Kako odlucujete za koga glasate na izborima??

BoG97

Zainteresovan član
Poruka
136
Na sledecim izborima glasacu 1 put, i interesuje me na osnovu CEGA odlucujete za koga glasate?
Na televizoru moze se videti samo jedna strana uglavnom, sada ima internet pa i vise mesta za druge ali koliko se secam uglavnom se prica o BAJKAMA sta bi bilo kad bi JA DOSAO NA VLASTI- valjda su zavrsili srednju skolu i resili se konstantne muke iz srpskog jezika i knjizevnosti- sastavi :(.

Koliko znam vecina politicara vec ima "istoriju" i medjusobnu povezanost kao i povezanost sa raznim kriminalnim grupama naravno i ispade koje su pravili tokom svoje politicke karijere i sta je interesantno, od raspada "one prekrasne drzave" oni su i dalje na vlasti.

Ovo je moje misljenje:
Da bih izabrao nekog morao bih da znam njegovu kompletnu politicku karijeru, kako drugacije izabrati nekog o kome ne znas nista? to mi nije jasno jer vidim da dosta ljudi biraju nekog a da uopste nemaju pojma ni za sta se zalaze kamoli njegovu politicku istoriju.

Ne razumem zasto je glasanje "tajno" kakve veze ima da li neko zna ili ne zna za koga sam glasao, zasto bih krio svoj izbor?? ako glasam za nekog valjda bih trebao i da imam obrazlozenje zasto.
(kazem tajno jer trebalo bi da ima kao neki kabineti u kojima se glasa ili gresim?)

Pozdrav.

Na sledecim izborima glasacu 1 put, i interesuje me na osnovu CEGA odlucujete za koga glasate?
Na televizoru moze se videti samo jedna strana uglavnom, sada ima internet pa i vise mesta za druge ali koliko se secam uglavnom se prica o BAJKAMA sta bi bilo kad bi JA DOSAO NA VLASTI- valjda su zavrsili srednju skolu i resili se konstantne muke iz srpskog jezika i knjizevnosti- sastavi :(.

Koliko znam vecina politicara vec ima "istoriju" i medjusobnu povezanost kao i povezanost sa raznim kriminalnim grupama naravno i ispade koje su pravili tokom svoje politicke karijere i sta je interesantno, od raspada "one prekrasne drzave" oni su i dalje na vlasti.

Ovo je moje misljenje:
Da bih izabrao nekog morao bih da znam njegovu kompletnu politicku karijeru, kako drugacije izabrati nekog o kome ne znas nista? to mi nije jasno jer vidim da dosta ljudi biraju nekog a da uopste nemaju pojma ni za sta se zalaze kamoli njegovu politicku istoriju.

Ne razumem zasto je glasanje "tajno" kakve veze ima da li neko zna ili ne zna za koga sam glasao, zasto bih krio svoj izbor?? ako glasam za nekog valjda bih trebao i da imam obrazlozenje zasto.
(kazem tajno jer trebalo bi da ima kao neki kabineti u kojima se glasa ili gresim?)

Pozdrav.

pa stvarno je nas narod budala kad slusa sta kojekakvi lazovi predstavljaju kao program i sarene laze,tako da iskljucivo se moze birati manje zlo i ono na izgled koliko nam je ko simpatican

Мој савет.

Немој излазити на гласања док год се врти кадар познат као ''деца комуниста''.

Млад си. Сачекај још 10-ак година да их поједе време и онда ћемо лако :)

Vrlo ti je mudar savet.

Poslednja izmena od moderatora:
https://justflipacoin.com/

- - - - - - - - - -

Објасни момку да деца комуниста нису и сама комунисти, немој да се човек збуни...:lol:

Nisu, oni su komjunisti legirani laznom demokratijom, onom virtualnom demokratijom (_F A S I Z A M_ balkanskog stereotipa). Kramanjonus Anus Primus. :whistling:

_nobody_

Pozdrav.

Jedno od osnovnih ljudskih prava jeste pravo na tajno glasanje. Ako nemaš to, to je pogodan teren za progon neistomišljenika. U slučaju javnog glasanja moguće je da ti mama i otac izgube posao (ili ti sam, nebitno) ako si glasao za nekog ko se ne nalazi na vlasti; Savez za Srbiju ili Građanski blok 381, recimo.

U istoriji totalitarni sistemi su koristili rezultate javnih glasanja i za provođenje terora i progona, uključiv oduzimanja političkih prava, interniranje, pa čak i služenje najdirektnije ubistvima. To je radila Komunistička partija Jugoslavije po svršetku Drugog svetskog rata, ovde kod nas.

Ja znam veliki broj ljudi koji javno potpisuju podrške, ostavljaju kontakte Vučiću da podsećaju pozivima na mobilni telefon ili slanjem prevoza da dovedu na biračka mesta, ili za vreme prikupljanja potpisa za kandidaturu. Sve je to javno. Ali, u stvarnosti, ne zaokruže Vučića i SNS kada dođu do glasačkih kutija. To radi i jedan Vučićev lični savetnik. :mrgreen:

Ako bi glasao javno, znalo bi se da ne podržavaš vlast (ukoliko je ne podržavaš) i onda bi usledile posledice. Tajnost glasanja je jedan od ključnih temelja sprečavanja zloupotreba. Tako su recimo, posle uvođenja šestojanuarske diktature, uveli javno glasanje (na izborima 1931. godine) radi lakše kontrole rezultata i fingiranja postojanja slobodnog izbora.

Poslednja izmena:
Da li je ovde iko upoznat sa nasom politickom scenom, mislim konkretno na njihov dosadasnji rad ili ne rad,
Nemojte mi ono svi su lopovi i slicne gluposti ako ne znas bolje ne komentarisi,
KONKRETNO: KO JE NAJMANJE ZLO PO NAS??
Nisam otvorio temu da slusam sarkazam i gluposti.
Pozdrav.

Питање ти је сасвим на месту и због тога нисам сигуран да си толико млад. Сви знају да паметују али када их питаш управо то што ти питаш, ко је најмање зло, иде "киша око Крагујевца". Лопови, будале, продане душе, издајници... а ко је најбољи од њих?? Е ту се сви измигоље. Браво дечко, то је право питање.

Na jednoj strani imaš izdajničko lopovski režim žutog vučića a sa druge Savez Za Srbiju koji teži tome da ako pobedi napravi prelaznu vladu koja će srediti biračke spiskove,stanje u medijima,itd Svi drugi su ili sateliti izdajničke vlasti ili ne prelaze cenzus i ako glasaš za njih bacio si glas i poklonio vučiću.Znači samo SZS.

Немојте да убеђујете човека да по аутоматизму даје глас Вучку...

Увек треба изаћи на изборе, чак и ако немаш за кога да гласаш. Ако не изађеш постоји шанса да ће цео твој глас отићи владајућој странци.
Изађи на изборе, и ако ти нико не одговара прецртај све опције и нацртај им нешто. Можеш и да напишеш ако ниси баш надарен када је цртање у питању... Али УВЕК изађи на изборе, и НИКАДА не гласај против некога. Боље неважећи листић него да победи Чеда змај, или да не прође цензус па да деле твој глас по процентима оне странке које су прешле...

- - - - - - - - - -

За особу која обећава драстично смањивање ПДВ-а и свих могућих дажбина и намета.

Пошто таква особа не постоји, гласам за Никога.

Ево Чедо змај. :mrgreen:

Back