Kako ostvariti finansijsku nezavisnost

analiticki 12

Poznat
Poruka
9.591
Kako ostvariti finansijsku slobodu.Ne samo u smislu da ne zavisite od drugih ljudi finansijski vec i da budete sami sebi sef,da imate svoj posao u kojem nemate sefa nad glavom a od koga mozete da imate slobodu,lijepu zaradu i plus licnu slobodu da bi iznosenjem stavova i gajenjem svoje zivotne filozofije bili slobodni u smislu da ne biste dobili ukore ili sut kartu sa posla na kom radite itd.

Da li je neko od vas ostvario tu vrstu slobode i vasa misljenja i iskustva,uvijek su dobrodosla

Kako ostvariti finansijsku slobodu.Ne samo u smislu da ne zavisite od drugih ljudi finansijski vec i da budete sami sebi sef,da imate svoj posao u kojem nemate sefa nad glavom a od koga mozete da imate slobodu,lijepu zaradu i plus licnu slobodu da bi iznosenjem stavova i gajenjem svoje zivotne filozofije bili slobodni u smislu da ne biste dobili ukore ili sut kartu sa posla na kom radite itd.

Da li je neko od vas ostvario tu vrstu slobode i vasa misljenja i iskustva,uvijek su dobrodosla
Sam sebi sef mi nikad nije bio cilj, citava familija sa oceve strane su privatnici koji imaju love ali nikad slobodnog vremena, ta firma im postane zivot. Izdavao sam nekretnine i kad se pojavi projekat u petroheminskoj industriji koji je dobro placen sam to radio, (radio sam i u firmi ali nikad puno radno vrijeme, nikad vise od tri dana u sedmici) , na tome sam dosta dobro zaradjivao ali nakon toga puno slobodnog vremena, to mi je davalo neki balans da imam puno slobodnog vremena da mogu da putujem i malo radim. Za mene je to bio cilj na prvom mjestu slobodno vrijeme i putovanja, ne novac ali i dobra zarada da mogu drugog da platim za sve ono sto mi se ne radi.

Moraš da budeš dobar i uspešan u nekom poslu i lova će doći. Nebitno da li radiš za druge ili si sam svoj šef (mada je ovo drugo uvek bolje). Dakle mora da te nosi neka ambicija da nešto uradiš, napraviš, napreduješ... Ako to nemaš, odnosno ako ti je jedini motiv novac a nemaš nikakvu posebnu veštinu, umeće ili ambiciju, onda to teško da može da uspe. Probaj sa igrama na sreću, jbg ;)

Osnova kapitalizma je da prvo pokradeš roditelje i prijatelje posle sa stečenim kapitalom ideš dalje varaš i kradeš ubijaš.

Nedavno sam pisala haro upit na tu temu, pa sam malo istraživala. Uglavnom - penzija (što je u našem kontekstu jako smešno nazvati finansijskom nezavisnošću), nasleđe, prodaja akcija ili prodaja biznisa (ili dobrog startapa).

Da ali kakvu slobodu imas kada jedva mozes u tim godinama i da se kreces, naravno uvijek imas i one pozitivnog duha koji su vitalni u tom godinama nebitno gdje zivis logicno bice bolja na Zapadu primanja

Da, ali pitanje je koja je to sloboda nije to ni slicno kao kada si mladji i imas novac da putujes u zemlje te,mnogo vise elana,energije itd za mnoge stvari druga je to dinamika skroz,sto je i prirodno,sve mora ranije
Ja sam to rijesio izdavanjem nekretnina, zarad od nekretnina nisam trosio nego otplacivao hipoteku i kupovao druge nekretnine dok smo platu trosili na putovanja i izlaske, nakon 25 godina smo rasprodali skoro sve nekretnine i kupili dionice koje trosimo polako i mlad u penziju.

Poslednja izmena:

Back