih mogao to izvesti. Imam Laptop sa mobilnim internetom, nemam kuci wifi ruter nego koristim Internet preko USB sticka, posto mi je tako zgodnije zbog prenosivosti, i mogu da koristim Internet samo na jedan aparat, tj, laptop. Gledao sam negde da Laptop koji ima mobilni Internet moze da igra ulogu wifi rutera takodje, da mogu npr. preko wifi da se povezem telefonom na njega, na YouTube ima milion tuorijala kako se to radi, ali meni nikako ne polazi za rukom, a to mi treba upravo da mogu i mobilni Telefon povezati i koristiti Internet sa laptopa bar dok mi je Laptop u blizini. Molio bih ako neko zna kako se to radi da mi detaljo opise, ili linkuje neki tekst sa interneta kako da to uradim. Hvala unapred.

Pozdrav drugari, Imam ovaj problem pa me zanima da li neko zna kako bih mogao to izvesti. Imam Laptop sa mobilnim internetom, nemam kuci wifi ruter nego koristim Internet preko USB sticka, posto mi je tako zgodnije zbog prenosivosti, i mogu da koristim Internet samo na jedan aparat, tj, laptop. Gledao sam negde da Laptop koji ima mobilni Internet moze da igra ulogu wifi rutera takodje, da mogu npr. preko wifi da se povezem telefonom na njega, na YouTube ima milion tuorijala kako se to radi, ali meni nikako ne polazi za rukom, a to mi treba upravo da mogu i mobilni Telefon povezati i koristiti Internet sa laptopa bar dok mi je Laptop u blizini. Molio bih ako neko zna kako se to radi da mi detaljo opise, ili linkuje neki tekst sa interneta kako da to uradim. Hvala unapred.
Skines neki free softver: http://www.mypublicwifi.com/publicwifi/en/index.html
instaliras u furas...

probao sam sa ovim programom i jedino sto sam uspeo je da zablokiram ceo Laptop, jedva sam ga vratio u zivot.

Naterao si me da probam i radi dobro. Ja na laptopu imam instaliran windows 8.1.

- - - - - - - - - -

laptop hotspot.jpg

Jedina razlika kod tebe je sto ti signal dobijaš preko usb modema mobilne telefonije a ne primas ga preko WiFi-ja, a to je druga priča. WiFi kartica tvog laptopa uopšte i ne prima signal sa USB stika, pa nema sta ni da emituje. Tvoj USB modem možeš da koristiš i na desktop rčunaru, jel tako, a on uopšte i nema wifi karticu. Eto i to smo razjasnili.

Tvoj problem bi zapravo mogo da reši neki uredjaj tipa 3G WiFi USB Router:
http://myusbmodem.com/huawei-e583-3g-wifi-usb-router-features-and-specification-review.html

Poslednja izmena:
Tacno tako kako si naveo... to je i mene bunilo, otisao sam u prodavnicu racunara juce i onda mi je covek objasnio u cemu je stvar, isto bas kao sto si i ti rekao... Ja sam mislio da Laptop u sebi ima neku vrstu "wifi odasiljaca", i da moze taj Signal koji dobijam od usb modema da usmeri i da se ponasa kao wifi ruter, ali izgleda je to nemoguce. Ponudjena mi je neka spravica tipa te sto si ti naveo, s tim sto ova ima neku jacu bateriju u sebi, mislim da je 5200 mAh i moze da sluzi i kao putni punjac za Telefon npr., ali ladno traze 60e za to... Ne znam kako se cene za te zezalice krecu u srbiji da iscimam nekoga da mi uzme i posalje ako je jeftinije... Jer, realno mogu za 40e da uzmem oonaj web cube od mog provajdera i takodje Imam wifi u celom stanu.

Back