Kako očistiti umetničke slike?

Lorelajn

Legenda
Supermoderator
Poruka
69.166
Imam dosta slika svih vrsta. Uljanih, akrilnih, pastelnih...

Mislim da bi se trebale svakako sve očistiti povremeno što i radim ali samo nekim praškom ili ovlaš pređem sa suvom krpom...Najviše me nervira prašina u reljefnim. Ok prođem praškom ali nije to to..Ipak su to slike stare par godina pa čak i par desetina godina i nakupi se tu prašina, dim, svašta...

Kako i sa čim da ih očistim i održavam u budućnosti? Koliko često bi trebali da ih čistimo?

Imam dosta slika svih vrsta. Uljanih, akrilnih, pastelnih...

Mislim da bi se trebale svakako sve očistiti povremeno što i radim ali samo nekim praškom ili ovlaš pređem sa suvom krpom...Najviše me nervira prašina u reljefnim. Ok prođem praškom ali nije to to..Ipak su to slike stare par godina pa čak i par desetina godina i nakupi se tu prašina, dim, svašta...

Kako i sa čim da ih očistim i održavam u budućnosti? Koliko često bi trebali da ih čistimo?
Najsigurnije ti je da posle ciscenja zastaklis i posle mozes po staklu da cistis koliko hoces.Ne znam koliko ih imas,ali ne moras sve odjednom.Nije ni staklo bas jeftino.

Najboilje da rucnim usisivacem usisas prasinu ako je ima i da pri tom paziš da ne oštetiš boju koja se nanosi u slojevima ili sa praškom pa posle sa onim štapicima za uši ali opet pažljivo ..Ukoliko su ti slike potamnele i prljave od dima i prašine najbolje je da to uradi strucno lice

Back