Kako odgojiti sina da postane ratnik?

Priznajem da je naslov iritantan

Ja sam pacifista, moj muž se zadesilo u njemackoj gde kao turista boravio kod roditelja i tako i ostao ovde sa statusom izbjeglica

pitala sam ga zašto se nije vratio i lijepo je rek’o da je rat veliko sranje i nije se video da će nositi pušku i pucati niti se video u ulogi da tjera druge ljude sa svojih ognjišta, dodaje da je odrastao sa komšijama prve komšije su bili hrvati i sa njihovim sinovima se družio od malih nogu, dodaje više je kruha pojeo kod Mare i Joža no u svojoj kući

Mi naše sinove nismo odgajali da će jednog dana ići u vojsku i nositi pušku već smo ih odgajali da je rat shit, da je svijet lijep i prostran i da svi možemo da pronadjemo svoj kutak i lepo skupa svi da živimo

Inspirisana temom na forumu muškarci gde se pita kako će roditelji da reaguju kad budu prvi pozivi stigli za služenje vojnoj roka,

Došla sam ovde da vas pitam kako se odgajaju muška djeca, sinovi da osjete potrebu da idu u vojsku? I šta da radimo mi kojima je dosta ratova i koji smo aktivno odgajali mušku djecu da preziru oružje i sve što ide uz to ❓
Dobro si ih odgojila.

Nemam dijece, a i da imam musku djecu ne bi dopustio da idu u vojsku.Hipotetski da imam dijete pokusao bi ga odgojiti da bude "ratnik" samo ne u vojnom smislu nego da se zna izboriti za sebe i da ga drugi ne mogu j..

Ja sam pacifista, moj muž se zadesilo u njemackoj gde kao turista boravio kod roditelja i tako i ostao ovde sa statusom izbjeglica

pitala sam ga zašto se nije vratio i lijepo je rek’o da je rat veliko sranje i nije se video da će nositi pušku i pucati niti se video u ulogi da tjera druge ljude sa svojih ognjišta, dodaje da je odrastao sa komšijama prve komšije su bili hrvati i sa njihovim sinovima se družio od malih nogu, dodaje više je kruha pojeo kod Mare i Joža no u svojoj kući

Mi naše sinove nismo odgajali da će jednog dana ići u vojsku i nositi pušku već smo ih odgajali da je rat shit, da je svijet lijep i prostran i da svi možemo da pronadjemo svoj kutak i lepo skupa svi da živimo

Inspirisana temom na forumu muškarci gde se pita kako će roditelji da reaguju kad budu prvi pozivi stigli za služenje vojnoj roka,

Došla sam ovde da vas pitam kako se odgajaju muška djeca, sinovi da osjete potrebu da idu u vojsku? I šta da radimo mi kojima je dosta ratova i koji smo aktivno odgajali mušku djecu da preziru oružje i sve što ide uz to ❓
Slanje u vojsku nije isto sto i ratovanje.Slanje u vojsku je kao video igra, imas par zivota, i mozes naparaviti reset. Ratovanje je samo jedan zivot, i nema reset

Nauci ga kako da napravi novac da neko drugi ratuje za njega ili se tuce. Ako u drzavi u kojoj zivis ne postoji policija da te brani i nemas novca tu bjezi odatle ,kao sto sam rekao samo sirotinja ide u rat i tuce se u siromasnim kvartovima grada.

Misliš da će Izrael dopustiti da nestane, a bez da nestane i ceo svet? No way

Iz ova 2 posta bih zaključio da Ješe ne znaju da prave pare i ne znaju za tu opciju bežanja. :mrgreen:
I gle čuda: tamo su i žene ratnici ali imaju veća mooda od salka dinamitasa

Ma da ima jednostavno ljudi koji ne vole da povredjuju druge, jednostavno nismo svi muskarci isti,a ne daj boze i u tuci moze da nastrada covek.
Zeleli su se dokazivati nadamnom od ranog detinstva obicno u grupu tako da znam o cemu pisem, pogotovu o hrabrosti nazovi muskaraca koje su i roditelji, obicno ocevi, podstrekivali na to.
Smetao sam im posto sam se razlikovao od njih, a bili zeljni dokazivanja koje nisu ostvarili, da ne ulazim u detalje razloga i ishoda.
Poznajem vise primera gde su ljudi stradali u tuci i slicnim konfliktnim situacijama od invaliditeta do smrtnog ishoda.

U rat idu dve vrste ljudi, oni koji bi da zarade, pljačkaju... I oni koji imaju ubilačke porive. Nemoj mi reći da neko ide u rat zbog nekih ideala, ljubavi prema otadžbini i sličnim glupostima.
Miris krvi i zelena boja novca proistekli iz americkog andergraunda su tacni za odredeni deo populacije koji cini svaku naciju.
Postoje i ostali delovi drustva koji su suprotnog misljenja.
Nazalast sve vrednosti su namerno dovedene u stanje koje ih je devalviralo.
Najocitiji primer je ilegalna emigracija koja ne bi bila moguca kada bi vojne granicarske jedinice cuvale granicu, sto nas upucuje na jedan od razloga nametnute reorganizacije vojske.

Kako se moze izboriti za sebe ako se nade u situaciji gde mora pruziti fizicki otpor?
Naucis dijete verbalnoj komunikaciji, a usput ga upises u neki sport npr. karate, boks itd. Sila je nazdadnja koje se upotrebljava

Moj primjer je bio siroviji u mladosti i bio sam kakav sam bio. S vremenom sam naucio komunicirat i u toj komunikaciji sam jasno dao do znanja sugovorniku (i jos uvijek dajem) da ako ne moze na miran nacin razijesiti problem onda na kraju dolazi sila. u zadnjih 15 godina sam rijesio 3 zajebane situacije koje sam rijesio na verbalan nacin i jednog izbacio iz apartmana koji je uzurpirao maminoj prijateljici. Cak sam mu i kavu platio i izasao je. Ime ponekad znaci nesto iako se covjek malo mijenja :mrgreen:

U rat idu dve vrste ljudi, oni koji bi da zarade, pljačkaju... I oni koji imaju ubilačke porive. Nemoj mi reći da neko ide u rat zbog nekih ideala, ljubavi prema otadžbini i sličnim glupostima.
To sta si napisao je tvoje subjektivno misljenje. Nisam bio ni pljackas, ubojica niti sam isao iz ikakve koristi., a proveo sam nazalost jako puno u ratu.

Moje misljenje je bilo kada se odcijepimo od juge da cemo biti samostalni. Isto tako sam smatrao da ce nam trebati neko vrijeme da se oporavimo nakon rata jer imamo zemlju prepunu potencijala, ali nekako je otislo sve drugim tokom. Privatizacije (citaj prodaja za sitno), uvlacenje u supak EU itd.

Najocitiji primer je ilegalna emigracija koja ne bi bila moguca kada bi vojne granicarske jedinice cuvale granicu, sto nas upucuje na jedan od razloga nametnute reorganizacije vojske.
Nije to do neorganizacije vojske nego do politickog vrha koji zapovijeda vojskom.

Da se mene osobno pita (a ne pita me se) ilegalne migrante bi stavio u radni logor gdje bi morali odraditi svaki svoj dan u drzavi, a ne da zive ne drzavnoj "sisi" ko bubrezi u loju od socijale u pojedinim drzavama

Naucis dijete verbalnoj komunikaciji, a usput ga upises u neki sport npr. karate, boks itd. Sila je nazdadnja koje se upotrebljava

Moj primjer je bio siroviji u mladosti i bio sam kakav sam bio. S vremenom sam naucio komunicirat i u toj komunikaciji sam jasno dao do znanja sugovorniku (i jos uvijek dajem) da ako ne moze na miran nacin razijesiti problem onda na kraju dolazi sila. u zadnjih 15 godina sam rijesio 3 zajebane situacije koje sam rijesio na verbalan nacin i jednog izbacio iz apartmana koji je uzurpirao maminoj prijateljici. Cak sam mu i kavu platio i izasao je. Ime ponekad znaci nesto iako se covjek malo mijenja :mrgreen:
Da bi ovladao nekom vestinom na potrebnom upotrebljivom nivou potrebno je minimum nekih 12 god. naprednim pojedincima mozda 10, nastavak praktikovanja i usavrsavanja se podrazumeva, sportove ne bih ponovo komentarisao.
Sa sirovim primerima kako si se izrazio sam imao problema, nece sigurno vaspitana deca, koja su bila manjina, da ih stvaraju za razliku od onih koja zele da se istaknu, stvore ime kako si se izrazio.
Na verbalan nacin mozes resiti pojedine situacije, ako imas ime, ali uvek postoji to ali koje moze izazvati i suprotan efekat kod pojedinaca koji, ili ne mare za njime, ili zele da se dokazu.

Nije to do neorganizacije vojske nego do politickog vrha koji zapovijeda vojskom.

Da se mene osobno pita (a ne pita me se) ilegalne migrante bi stavio u radni logor gdje bi morali odraditi svaki svoj dan u drzavi, a ne da zive ne drzavnoj "sisi" ko bubrezi u loju od socijale u pojedinim drzavama
Politicki vrh je ukinuo takozvanu stajacu vojsku ciji su sastavni deo bile i granicarske jedinice koje su bile uvek na ratnom zadatku, kako se moze zakljuciti iz mog posta po nametnutom diktatu, radi svog profitiranja od dovodenja preko odrzavanja na vlasti do finansijske koristi, sa ovim brojem profesionalne vojske ne mogu pod uslovom da zele ponovo da ih organizuju o ostalim svojstvima koja su na zalost "zamrla" je iluzorno i vrsiti prepisku.

Ilegalni migranti imaju pravo zadrzati se u prvoj bezbednoj drzavi u kojoj mogu podneti zahtev za azil u neku drugu bez cijeg odobrenja im ulazak u nju nije dozvoljen u spomenutoj bezbednoj drzavi mogu se zadrzati do prestanka opasnosti od koje su izbegli.

Zloupotreba evropskih civilizacijskih dostignuca je posebno pitanje kome je i zasto potrebno.

Da bi ovladao nekom vestinom na potrebnom upotrebljivom nivou potrebno je minimum nekih 12 god. naprednim pojedincima mozda 10, nastavak praktikovanja i usavrsavanja se podrazumeva, sportove ne bih ponovo komentarisao.
Trenirao sam jako malo,ostalo je davnih dana ulica napravila kao i tri legionara s kojima sam proveo neko vrijeme.. Ne bi sad da me krivo shvatis da sam neodgojen samo sam vrlo brzo shvatio kako stvari funkcioniraju i ako ne zelis da te neko tlaci onda moras pronaci nacin da se izboris za to. Covjek sam u godinama i sve je to daleko sad od mene, ali da me neko dira moze samo pokusat.
Sa sirovim primerima kako si se izrazio sam imao problema, nece sigurno vaspitana deca, koja su bila manjina, da ih stvaraju za razliku od onih koja zele da se istaknu, stvore ime kako si se izrazio.
Mislim da ovaj dio nema veze nema veze sa isticanjem nego sa opstankom.
Na verbalan nacin mozes resiti pojedine situacije, ako imas ime, ali uvek postoji to ali koje moze izazvati i suprotan efekat kod pojedinaca koji, ili ne mare za njime, ili zele da se dokazu.
Ako si dobar sugovornik tj. slusas i vidis reakcije sugovornika dosta je lako vidjet u neverbalnoj komunikaciji kojim pravcem moze to otici. To ti sad pisem za prije jer se sad previse ni ne druzim s ljudima.

Politicki vrh je ukinuo takozvanu stajacu vojsku ciji su sastavni deo bile i granicarske jedinice koje su bile uvek na ratnom zadatku, kako se moze zakljuciti iz mog posta po nametnutom diktatu, radi svog profitiranja od dovodenja preko odrzavanja na vlasti do finansijske koristi, sa ovim brojem profesionalne vojske ne mogu pod uslovom da zele ponovo da ih organizuju o ostalim svojstvima koja su na zalost "zamrla" je iluzorno i vrsiti prepisku.
Kod nas primjerice imali smo pred par godina u obliznjem selu dosta upada u kuce. Donekle bi shvatio te provale jer su bili gladni iako je i to krivicno djelo. Ono sta su oni radili u tim kucama je skoro pa neopisivo. Devastirali su ih, vrsili nuzdu po kucama, okretali krizeve. Sta je policija napravila, a kamoli vojska? Nista i samo je nesto kratko bilo u novinama i jedan decko iz obliznjeg grada je objavljivao videa na yt-u. Policiju sam jednom prilikom vidio parkiranu na izlazu iz sune. Zanimljivo je u toj prici nisu ni izasli iz auta i gledali su prema cesti, a ne iza od kuda su inace dolazili. Sve mi je to smijesno. Naravno kakav jesam ocitao sam im akko se kaze kod nas bukvicu, ali nisu ni trpnuli. Seljacine nesposobne.

Ilegalni migranti imaju pravo zadrzati se u prvoj bezbednoj drzavi u kojoj mogu podneti zahtev za azil u neku drugu bez cijeg odobrenja im ulazak u nju nije dozvoljen u spomenutoj bezbednoj drzavi mogu se zadrzati do prestanka opasnosti od koje su izbegli.
Ilegalne migrante koje sam cesto imao prilike vidjeti kako hodaju cestom nikada nisam vidio da hodaju sa obitelji. Pitam se gdje im je ta obitelj i zasto nije s njima ako su bili u opasnosti. Po meni je logican zakljucan da bas i nisu bili u takvoj opasnosti kada sam vidao samo muskarce.

Zloupotreba evropskih civilizacijskih dostignuca je posebno pitanje kome je i zasto potrebno.
I mene to zanima samo mislim da necu dobiti odgovor.

kolika gomila glupetanja

jeste mi smo ostali odhrnajivnai i uceni od malena da ratujemo...
i tako ucimo svoje i oni ce svoje jel ...

o leb te ebo... srbin je bio budaletina a i bice izgleda i dalje

a to sve lepo idite pa isprduckajte onima u sarajevu tuzli i sirom bejha pederejshn

sigurno cete od vecine dobiti bone i cokoladu ....

sunac ti ***** zalosni

Trenirao sam jako malo,ostalo je davnih dana ulica napravila kao i tri legionara s kojima sam proveo neko vrijeme.. Ne bi sad da me krivo shvatis da sam neodgojen samo sam vrlo brzo shvatio kako stvari funkcioniraju i ako ne zelis da te neko tlaci onda moras pronaci nacin da se izboris za to. Covjek sam u godinama i sve je to daleko sad od mene, ali da me neko dira moze samo pokusat.

Mislim da ovaj dio nema veze nema veze sa isticanjem nego sa opstankom.

Ako si dobar sugovornik tj. slusas i vidis reakcije sugovornika dosta je lako vidjet u neverbalnoj komunikaciji kojim pravcem moze to otici. To ti sad pisem za prije jer se sad previse ni ne druzim s ljudima.

Kod nas primjerice imali smo pred par godina u obliznjem selu dosta upada u kuce. Donekle bi shvatio te provale jer su bili gladni iako je i to krivicno djelo. Ono sta su oni radili u tim kucama je skoro pa neopisivo. Devastirali su ih, vrsili nuzdu po kucama, okretali krizeve. Sta je policija napravila, a kamoli vojska? Nista i samo je nesto kratko bilo u novinama i jedan decko iz obliznjeg grada je objavljivao videa na yt-u. Policiju sam jednom prilikom vidio parkiranu na izlazu iz sune. Zanimljivo je u toj prici nisu ni izasli iz auta i gledali su prema cesti, a ne iza od kuda su inace dolazili. Sve mi je to smijesno. Naravno kakav jesam ocitao sam im akko se kaze kod nas bukvicu, ali nisu ni trpnuli. Seljacine nesposobne.

Ilegalne migrante koje sam cesto imao prilike vidjeti kako hodaju cestom nikada nisam vidio da hodaju sa obitelji. Pitam se gdje im je ta obitelj i zasto nije s njima ako su bili u opasnosti. Po meni je logican zakljucan da bas i nisu bili u takvoj opasnosti kada sam vidao samo muskarce.

I mene to zanima samo mislim da necu dobiti odgovor.
Prvi deo licnog iskustva i karaktera pojedinaca organizovanih u copor od kojih je covek prisiljen da se odbrani se svodi na odlike potencijalne zrtve neko im se suprotstavlja drugi im podlezu.
Pristalica sam suprotstavljanja po svaku cenu, obrazlaganje nacina nije tema daleko smo odmakli od konstatacije da velikoj vecini normalnih osoba nije svejedno drugom bicu naneti zlo i "koceceg momenta" koji ga sprecava da ih ozledi.

Pretpostavljam da se opisani dogaj sa migrantima desio na severu, policija je nazalost postupila po naredenju, sto ukazuje na spomenut problem nesposobne i korumpirane nazovi elite koja je uzurpirala vlast uz asistenciju organizatora migracije koja ih izmedu ostalog uslovljava opstankom na vlasti i sa njom.

Navedene cinjenice nas vracaju u nedavnu proslost kada je doneta odluka o ukidanju sluzenja vojnog roka u evropskim zemljama zamenjujuci regrutovanu stajacu vojsku profesionalcima, a cuvanje granica po zakonu poverila pogranicnoj policiji.
Na taj nacin smo dosli u stanje da za cuvanje granice nemamo dovoljan broj ljudi koji sa njihovim novim ovlastenjima jos dodatno smanjuje sposobnost njihovog cuvanja.
Dok smo imali stari nacin uredenja sa prethodno navedenim vojnim rokom i rodom vojske koja je bila osposobljena za njeno cuvanje ovakve scene su bile nezamislive pri tome mislim na sve zemlje Evrope sa svojim vojnim granicarima.
Da se razumemo sverc ukljucujuci i ljude je bilo nemoguce spreciti razlika je u broju i nacinu, nemile opisane situacije sa migrantima koji su ocigledno po zadatku poslati uz precutni blagoslov korumpirane i ucenjene vlasti je bio nezamisliv, ali on je izgleda deo neke sire geopoliticke igre trenutnih mocnika kojih cemo nadam se osloboditi.

Zakljucak se sam od sebe namece stvorena je klima u kojoj je vojnik ocrnjen, proglasen za nasilnika, pljackasa, psihopatu pripisuju mu se najgore ljudske osobine, velica se otpor prema njima koji se usaduje novim generacijama u svest izazivajuci takode odbojnost prema njima samim time i sluzenju vojske.
Tako se dobija bezlicna nesposobna masa pogotovu za odbranu sa kojom se moze manipulisati i izvrsavati tuda volja.

Svi navodno dobronamerni "gradani" neka se zamisle zasto se odnos prema vojsci sada nazvanim ratnicima promenio u suprotnom pravcu ko i sa kojim ciljem stoji iza njega?

Iz ova 2 posta bih zaključio da Ješe ne znaju da prave pare i ne znaju za tu opciju bežanja. :mrgreen:
I gle čuda: tamo su i žene ratnici ali imaju veća mooda od salka dinamitasa
Jese ne znaju da zive, vojska je za glope i siromasne bilo gdje u svijetu.

Rat se sastoji u tome da se ljudi, mada jedni druge ne poznaju, međusobno ubijaju na zapoved ljudi koji se vrlo dobro poznaju, a uzajamno se ne ubijaju.

Iskreno, nisam upoznat s tim slučajem.
Koji je to lik?

ово ти је мој суграђанин Крунослав Иванковић.:(
инсистирање на националној припадности је грозно.
био је капетан у ВЈ (она скраћена држава).
рођен и одрастао у Шиду.
туга за све пале младе животе....
не знам како се Србија одужила њиховим породицама.
нисмо нешто познати по томе.
знам за иницијативу да једна улица добије његово име, споменик...
за сада у парку нека лева плоча са његовим именом.
истина, сете се сваке годишњице, тамо неки баш ликови. :fdlan:

U ratu je najgore što sve funkcioniše po prekom sudu na brzinu pa strada i onaj koji treba i koji ne treba. To je situacija kad se ne zna baš pouzdano ko je prvi potegao oružije niti jasne razloge sve je u vrtlogu tako da je najbolje ne biti brz na obaraču.

Odgajanje ratnika ne postoji, možda borca kroz neki sport, ali ratnik se dokazuje na ratištu.
Najvažniji je odgoj u stabilnu i odgovornu osobu, bukači i napuhanci nikad nisu bili ratnici.

Back