Kako platiti za posao?

biljana123

Početnik
Poruka
18
Ako moderatori smatraju da je tema neprikladna, neka zatvore, mada se zna da kod nas mozes naci posao samo preko veze.

Zanima me na koji nacin treba platiti nekome za posao, a da se on ne uvredi i da to sigurno prodje, a ne da te primi na mesec dana, pa dobijes otkaz. Nemam nikakvu vezu, pa sam mislila da odem do nekog sefa na slepo i da ponudim pare. Ne znam ni koliko treba da se da.

Posao mi je neophodan, odavno sam zavrsila skolu.

Slala sam sve zive konkurse, ali me nisu pozvali ni na razgovor jer nemam radnog iskustva.

Nemam bas ni para, ali za to mora da se nadje. Skupice cela familija.

Ako se zatvori tema, a neko zeli da pomogne, moze i preko privatne poruke. Hvala

Da pretpostavila sam da imas vise skole. Ja licno imam prijateljicu koja je zavrsila dva fakulteta - jedan redovno i drugi vanredno, i ima slicnih problema kao i ti. Jesi li mozda pokusala sa nekom strankom, ona je tako uradila, upoznala neke ljude i nada se poslu do jeseni. Daj Boze da se sve dobro zavrsi.

Kazem da sam posteno pokusala, ne ide, ne zovu ni na razgovor.
Imam visu ekonomsku, sto znaci sirok spektar zaposlenja.

Imam nekog poznanika u stranci, ali sam sa njim na cao cao, kako da ga pitam da mi nadje, mnogo mi je glupo...

Sta ima da ti bude glupo, prvo izokola kad ga vidis reci da imas problema i da se trudis da nadjes posao, a onda direktno ga pitaj, da li mozda on poznaje nekog ko ti moze pomoci, tad ce ti on valjda izaci u susret...:D

Posao u državnoj firmi (službi) se dobija preko stranačke linije ili preko poznanstva sa čelnikom firme (službe) gen.direktor,načelnik...manji šrafovi mogu biti samo posrednici koji će samo sebe još da ugrade u cenu.
Stranačkom linijom se mnogostruko smanji cena ili čak možda i besplatno,ali u današnje vreme ništa nije besplatno na neki određeni način će se kad-tad od tebe zatražiti protivusluga.
Prvo moraš da znaš gde želiš da se zaposliš i na koje radno mesto,da ne bi trošila vreme i novce na više strana,zatim se fokusiraš na dotično ime i prezime i tražiš ko ga poznaje.
Kada ostvariš kontakt;onda je lako svi su isti..
E ako sve ovo gore možeš da svariš onda srećno.

Posao u državnoj firmi (službi) se dobija preko stranačke linije ili preko poznanstva sa čelnikom firme (službe) gen.direktor,načelnik...manji šrafovi mogu biti samo posrednici koji će samo sebe još da ugrade u cenu.
Stranačkom linijom se mnogostruko smanji cena ili čak možda i besplatno,ali u današnje vreme ništa nije besplatno na neki određeni način će se kad-tad od tebe zatražiti protivusluga.
Prvo moraš da znaš gde želiš da se zaposliš i na koje radno mesto,da ne bi trošila vreme i novce na više strana,zatim se fokusiraš na dotično ime i prezime i tražiš ko ga poznaje.
Kada ostvariš kontakt;onda je lako svi su isti..
E ako sve ovo gore možeš da svariš onda srećno.

Odlicno objasnjeno.

Ozbiljno pitanje.

Zasto svaka riba u Srbiji ima Ekonomski Fakultet?

Zar nije malo ironicno zavrsavati taj program i ocekivai posao u zemlji u kojoj ekonomija ne postoji? Nema to "veze" sa "vezama" nego sa banalnim razmisljanjem mladih. Nije ti drzava kriva, ti si. Srbija je servisna industrija, a ne ekonomska. Opametite se malo.

Usput, nikada se ne placa za posao. Nikada.

Ozbiljno pitanje.

Zar nije malo ironicno zavrsavati taj program i ocekivai posao u zemlji u kojoj ekonomija ne postoji? Nema to "veze" sa "vezama" nego sa banalnim razmisljanjem mladih. Nije ti drzava kriva, ti si. Srbija je servisna industrija, a ne ekonomska. Opametite se malo.

:worth:

Све и да не иде лако запослење, па зар немате неког пријатеља да вам помогне, препоручи и тако даље...? Треба ваљда некоме и стручњак...:think:

Ozbiljno pitanje.

Izvini, ali odavno nisam videla ovoliku gomilu gluposti na ovakom mestu. Prvo, to sto kazes "riba" za zenski pol dovoljno govori o tebi. Drugo, ja ne trazim da budem sef, ne trazim da radim posao u kome cu pokazivati strucnost. Za pocetak, zadovoljna sam, obicnim poslovima. Osvrni se malo oko sebe, pa ces videti da je u SVAKOJ firmi potreban ekonomista. Iz glave: posta, banke, vodovod, eps, penzijsko, socijalno, biro, muzeji, biblioteke, raznoranze agencije, auto skole, sekretarski posao, domovi kulture... Dakle, da, i u Srbiji ima dosta posla za ekonomiste, ali dobijaju samo oni sa vezom.

Jel ti zivis u Srbiji?

:worth:

Све и да не иде лако запослење, па зар немате неког пријатеља да вам помогне, препоручи и тако даље...? Треба ваљда некоме и стручњак...:think:

Kome god danas spomenem, svi su nesto u fazonu: jao, kriza je, nema posla nikako itd. Neki obecavaju, kazu "videcemo", ali nista konkretno, i to vec traje dugo.

Izvini, ali odavno nisam videla ovoliku gomilu gluposti na ovakom mestu. Prvo, to sto kazes "riba" za zenski pol dovoljno govori o tebi. Drugo, ja ne trazim da budem sef, ne trazim da radim posao u kome cu pokazivati strucnost. Za pocetak, zadovoljna sam, obicnim poslovima. Osvrni se malo oko sebe, pa ces videti da je u SVAKOJ firmi potreban ekonomista. Iz glave: posta, banke, vodovod, eps, penzijsko, socijalno, biro, muzeji, biblioteke, raznoranze agencije, auto skole, sekretarski posao, domovi kulture... Dakle, da, i u Srbiji ima dosta posla za ekonomiste, ali dobijaju samo oni sa vezom.

Jel ti zivis u Srbiji?

Kome god danas spomenem, svi su nesto u fazonu: jao, kriza je, nema posla nikako itd. Neki obecavaju, kazu "videcemo", ali nista konkretno, i to vec traje dugo.

Ok. Trebao sam da kazem svaka devojka a ne riba.

E sada ovako. Ti napisah da nisi videla ovoliku gomilu gluposti a sama si otvorila temu kome da platis da ti da posao. Zasto onda ne i sa kime da spavas da bih dobila posao? Ista stvar. Osim toga, koje su ti garancije da kada nekoga platis taj te nece sutnuti posle mesec dana? Ne ide devojko tako. Trebala si da pravis veze dok si bila u skoli. A sto se tice ekonomista ima ih vise po glavi stanovnika nego kelnera. Sve te poslove sto si nabrojala nemaju veze sa ekonomijom.

Jesi li i ti diplomirala iz nekog fakulteta tipa Karic i Singidunum? Nije ni cudo.

Kakve veze kakva poznanstva, kakvo potplacivanje.Ako vredis i ako znas posao tebe ce da traze i naravno da plate , ako ne znas i ne umes ne trebas nikome pa taman da imas da platis kolko hoces, posle nekog vremena dobices sut kartu.Te fakultete koje ste zavrsili na misice i na biflanje do besvesti zaboravite ako ne znate sustinu i ako ne umete da to primenite.Diploma bez prakticnog znanja je ukras za zid lek za kompleks, pohvala za familiju, titula za opsenare i nista vise.

Kakve veze kakva poznanstva, kakvo potplacivanje.Ako vredis i ako znas posao tebe ce da traze i naravno da plate , ako ne znas i ne umes ne trebas nikome pa taman da imas da platis kolko hoces, posle nekog vremena dobices sut kartu.Te fakultete koje ste zavrsili na misice i na biflanje do besvesti zaboravite ako ne znate sustinu i ako ne umete da to primenite.Diploma bez prakticnog znanja je ukras za zid lek za kompleks, pohvala za familiju, titula za opsenare i nista vise.

Zato ti nemas NIKAKVU diplomu. Parce glupe hartije. Ti si to prevazisao. :hahaha:

Ne znam zasto na krstarici svaka tema mora da se pretvori u neozbiljno tovarenje postavljaca teme. Ne, nisam zavrsila ni Karicev, ni singidunum, ni nista slicno, vec drzavni fakultet. Ja ne znam da li vi zivite u Srbiji, pa kazete kakva potplacivanja itd. To je ovde, nazalost, realnost. Moja specijalizacija je marketing, ali kazem, ne bunim se da radim standardne poslove. Ono sto sam nabrojala ITEKAKO ima veze sa ekonomijom. Ili mozda recimo kredite u banci odobravaju gradjevinci?

A ono za spavanje zaista nemam reci. Da spadam u tu vrstu, snasla bih se, ne bih pitala ovde.

Sestro u koju to vrstu činiš i pitaš kako da učiniš akt protiv čovečnosti šireći korupciski obrazac .
Verujem da samim ovim strtom vidimo da ti moral ili etičnost nisu na zavidnom nivou .Ali zato ostaješ čedna i nevina.
Misliš da bivša prostitutka ne može da bude visoko moralna osoba .
Čak šta više te "qurve" mogu biti i svetiteljke .
Međutim neko ko na jednoj strani traži da prekrši moralnu normu a na drugoj se pravda kako je "čedna" e pa ne ide to tako .
Na moju žalost mnogo onih koje kažu nisam ja takva ,su upravo takve i još gore

E skoro nisam prochitala OWOLIKU kolichinu gluposti... :eek: :eek: :eek:

Da li neko zna gde ovaj chowek zziwi? Kako je opstao ovoliko godina/dostigao ovaj uzrast, a ovako razmishlja ?!? :eek: :eek: :eek:

paperinos, ovo gore sto si napisao mozzda tje biti tako u nekoj tvojoj drzzawi gde ti mozzes da komadujesh drzzawno uredjenje. Pa ce onda u to da bude zemlja zanatlija ili priucenih ali iskusnih, recimo, zdravstvenih radnika.... :mrgreen:

Back