Kako odreagovati kad ti prebacuju za psa?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Bitna je razlika sto su ljudi razumni pa time i odgovorni pred zakonom.
Zivotinje nisu odgovorne jer se vladaju u skladu sa instiktom ili vaspitanjem.
Dakle, za njihovo ponasanje odgovoran je vlasnik, koji je opet covek.
A vlasnik moze biti baraba isto kao sto moze biti i odgovoran covek
Ja ne znam kako je vlasnik vaspitavao svog psa i nisam duzan da znam.
Sustina cele price je kako spreciti pse da povrede ljude i ljude da sikaniraju pse i njihove odgovorne vlasnike?
U celoj toj prici vi ne prihvatate argumente one druge strane, jer samom cinjenicom da kaze da nema psa, biva okarakterisan kao nepodesan za razgovor i naravno, prilepe mu se i ostale ruzne kvalifikacije.
O tom grupisanju govorim. Imas psa-nas si, pa neka si i baraba, branicemo te.
Nemas psa- neka si i realan, pusticemo pse na tebe :mrgreen:
I onda ocekujete da takvi kakvi jeste, izborite veca prava za zivotinje koje volite....

a ja bas od kad setam svoje krvolocno monstrumce i vise sam u kontaktu sa ljudskom komsijskom zajednicom sa kojom bas nesto i nisam imala toliko prilike da komuniciram dok nisu krenuli sistematski da mi se lepe zbog simpaticnosti mog krvolocnog psa (ne znam sta mu je nikako da pokaze pravi karakter ja mu i ime gricko nadenula da bih stimulisala razvijanje pozeljnih osobina-mozda sam trebala kidac ili butkocupac da ga nazovem :mrgreen:), dakle zakljucila sam da sam gajila velike iluzije o ljudskom rodu... vecina ih je luda ko struja a razumu ni traga, ne zna se ko je gori ovi bez pasa ili sa psima-u stvari mackari su najzaj,e.baniji !!! L U D I !!!

tako da mi je sticajem okolnosti setanje zveri otvorilo oci koliko su stvarno ljudi iz mog kraja fijuci. ranije nit sam in vidjala, a kamoli poznavala :) i zivela u iluziji. jel tako samo kod mene, mislim kod kojice su verovatno normalniji jer vidim njih napadaju psi, ove moje komsije nikako da ugrize i ocerupa ni pas a ni macka :think: dragi forumasi, sta tu nije u redu:sad2::???:

Da....te reci su zapravo sifra.
Kodirano uputstvo psu koje zapravo kaze: Kolji !!!!
Velika je to zavera, velika...
Mi macke to najbolje znamo

vidis ovaj moj ni to nikako da skapira ja mu vicem sifru sa kontra znacenjem "ne macu, ne macu da juris", a on umesto da pritrci i skrati joj macece muke, on pokusava da se sa zbunjenom na koljace naviknutom zivotinjom igra:???: da ga vodim kod psihica? mislim mora da je lud pas kad nece da davi macke???

Пример и није баш најбољи...
Ти си власник пса. Одговараш за његове поступке.
У могућности си да заштитиш људе. Ти лично. Зашто је неопходан закон?

Не знам ни ја зашто бих веровала теби.. али ето.. ћаскамо..

Свашта у другим земљама функционише боље. Да не улазимо у разлоге за то.. има их..
Није увек закон неопходан. Неке ствари је могуће решити и добром вољом.
Или није...:think:

ali ne zar ti mili nije objasnila, sad kad vec otvoreno pricamo, da je nas tajni organizovani pogani plan da porobimo sve ljude, one koji se budu branili na njih pustamo pitove (dzipsija treniramo na mackama), nemacke ovcare sistematski dresirane da ubiju (njih imamo veliki broj da ti ih ne imenujem) a tedi, gile i una su undercover agenti koji svojim sladunjavim izgledom, lazno tuznim okicama, prikrivajuci strasne ocnjake, mame decu, stare i bolesne koji ne slute kakve su to trenirane zveri... ima ih jos... mackic je u poslu sirenja operacije na dresiranje mackaka ubica...

kad pohvatamo prezivele "neljubitelje" i fobicne teramo da masiraju i maze, ceskaju i rucno trebe buve svim lutalicama iz bg i sire.

Toliko o toleranciji.
I generalno i na ovom pdf-u.

Pa da ti kazem ckopi, kad vec ne umes da cutis, a inace si "fino"dete.
Tolerancija podrazumeva da prihvatis da nisu svi ljubitelji pasa kao sto si ti.
Dalje, to sto nisu ljubitelji pasa, ne znaci da ne vole zivotinje i da ih nemaju.
Pa dalje, to sto ti volis svog psa ne govori nista o tebi, sem da volis tvog psa.
Kao sto vidis, niti si tolerantan, niti imas kulturu komunikacije, niti imas procenu.
A to ce te pre ili kasnije kostati.
Nadam se, samo corbe koju ce ti neko prosuti zato jer si balav

Rekao sam da se necu vise raspravljati sa tobom ckopi, kad se vidimo u parku pa cemo to na tenane:)pozdrav

E i ja imam "iskustva" sa dobroduđnicima.... svaki put kad dođu kod mene pojave se sa nekim idejama.. šta bi oni sve uradilisa mojim kucovom... te držali ga vezanog, te zatvorenog u boxu, te strpali bi ga u kola pa ga odvezli ne znam ni ja gde.... Uh... E onda sam zaređala pa svima odgovorila.... e sad u svoju kuću pa u svojoj kući sprovodite svoje "sjajne" ideje-, to kako ću ja da organizujem život u svojoj kući i sa svojim članovima domaćinstva (a i kucov mi je član domaćinstva) je isključivo moja stvar--- ućutali a meni lepo....

И ја се придружујем сачекуши ... није бре лако похватати сву ту децу а пошто је Мачкић рекла да је моја куца окорели зликовац и децомрзац сачекуша не може без нас. Само пошто је још штене, треба да учврстимо градиво "неће, неће, добра је она" па ћемо онда доћи да презентујемо ту двосмислену команду. Учим је да буде што умиљатија да би што више људи и деце насело и пришло псу. А онда су га обрали бостан.
Алал, ајде ти лепо са Гиленцетом до мене, да му ја покажем како се користе зуби, не вреди више да се овако бламирате. Знаш да сам добра у дресури ...

Naravno da ne moze bez vas, pa bilo bi nam dosadno a i necemo da budemo sebicni pa da svu tu naivnu i nezasticenu decu zadrzimo za sebe.
Mili vezi joj masnicu ne bi li obmanula sto vise zrtava, i po mogucstvu joj stavi neki cirkoncic oko vrata, to ce ih sto posto zavarati. Posto su deca u pitanju ne mora jos uvek da zna savrseno komandu "nece, nece..", ionako nas deca nece pitati nista. Za to ce morati da se izdresira kad budemo obilazili staracke domove i bolnice. I Gile isto. Nemo' mi se pojavite ispred doma zdravlja a da neko pita-"jel dobar?" uz odgovor- "nece, nece.." i da se nista ne desi! Posle necemo moci na ulicu da izadjemo od sramote!
Majo cilj su nam prvo vrtici koji imaju jaslice, pa cemo njima prvo da pravimo sacekusu da nam se zveri utreniraju lepo, na mladom mesu koje se nece braniti. Posle idu teze kategorije. Ipak je mnogo lakse sazvakati naivno dete nego neku raspalu nezasticenu bakutu.

Да, у праву си Мачкић, стављам машницу, боље је. Добар ти је план рада .... крајњи циљ су нам баш те бакуте додатно опремљене питовима на повоцу .... ако то положе е онда смо стварно најопаснији!

Погледајте и запамтите!

Овако гледа моја звер жртву .... наравно, прво смо вежбали на мојој деци, она као кобајаги прилазе да је помазе, ја вичем из све снаге "неће, неће, само напред, не бој се" и хушкам је. И успела сам .... деца су ми сва искасапљена али још жива ... штене је то, треба јој времена да се пребаци на клање. Дакле, наиван поглед и напето тело спремно да се торпедира на руку или ногу ... запамтите!

Ne, ja cu da stojim sa strane i navijam za kera. Mislim ipak je jaci, a uvek treba biti u timu koji pobedjuje, zar ne? A i to dete sta hoce vise, red je da ga neko malo upristoji...nije sto je moje ali sigurno bi bilo razmazeno...

Covek ti je postavio sasvim razumno pitanje.
Hocete normalnu diskusiju, a na poslednje dve strane spamujete sa 40 ironicnih postova...
Cemu ironija? Evo i ja te isto pitam: kako bi se postavila u toj situaciji?

ok,a ko ce unu da nauchi da jede decu i ljude?
ja sam probala da joj objasnim
"una,otvoris usta stavis neciju nogu u njih i jako stisnes....kasnije sazvaces pa progutas"
ali ne vredi...samo me gleda ko tele i mase repom

:rotf::rotf::rotf:

Видим, Уна није једина, и Гиле од Алал има исти проблем ... дођите код мене, ја тренутно обучавам ово моје зло у кући да гризе ноге и руке, рекла сам Алал да доведе свог на обуку а сад и теби кажем да поведеш своју Уну, немој да буде касно, боље се мучити него црвенети.

Да, у праву си Мачкић, стављам машницу, боље је. Добар ти је план рада .... крајњи циљ су нам баш те бакуте додатно опремљене питовима на повоцу .... ако то положе е онда смо стварно најопаснији!

Погледајте и запамтите!

Овако гледа моја звер жртву .... наравно, прво смо вежбали на мојој деци, она као кобајаги прилазе да је помазе, ја вичем из све снаге "неће, неће, само напред, не бој се" и хушкам је. И успела сам .... деца су ми сва искасапљена али још жива ... штене је то, треба јој времена да се пребаци на клање. Дакле, наиван поглед и напето тело спремно да се торпедира на руку или ногу ... запамтите!

Tako je Mili, samo napred! Ma znala sam ja kod koga treba poslati ove "novajlije"! Sto ti je strucnjak, nema sta! Ponosim se tobom!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back