Dakle, dobio sam na poklon tri štapa za pecanje, od toga jedan na izvlačenje (kada se sklopi štap je dužine nešto manje od metar a kada se razvuče nešto više od metar i po) a druga dva su na sastavljanje iz dva dela i dugačka su po 1,7m. Sva tri štapa imaju sprovodnike za provlačenje najlona duž celog štapa kao i postolje za mašinicu pa me zanima vaše mišljenje da li je za početak najbolje da postavim mašinicu ili da pecam sa onim plastičnim štapićem na koji se namotava najlon ručno ?
Planiram da pecam ovde, dakle sa obale, pa me interesuje kako je najbolje pecati na tom mestu (na varalicu, plovak...) i šta staviti na udicu (crvići, kukuruz, hleb) ?
Nadam se da vas nisam mnogo smorio pitanjima
I da, nemojte mi zameriti zbog lošeg opisa jer stvarno nikad nisam imao prilike da pecam pa nisam upućen kako se nazivaju gore pomenuti štapovi, tehnike...
Planiram da pecam ovde, dakle sa obale, pa me interesuje kako je najbolje pecati na tom mestu (na varalicu, plovak...) i šta staviti na udicu (crvići, kukuruz, hleb) ?
Nadam se da vas nisam mnogo smorio pitanjima

I da, nemojte mi zameriti zbog lošeg opisa jer stvarno nikad nisam imao prilike da pecam pa nisam upućen kako se nazivaju gore pomenuti štapovi, tehnike...