Kako ostvariti pravo koje ti pripada i koje ti necijom samovoljom uskrate????

• Začetnik teme Začetnik teme Afroo
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Afroo

Zaslužan član
Poruka
111.627
...imam pitanje za nekog ko je u slicnoj situaciji, ili neko njegov najblizi, pa je u toku...radi se o beogradskim penzionerima,
koji primaju pomoc od grada u iznosu od 4.000 dinara (kvartalno)...moja majka je dobijala tu pomoc jer spada u kategoriju
penzionera sa najnizim penzijama ispod 15.000 dinara...e sad jos u prolom kvartalu joj nisu isplatilu tu sumu, jer navoandno
ne moze da prima zato sto ne zivi na teritoriji Beogada, iako je beogradski penzioner...pre toga je primala normalno...vec
druga isplata je bila...a njoj pare ne stizu i na adresu ni na tekuci racun, jer se navodno pare isplacuju samo licno...zvali smo
i Skupstinu grada...koja i daje novac, i Socijalno u 27.marta, prebacuju jedni na druge....a njoj je ta suma mnogo znacila..i
sad vise ne znamo kome da se obratimo po tom pitanju...

...ako imate slican ili isti slucaj, ako znate, kome i gde da se obratimo za savet sta i kako dalje...a da ona ne mora da
dolazi u Bg jer je polupokretna, molim vas napisite......
..hvala...

..p.s...inace prica se medju penzionerima da ne daju ako se pare ne trose u Bg sto je van pameti....

Ovde se gleda samo mesto prebivalista. znaci ako tvoja majka ima prebivaliste na teritoriji Beograda, to je sleduje. Ako nema prebivaliste, onda ne.
Sve penzije se isplacuju iz jednog fonda, republickog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje, tako da po tom osnovu ne postoje beogradski, novosadski ili neki treci penzioneri.
A grad tu pomoc isplacuje samo penzionerima koji imaju mesto prebivalista na teritoriji Beograda.

Ovde se gleda samo mesto prebivalista. znaci ako tvoja majka ima prebivaliste na teritoriji Beograda, to je sleduje. Ako nema prebivaliste, onda ne.
Sve penzije se isplacuju iz jednog fonda, republickog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje, tako da po tom osnovu ne postoje beogradski, novosadski ili neki treci penzioneri.
A grad tu pomoc isplacuje samo penzionerima koji imaju mesto prebivalista na teritoriji Beograda.

...ona ima prebivaliste u Bgd...ali ne zivi trenutno tu, inace to daje bas grad Beograd a ne penzijski fond...mislim da nisi vas upucen u taj deo....

...ona ima prebivaliste u Bgd...ali ne zivi trenutno tu, inace to daje bas grad Beograd a ne penzijski fond...mislim da nisi vas upucen u taj deo....

Upucen sam mnogo vise nego sto mislis. Ti si pomenula izraz beogradski penzioner. Zato sam ti odgovorio da se sve penzije isplacuju iz jednog fonda i da po tom osnovu ne postoje beogradski ili bilo koji drugi penzioneri .
A za pomoc koju isplacuje grad Beograd, mesto prebivalista je glavni uslov. Ako tvoja majka ima aktivno mesto prebivalista u Bg, sleduje je pomoc koju daje grad.
A ako se tvoja majka na primer odjavila sa adrese u Bg i prijavila na tu adresu na kojoj sada boravi ( a koja je van Bg ) ne sleduje je pomoc.

Uzmes njenu licnu kartu i pravac kod nadleznih.

Upucen sam mnogo vise nego sto mislis. Ti si pomenula izraz beogradski penzioner. Zato sam ti odgovorio da se sve penzije isplacuju iz jednog fonda i da po tom osnovu ne postoje beogradski ili bilo koji drugi penzioneri .
A za pomoc koju isplacuje grad Beograd, mesto prebivalista je glavni uslov. Ako tvoja majka ima aktivno mesto prebivalista u Bg, sleduje je pomoc koju daje grad.
A ako se tvoja majka na primer odjavila sa adrese u Bg i prijavila na tu adresu na kojoj sada boravi ( a koja je van Bg ) ne sleduje je pomoc.

Uzmes njenu licnu kartu i pravac kod nadleznih.

...aha, e sad se bolje razumemo....ovako stoje stvari,
ona ima aktivno prebivaliste u Bgd vec vise od 50 godina, i zbog bolesti ne boravi stalno u Bgd, jer joj uslovi stanovanja ne dozvoljavaju da se krece..ja sam bila
u Skupstini grada, oni su me uputili na Socijalo u 27. marta, ovi opet na njih, i tvrde da ona ne mora tu pomoc da prima na adresu vec da moze na tekuci racun
kako prima i penziju, a ovi opet u 27.marta, tvrde da mora..i to tako traje...vec evo duzi period...ona ima i napismeno od lekara da je polupokretna, i sve sto su
joj rekli da treba...a opet sve stoji kako sam navela.....
..cak je zvala i pravnu pomoc, rekli su joj da ima pravo da prima tu pomoc posto je penzioner iz Beograda, i da ne mora da bude stalno na adresi na kojoj je
prijavljena....ali i pored toga ona tu pomoc ne dobija evo vec drugi kvartal....
..ako mozes da me uputis gde da se obratim, da bih joj to regulisala, unapred ti hvala....

Čitam, i nadam se da ćeš ovo rešiti što pre :confused: ..
Nemam neku konkretniju ideju šta bi se moglo uraditi... jedino možda da skratiš sebi šetnju oko toga, da probaš i elektronski da im se obratiš? Sve opišeš... Ne može da škodi.. a lakše je nego da te šetaju od šaltera do šaltera:

http://www.pio.rs/lat/kontakt.html

...eee, vidis mogla bih to, hvala ti prosto se cudim da mi to nije palo na pamet...hvala:)

Nema na čemu, nadam se da će se stvari pokrenuti :ok: :cmok:

...e, i ja iskreno, ona da moze da seta zavrsila bi to sama.....a koliko znam ne moze nista bez ovlascenja da se uradi, to opet znaci da bi morala da ide u Sud
da overi kopiju licne i da ovlascenje...pusta starost....samo dok moze da se stara o sebi sve je jos i dobro...:sad2:

Back