Kako ovo djubre moze uopste da zivi u Srbiji ?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

[[Darko_91]] *

Aktivan član
Banovan
Poruka
1.795
За Косово нам фали још само Кинг Конг (2)
Не може у српску приватизацију да се улази тако што прво одете код газда-Мишка да га питате: „Је л’ могу да купим”. Не може, него ће купити онај ко највише понуди

Чедомир Јовановић(наставак)
Али, колико је морално да лидер странке која крије своје финансијере говори о томе ко финансира друге...

– Морате да будете прецизни, ја не кријем своје финансијере. Ми смо уредно и у складу са законом поднели финансијске извештаје и НБС и скупштинском Одбору за финансије.

У њима нису били наведени донатори...

– Не, ми смо у извештају урадили све што су урадили и сви други. При чему сам ја рекао да сам у сваком тренутку спреман да откријем идентитет оних који свакодневно а не само током кампање помажу ЛДП, под условом да се њима гарантује елементарна сигурност. И то сам рекао и у разговору са представницима Транспарентности Србије и РИК-а и у Скупштини. Поред тога, онај ко помаже ЛДП-у у сваком тренутку има право то да каже. Подршку ЛДП-у доживљавам не као задовољење савести оних који то чине, него као њихов покушај да помогну у мери у којој то могу да би једног дана Србија била боље место за живот

Или да би могли да очекују да им се услуга врати ако дођете на власт?

– Али начин на који ми радимо унапред то искључује. Наше идеје не функционишу на тај начин. Да су нам паре биле важне узели бисмо их пре десет година од Милошевића. Ја желим да свака овдашња компанија своју тежину доказује на берзи, а не на пријемима у БИА. Нека Делта изађе на берзу као друге компаније, па нека омогући и Мишковић свакоме да купи акције његове компаније и да учествује у његовом профиту као што је то омогућио Миша Беко. Нека поштује одлуке Савета за борбу против корупције, Антимонополске комисије, нека не очекује од нас да се правимо луди пред чињеницом да је рентирао извештај Привредне коморе Србије којим доказује оно што је недоказиво. На крају је Делта постала већа од самог режима. И то је њихов проблем. Извините, не могу да прете људима на пријемима у Клубу привредника да ће их хапсити, није Мишковић министар полиције.

А када се то десило?

– 4. јула ове године.

Коме су претили?

– Триста људи је било тамо, триста сведока тога. Не могу то да раде, ја као политичар нећу да ћутим о томе, није то ни Милошевић могао да ради.

Добро, коме су претили?

– Нека они сами то кажу. Нека каже Драган Јочић пошто је добио писма. Не може у српску приватизацију да се улази тако што прво одете код газда-Мишка да га питате „је л’ могу да купим”. Не може, него ће купити онај ко највише понуди.

Милана Бека сте поменули у позитивном контексту.

– Не, ја сам рекао чињенице.

Али и њега Савет за борбу против корупције доводи у везу са Мишковићем и Слободаном Радуловићем, рецимо, у приватизацији „Ц маркета”.

– Тачно.

А то баш, према закључку Савета, није транспарентна приватизација.

– Апсолутно није. Колико видим, није ни он никада рекао да је транспарентна. С тим што је за такву ситуацију увек одговорна држава јер само она може дефинисати правила игре. Ми смо то радили. Ако Коштуница није способан за тако нешто, а очигледно је да није, онда нам је потребан нови премијер.

Али није ни порекао да је учествовао у томе.

– Не, није. Бека познајем 15 година и жао ми је што су се наши животи у једном тренутку тако раздвојили да данас практично живимо на супротним странама. Он води рачуна о свом интересу, ја о општем. Мишковић и Беко се најчешће доводе у везу а ја мислим да је у њиховим међусобним разликама и одговор на питање будућности српског бизниса. Буди богат али и другима омогући то исто. Берза, а не колхоз. 21. век а не феудализам. То је важно.

Да пређемо мало на изборне теме. Кандидоваћете се за председника Србије. Да ли заиста мислите да имате шансу да победите?

– Варају се сви они који председничке изборе доживљавају као прилику за лични тријумф. За мене је то само део процеса у политичкој редефиницији ове земље и ми на њих излазимо са врло јасним уверењем да наше идеје имају будућност. Не излазимо на изборе да бисмо само учествовали... Без нас би се они стварно претворили у игранку Коштуничиних сурогата. Мислим да грађанска Србија има право избора који би представљао нешто више од гласања за мање зло од два Коштуничина кандидата, Тадића и Николића.. Не плашим се таквог пребројавања и нећу правити компромисе, без обзира да ли се ради о Сребреници, Босни, Косову, Русији и Европи, злочинима и геноциду, убрзању транзиције, праву људи да се слободно воле. Нећу изједначавати 5. октобар и 12. март, да би за сваког било понешто

Верујете, дакле, да имате шансе за други круг?

–У кампањи постоји пуно простора за афирмисање наше политике. Природно је да се у другом кругу нађемо Николић и ја, јер људи знају шта су радикали и шта је ЛДП. Ово друштво након три године није добило конкретан резултат који би симболизовао значење политике на којој инсистира Борис Тадић.

То значи да Ви рачунате на гласове ДС-а?

– Тачно. То значи да ја рачунам на гласове Демократске странке. На гласове оних људи који су 2004. године победу Бориса Тадића на Теразијама прославили уз скандирање „Ово је за Зорана”.

А ако ипак буде онако како агенције процењују – да ће у другом кругу да се нађу Тадић и Николић, хоћете ли позвати Ваше бираче да подрже једног од те двојице?

– Надам се да Тадић нема проблем да позове своје бираче да гласају за мене, ни мени није проблем да затражим подршку за њега. Под једним условом који треба да обавезује – договор око политике за коју се тражи подршка. Бирачи ЛДП-а нису стадо које се претерује с брда на брдо, то су људи који својим гласом инвестирају у политичаре од којих очекују неки резултат. Тадић је политичар без резултата и то га дисквалификује. Док год је Тадић председник Коштуница ће владати Србијом.

Иду и локални и покрајински избори. Наступате самостално или у коалицији?

– Одбори доносе самосталне одлуке и ту нема никакве директиве из Београда. Када је реч о Војводини не видим пуно простора за коалиције. Ми смо дефинисали другачију политику од свих које се налазе на политичком тржишту.

Какав расплет косовског чвора очекујете после 10. децембра?

– Мислим да је велика грешка направљена одбијањем Ахтисаријевог плана. То је била добра основа. Требало је уградити механизме који би додатно оснажили везе Београда и Приштине упућујући их једне на друге. Након 10. децембра изгледа ми вероватно да ће се у наредних неколико месеци косовски парламент одлучити за самопроглашење независности на основама Ахтисаријевог плана, да ће потом уследити међународно признање. У том тренутку ћемо тражити оставке свих који су водили преговоре, јер су после Милошевића који је изгубио право Србије да управља Косовом, они угрозили право Срба да на Косову живе.

И Ахтисаријев план и концепт ЛДП-а „територија Албанцима – Србима равноправност”, практично претпоставља да прво Београд призна независност Косова, а онда да косовска власт гарантује Србима равноправност и сва права. Зар није логично прво ићи на стандарде, па онда одлучивати ко ће управљати територијом?

– Мислим да на суштину не утиче превише ко ће кога први признати. Суштина је заправо у трагању за одговором да ли ми имамо способност да из тог историјског хаоса, из те агоније, извучемо коначно неки квалитет, или ћемо допустити да нас то Косово уништи као што смо ми претходно уништили њега.

Али за компромис су потребне две стране. Не види се ни спремност Албанаца...

– Не, за почетак је потребна промена у Београду.

Али, како ствари стоје, једина промена коју су Албанци спремни да прихвате је она у којој званични Београд каже „признајемо независност Косова”.

– То није тачно. Ови преговори су у мртвом углу не због тврдоглавог инсистирања Албанаца, него због тога што смо ми долутали до Хонгконга – и још само Кинг Конг недостаје.

Мислите ли да су Албанци спремни на нешто мање од независности?

– Мислим да је у сваком случају било пуно простора за отварање концепта који Албанцима не би дозволио да дођу до позиције у којој се налазе данас. Ми смо их довели у ту позицију, јер је и наш одговор једно велико „не” и ми не видимо друго „ја”. Албанци су једнако искључиви као и ми.

Али, зар се у оквиру званичне позиције Београда не отвара већи простор за различите договоре него у оквиру онога што заступа званична Приштина?

– Не. Ја то не видим тако. Званична позиција Београда је позиција Милошевића из 1999. године. Резолуција 1244 се доживљава као Свето писмо, а то је била једна административна одлука којом се амортизује та трансформација из ратног стања у стање неког привидног мира.

Али, Милошевић је силом владао на Косову, а овде се фактички пружа могућност Албанцима да сами управљају Косовом, само да признају суверенитет Србије. Зар то ипак није битна разлика?
– Ви онда морате ту политику да отворите до краја па да кажете а шта то конкретно значи за саме грађане Србије, шта то конкретно значи у вашем животу, то што ће Косово бити део Србије, а у ствари то неће бити. Ја то не разумем. Не видим каква корист произилази из свега тога. А очигледно је то неприхватљиво за другу страну, јер они већ имају своју земљу. Колико год то звучало шокантно, мој посао је да прво размишљам о чињеници да 90 одсто младих своју будућност не везује за Србију. Смисао сваке политике нестаје пред истином да Србија постаје најгоре место за живот. И на отпору пред тим правилом ми градимо нашу визију. Није то издаја Косова. То је одбрана живота. А за наслеђе косовског проблема су одговорни други. Ми смо спремни да преузмемо одговорност за оно што је пред нама. То је једини патриотизам.
Биљана Баковић - Милорад Весић
[објављено: 17.11.2007.]
 

Karlito Brigante

Poznat
Banovan
Poruka
9.307
On se vrlo uspešno ''snalazi'' ovde.Računa da naši ljudi imaju isprane mozgove i kratko pamćenje što je tačno,i neko će ga na sledećim izborima ponovo predstaviti kao mladog i perspektivnog političara...nema veze što ne vredi ništa i ne koristi nikome osim sebi.Posebno što bi trebalo da bude u zatvoru,a imovina da mu bude konfiskovana.
 

Lacibg

Buduća legenda
Poruka
26.494
Ajd i sliku da ubacimo, kad već ide tekst ...

N_bSX0T0l6rgEu8hFTp67tAGMucQYPGIRJHqf.jpg
 

Duh Sekire

Iskusan
Poruka
6.688
Зашто би само донаторима ЛДП морала да се гарантује безбедност? Нечиста им савест, или...

Како ПАРТИЈИ (шта мислите зашто није странка, имам једну теорију ;) ) која се залаже за либерални капитализам паре нису важне?!

По којим чињеницама је Миша Беко "позитиван"!?

Да ли Чедомир Јовановић зна да би прихватање Ахтисаријевог плана било кршење устава, те да позива на исто? Зашто није поднео иницијативу за измену устава Републике Србије?

Који квалитет треба да преузмемо од тога што нам отимају Косово?

Зашто је потребна промена у Београду да би дошло до "компромиса"?

Зашто је онда Чеда овде ако Србија постаје најгоре место за живот?!?

Све су то питања која произилазе из његовог бунцања названог интервју, а на које наркоман Чеда не би имао одговоре. Али зато ја имам одговор на насловно питање.
Парафразираћу Балашевића:
Нису криви они, криви смо ми што смо их пустили.

Значи то ђубре живи овде зато што му ми дозвољавамо. Исувише смо толерантни.
 

svetolik trpkovic

Poznat
Banovan
Poruka
9.215
Uvek su coravi kompleksasi koji provode ceo dan pred kompom vatrenim recima nadomescivali nedostatak onoga u gacama ,kao "ne treba da zivi u Srbiji,treba ih eliminisati al hebiga poosto se jos plasim i rodjene mame ,mogu samo da budem virtuelni borac protiv domacih izdajnika ili celog novog svetskog poretka ionako za tastaturom nema granica mom junastvu ":mrgreen::mrgreen:
 

Duh Sekire

Iskusan
Poruka
6.688
Uvek su coravi kompleksasi koji provode ceo dan pred kompom vatrenim recima nadomescivali nedostatak onoga u gacama ,kao "ne treba da zivi u Srbiji,treba ih eliminisati al hebiga poosto se jos plasim i rodjene mame ,mogu samo da budem virtuelni borac protiv domacih izdajnika ili celog novog svetskog poretka ionako za tastaturom nema granica mom junastvu ":mrgreen::mrgreen:

Мислиш на чедоиде. Они су довикивали Борису да је "издао Зорана" (значи издајник је) , а Чанак је и користио изразе типа "Коштуничини клерофашисти и домаћи издајници"... Такође су веома јаки на речима... Један се хвалио по форуму да ће Коштуницу да веша за јајај... исти је неистомишљенике терао у Русију...

Meni je Cheda omiljen politicar. Mlad je i veoma inteligentan.
To sto je on radio u proslosti mene ni malo ne zanima, ja znam da bi on ovu zemlju vodio bolje od Tadica mada mislim da bi Cheda svoje umece najbolje pokazao u premijerskoj fotelji. :)
Napred Chedo nastavi da napredujes dzinovskim koracima :)

Зиг!!!
 
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Top
  Blokirali ste reklame
Dragi prijatelju, nemojte da blokirate reklame - isključite Ad Blocker na Forumu, jer će tako mesto vaših susreta na Krstarici ostati besplatno za korišćenje.