Како останете смирени крај оваквих возача?

• Začetnik teme Začetnik teme Zauz
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Uvek postoji isključenje sa autoputa. Može i parking. Možda treba negde da staneš...

A komentar se odnosio da ovaj iza pređe u desnu traku i pretekne ga.
Ne sme po zakonu da pretiče sa desne strane, osim ako vozilo koje pretiče jasno stavi do znanja da skreće levo.

Aj' leba ti položi vozački već jednom da nam svima olakšaš muke.

sensei ako imas tu potrebu da stanes jel moguce da 4 km nisi u mogucnosti da zavrsis kretanje po levoj traci i sklonis se u desnu...
drugo iskljucenje sa auto puta postoji ali je uvek na desnoj strani zar ne...
Ako gledaš sliku, videćeš da ima kamion ispred sebe u desnoj traci, dakle tip ga obilazi i zakonski koristi levu traku. Verovatno je tako bilo sve vreme, da je uvek vozio brže nego vozila u desnoj traci. E sad što se ovoj žurilo pa je htela da joj se ukloni je već druga priča.

Ne sme po zakonu da pretiče sa desne strane, osim ako vozilo koje pretiče jasno stavi do znanja da skreće levo.

Tehnički to nije preticanje jer se vraća u desnu traku gde je trebao da bude na prvom mestu. A ne postoji zakon da moraš da voziš sporije od onoga u levoj traci

Uvek postoji isključenje sa autoputa. Može i parking. Možda treba negde da staneš...

A komentar se odnosio da ovaj iza pređe u desnu traku i pretekne ga.

Rekao si:
"to nije preticanje nego promena trake".

Ne, to je preticanje. Na autoputu je to uvek preticanje jer ne postoji iskljucenje iz leve trake - kao sto sam napisao, jasno i nedvosmisleno.

Ovaj tvoj pokusaj da izokrenes moje reči, time što pominješ da "uvek postoji isključenje i parking i da možda treba negde da staneš", nema apsolutno nikakve veze ni sa kontekstom teme niti sa onim što sam ja rekao, i to je jedan u nizu jako bezobraznih pokušaja.
Ali nije neočekivano :D

I ne laži da se komentar odnisio da ovaj iza pređe u desnu traku i pretiče ga, odnisio se na upotrebu leve trake.

Nisu ljudi ovde baš tolike veverice ko što ti misliš.

u ovom slucaju je to iskljuceno, nema te opcije. i desno je kolona. tako da ovaj ispred nje je lice koje nasilnicki vozi na auto putu. osim ako nema ispred sebe jednog istog takvog koji to cini... ali bi on onda ablenodvao tom ispred a i gospodja bi to videla i napomenula ovde...
nekad je problem tumacenja zakona po svome , kao recimo ja se krecem levom trakom maksimalnom dozvoljenom brzinom i ovaj iza ne sme da me pretekne sto je pogresno...
drugo, i ti gresis u jednom
gore sam pomenuo zakon koji ti govori i da ako je desno u traci kolona velika a ti se kreces sporo u levoj duzan si da prvom mogucom prilikom upadnes u tu desnu traku. dakle daj po gasu idi levo trakom napred, ako enams ispred sebe nikoga i gledaj se ubaciti desno sto pre...

ali 4 km da ona ablenduje bezb potrebe sumnjam u to. pa videla bi i ona jbt da l on ima mogucnost ulaska u desnu stranu. ocito je imao , da je dao po gasu , a ne da se vukao i da je otisao anpred i pretekao ih sve...

Pandur ne može da te kazni što si se vratio u desnu traku.
Ti vecito lupas kontru
daj bre odrasti
ne pricam ja ni o kakvom panduru vec o zakonu
nije bre isti u Americi i kod nas
shvati bre vec jednom
A za smirenost za volanom necu da pricam jer kod nas toga nema
Na svakom semaforu ovde sve Schumaheri i Prostovi sve Laude i Stewarti
Malo mi i ginemo kakave smo budale za volanom
Uopste ne preterujem

Takođe ne može da te kazni što voziš brže nego onaj u levoj traci, osim ako ne prekoračuješ maksimalnu brzinu.

U pitanju je logika a ne slepa interpretacija zakona.

Naravno da moze da te kazni jer pretices nepropisno. Pretice se sa leve a ne sa desne strane. I tu je zakon nedvosmislen.

Ali okej, i to je ocekivano, SNS ekipa ima svoju logiku, zakoni vam ne znace mnogo :D

Rekao si:
"to nije preticanje nego promena trake".

Ne, to je preticanje. Na autoputu je to uvek preticanje jer ne postoji iskljucenje iz leve trake - kao sto sam napisao, jasno i nedvosmisleno.

Ovaj tvoj pokusaj da izokrenes moje reči, time što pominješ da "uvek postoji isključenje i parking i da možda treba negde da staneš", nema apsolutno nikakve veze ni sa kontekstom teme niti sa onim što sam ja rekao, i to je jedan u nizu jako bezobraznih pokušaja.
Ali nije neočekivano :D

I ne laži da se komentar odnisio da ovaj iza pređe u desnu traku i pretiče ga, odnisio se na upotrebu leve trake.

Nisu ljudi ovde baš tolike veverice ko što ti misliš.
ok ne mroas te reci o laganju

nekad ljudi svojim tuamcenjem rpave greske. praivlno kroiscenje levom trakom je jasno i tu se ne sme tumaciti drugacije.

Ti vecito lupas kontru
daj bre odrasti
ne pricam ja ni o kakvom panduru vec o zakonu
nije bre isti u Americi i kod nas
shvati bre vec jednom
A za smirenost za volanom necu da pricam jer kod nas toga nema
Na svakom semaforu ovde sve Schumaheri i Prostovi sve Laude i Stewarti
Malo mi i ginemo kakave smo budale za volanom
Uopste ne preterujem
Nema šta da ubacuješ Ameriku u priču jer je zakon generalno isti svugde. Osnova je da šta god radiš mora da bude bezbedno bez obzira i da ti je dozvoljeno. Izdaju se međunarodne dozvole i nama kad idemo u Ameriku kao i Amerima da voze u Srbiji. I ne treba dodatno polaganje testova i vožnje.

Hvatate se na termin "preticanje", što bi značilo da svako ko vozi desnom trakom brže od ovoga u levoj krži zakon i treba da se kazni?

.. закон не дефинише колика је дужина запрет'цања ... односно брзина и време дозвољени при запрет'цању
Definiše sa "neophodno vreme da se steknu uslovi da se vratiš u desnu traku" pri čemu postoji i dodatni propis o preticanju koji zabranjuje preticanje kolone vozila, ali i propis o neophodnom rastojanju izmedju vozila, što znači da su vozila u koloni dužna da drže dovoljan razmak da se vozilo iz leve trake uključi u desnu traku... znači ni jedno vozilo nema svoju traku, već je dužno da propusti brže vozilo u bilo kojoj traci, da postupi po propisu.

Ne postoji račvanje autoputa?
Pretičeš vozilo koje se nađe u tvojoj traci i sporije je od tebe. Pretičeš ga sa leve strane, osim ako vozilo ne skreće levo iz tvoje trake, onda možeš i sa desne.

Jel' ima još nešto da ti nije jasno, da ti objasnimo pre nego što kreneš na polaganje.

Nema šta da ubacuješ Ameriku u priču jer je zakon generalno isti svugde. Osnova je da šta god radiš mora da bude bezbedno bez obzira i da ti je dozvoljeno. Izdaju se međunarodne dozvole i nama kad idemo u Ameriku kao i Amerima da voze u Srbiji. I ne treba dodatno polaganje testova i vožnje.

Hvatate se na termin "preticanje", što bi značilo da svako ko vozi desnom trakom brže od ovoga u levoj krži zakon i treba da se kazni?
Samo ti lupaj kontru
Nemas pojma a pametujes
e pa radi to svojoj rodbini
ako smes
ae vozi

Swnsei a sta bi taj ispred uradio da se iza nalazila hitna pomoć sa ice koje ima infarkt...

Jel i tad ne bi dao po gaau taj ispred i gledao sto pre skloniti se?

I te kako bi!

Dakle maltretira je gospođu
Ona je prva počela sa maltretiranjem.

Bon ton u vožnji je da pustiš nekoga ko ti se zaleće otpozadi jer generalno ne znaš zašto žuri. Vouzla hitne službe imaju rotaciona svetla a i sirenu ako treba te tu nema dileme. Ali ovaj slučaj je drugačiji. Ja ne vidim da je maltretirao već da jke stavio na svoje mesto.

Back