Како останете смирени крај оваквих возача?

• Začetnik teme Začetnik teme Zauz
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Pretičeš vozilo koje se nađe u tvojoj traci i sporije je od tebe. Pretičeš ga sa leve strane, osim ako vozilo ne skreće levo iz tvoje trake, onda možeš i sa desne.

Jel' ima još nešto da ti nije jasno, da ti objasnimo pre nego što kreneš na polaganje.
Znači ne smeš da voziš brže nego onaj u levoj traci od tebe?

Ona je prva počela sa maltretiranjem.

Bon ton u vožnji je da pustiš nekoga ko ti se zaleće otpozadi jer generalno ne znaš zašto žuri. Vouzla hitne službe imaju rotaciona svetla a i sirenu ako treba te tu nema dileme. Ali ovaj slučaj je drugačiji. Ja ne vidim da je maltretirao već da jke stavio na svoje mesto.

:lol: LOL :lol:

Na putu prvog reda vozilo je dužno da propusti brže vozilo da se vrati u traku, isto važi i za autoput, s tim da i u levoj traci sporije vozilo mora da se skloni čim mu to uslovi dozvole....tako da je u konkretnom slučaju vozač ispred bržeg vozila dužan da se skloni....po više propisa...
Generalno da, ali ovaj verovatno ima argument da je preticao vozala iz desne trake. Kao što već rekoh, vidi se kamion na slici.
3-4km sa 120 na sat je tek par minuta vožnje

Kao aktivan vozac imam samo jedno pravilo, a to je da je moja bezbednost najvaznija i naravno drugih ucesnika, ako ne mogu da se vratim bezbedno iz leve u desnu traku mozes blicati, svirati, skakati po volanu koliko ti je volja i zelja to nista nece promeniti jer cu u traku preci tek kada je bezbedno za sve ucesnike.
Ovo pajsersko-seljobersko ponasanje je nekako pristuno najvise medju vozacima Skode po mom iskustvu i ne znam zasto je toliko agresije medju ovim vozacima, deluje mi da je tu valjda neki kompleks od boljih brendova iz VW grupacije. I naravno medju sluzbenim vozilima sa rotacijom ali za njih je to nekako normalno jer je osnovna definicija nazadnjaka da budu bahati.

Moja iskustva su bas suprotna, a to je da neko namerno drzi levu traku jer si se zalepio za njega i poceo da mu histericno blicas, sviras, dramis pa ti onda neko pokaze da ipak moze biti jos bezobrazniji od tebe. Tako da je to ovde bio verovatno slucaj.
naročito ako vozi maksimalnom brzinom ili čak većom od dozvoljene

Ona je prva počela sa maltretiranjem.

Bon ton u vožnji je da pustiš nekoga ko ti se zaleće otpozadi jer generalno ne znaš zašto žuri.
To nije bon ton već postojanje potrebe recimo hitne medicinske
o vrsti potrebe KAD se nalazimo u levoj traci NISMO MI ONI koji to procenjuju. I to bas tako reguliše zakon. ZAKON

Vouzla hitne službe imaju rotaciona svetla a i sirenu ako treba te tu nema dileme.
JEL dakle tad ces uteci iz leve trake sto pre? A nju cemo maltretira ti tj spustiti na svoje mesto? To spustanje na svoje mesto, se krši sa zakonom o levoj traci na autoputu. I sa onim gore navedenim, da nisi TI taj koji određuje dal neko iza tebe vozi prekoračenom brzinom ili ne. Zakonom si duzan skloniti se sto pre iz trake za PRETICANJE

da to nije mogao uciniti 4 km?

Sto je onda kretao u preticanje koje e moze brzo zavrsiti...

I nije aktivirao zmigavac sto je morao.

Gresis sensei i podrzavas nasilnstvo u VOZNJI ovaj put.

Zakon je jasan procitaj ga.

Voznja levom trakom na auto putu. Sve pise.
Spuštanje na svoje mesto ili prevaspitavanje u saobraćaju?

Opasno mesto za takvu zaebanciju...

U ovom konkretnom slučaju je jesno da nije namerno hteo da joj se skloni jer mu se lepoila za dupe, ablendovala i trubila sve vreme.

...тим еје показао верностпрема супрузи и није подпао под утицај друге жене ....има он ( возач ) когакоју ће да слуша !

naročito ako vozi maksimalnom brzinom ili čak većom od dozvoljene
Eto ga!
. Brzo zakon o saobraćaju u ruke!!!!!

Brzo!!!

A zakon kaze, da ako se vozimo levom stranom na auto putu, trakom ZA PRETICANJE, da u slučaju da ima vozilo iza nas (a u desnoj traci kolona) smo duzni sto pre se skloniti bez obzira ako vozimo maks dozvoljenom brzinom jer nismo MI TI koji ti određuju, već policija, ona kaznjava ne mi. Mi ne određujemo eventualnu hitnu medicinsku potrebu tog iza nas!

Mi smo suzni sto pre zavrsiti preticanje i maknuti se.

Sve ostalo je prekršaj

Da nije uspeo 4 km da zavrsi preticanje?!

Kako da ne...

Eto ga!
. Brzo zakon o saobraćaju u ruke!!!!!

Brzo!!!

A kaze, da ako se vozimo levom stranom na auto putu, trakom ZA PRETICANJE, da u slučaju da ima vozilo iza nas (a u desnoj traci kolona) smo duzni sto pre se skloniti bez obzira ako vozimo maks dozvoljenom brzinom jer nismo MI TI koji ti određuju, već policija, ona kaznjava ne mi. Mi ne određujemo eventualnu hitnu medicinsku potrebu tog iza nas!

Mi smo suzni sto pre zavrsiti preticanje i maknuti se.

Sve ostalo je prekršaj

Da nije uspeo 4 km da zavrsi preticanje?!

Kako da ne...

Претицање је можда било прилагођено условима пута ..могуже је и 200 километара предицати ....закон да запоновим не заискључује цифрама ишта

A zakon kaze, da ako se vozimo levom stranom na auto putu, trakom ZA PRETICANJE, da u slučaju da ima vozilo iza nas (a u desnoj traci kolona) smo duzni sto pre se skloniti bez obzira ako vozimo maks dozvoljenom brzinom jer nismo MI TI koji ti određuju, već policija, ona kaznjava ne mi. Mi ne određujemo eventualnu hitnu medicinsku potrebu tog iza nas!
Gde piše to u zakonu?

Iz ZOBS

11. Preticanje i obilaženje

Član 53

Preticanje i obilaženje vrši se sa leve strane vozila koje se pretiče.

Preticanje mora da se vrši sa desne strane ako je vozilo na kolovozu zauzelo takav položaj i njegov vozač daje takav znak da se sa sigurnošću može zaključiti da to vozilo skreće ulevo.

Tramvaj koji se kreće po šinama postavljenim na sredini kolovoza sme da se pretiče samo sa desne strane, ako između njega i desne ivice kolovoza postoji saobraćajna traka.

Na putu na kome postoje najmanje dve saobraćajne trake namenjene za saobraćaj vozila u istom smeru, na kome su kolone vozila, brže kretanje vozila u jednoj traci od kretanja vozila u drugoj traci ne smatra se preticanjem.

Na putu u naselju na kome postoje najmanje dve saobraćajne trake namenjene za saobraćaj vozila u istom smeru, prolaženje sa desne strane vozila koje se ne kreće krajnjom desnom saobraćajnom trakom, ne smatra se preticanjem.

Zakon je za kola sa rotacionim svetlima. Za ostale ne važi isto pravilo
Sad bi ti oduzeo vozacku!.

I pravac dopunski ispit.

Gde pise tako pobogu?

Voznja levom trakom na auto putu. Pročitaj sve. Pobogu odakle ti ova glupost... Nema sl tumačenja sensei!
Pročitaj

Mi nismo TI koji određuju brzinu ovog iza nas u traci za preticanje i nismo TI koji određuju nečiju recimo hitnost iz medicinski razloga!

Pa pobogu neko popije infarkt od suvozača u toku vožnje il mu pozli...

Recimo zivis pored ns jedno 40 km, čurug recimo... Nekom ukucuanu pozli jako il se povredi krvarenje jako il sta... Dok ne dođe hitna iz Ns moze bit kasno.

Sedaju u auto i pravac ns, izadju na auto put... I?

Vide kolonu desna traka a zur2 i krenu preticanje a ti u levoj prerices i ti sporo skoro 3, 4 km...

Pa nisi TI taj koji odlučuje o hitnosti ovog iza!!! To zakon kaze a ne mora iti vozilo hitne pomoci

Covece ko pretiče 4 km???

Daj zakon postavi pa da se manemo glupetanja

Back