Kako ocistiti malter koji je padao na stok od vrata (i prag)? Ima li neko iskustva ?
Donji video pokazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Majstora za uvo pa na ulicu bez dinara. Zasto nije zasticen prag?Kako ocistiti malter koji je padao na stok od vrata (i prag)? Ima li neko iskustva ?
Mislim da je ovo neka neuspjela sala,ali ok.krupniji malter rukom, sitniji četkom i metlom, to sve u kofu stavi (pomoću dve ruke).
Nije sad to tema,nego sta uraditiMajstora za uvo pa na ulicu bez dinara. Zasto nije zasticen prag?
Ako nije velika gomila,a vrata mogu da se zatvore,normalno.Pusti neka se osusi skroz,jer malrer,nece da se zalepi za drvo,posle uzeti spahlu i skinuti kada je suvo i onda vlaznom krpom ocisti fleku sa stoka i praga.Ako pak smeta zatvaranju vrata isto skini spahlom i ne diraj fleku nista dok se dobro ne osusi.kada pobeli onda vlaznom krpom ukloniti sa drveta.Kako ocistiti malter koji je padao na stok od vrata (i prag)? Ima li neko iskustva ?
Nisi se izjasnio, jel to pao malter posle malterisanja ili pao od starosti?Mislim da je ovo neka neuspjela sala,ali ok.
ŠpahlaKako ocistiti malter koji je padao na stok od vrata (i prag)? Ima li neko iskustva ?
Zavisi da li je stolarija farbana ili ne, zavisi da li je produzni ili cementni malter. Ali ugrubo je skidas spaklom, celicnom cetkom (ako nije fabana stolarija) i smirgl papirom. Za finis mozes da koristis razredjivac da bi "izvukao" sitne cestice prasine iz pora drveta (ako stolarija nije farbana).Nije sad to tema,nego sta uraditi
znam za ono krupno,nego ostaje drvo sivo,uprljano,pa na taj dio mislim...ok ,znaci moze vlazna krpa...Ako nije velika gomila,a vrata mogu da se zatvore,normalno.Pusti neka se osusi skroz,jer malrer,nece da se zalepi za drvo,posle uzeti spahlu i skinuti kada je suvo i onda vlaznom krpom ocisti fleku sa stoka i praga.Ako pak smeta zatvaranju vrata isto skini spahlom i ne diraj fleku nista dok se dobro ne osusi.kada pobeli onda vlaznom krpom ukloniti sa drveta.
Da je od starosti,lako je.nego mokar,pa kad se sastruze,ostane flekavo drvo..na to sam mislio,da li se moze samo mokrom spuzvom,ili neke limunske kiseline itd..Nisi se izjasnio, jel to pao malter posle malterisanja ili pao od starosti?
Ako je pao od starosti, uradiš ovo što sam napisao. Ako je pao dok se malterisalo, skoči majstoru na glavu, i teraj njega d ato uradi. Ako hoćeš ti, onda mistrijom i čekićem, mada je to trebalo da se očisti dok je bilo sveže.
Vazi,hvala ..konkretan odgovorZavisi da li je stolarija farbana ili ne, zavisi da li je produzni ili cementni malter. Ali ugrubo je skidas spaklom, celicnom cetkom (ako nije fabana stolarija) i smirgl papirom. Za finis mozes da koristis razredjivac da bi "izvukao" sitne cestice prasine iz pora drveta (ako stolarija nije farbana).
To me i zanimalo,da li moze mokra krpa ili treba neki razredjivac,limunska kiselina itd...hvalaNa kraju uzmi mokru krpu pa operi stolariju kada završiš sa špahlom ili čime god već.
Probaj vodom, razređivač služi za skidanje farbe. Stavi malo šampona i trljaj kad nisi zaštitio krep trakom stolariju.To me i zanimalo,da li moze mokra krpa ili treba neki razredjivac,limunska kiselina itd...hvala
Ma kakva kiselina, uništiće drvo i lak/boju-šta već ima. Nakon mokre krpe, ako i dalje bude bijelo kupi Pronto, on vraća sjaj drvenim površinama.To me i zanimalo,da li moze mokra krpa ili treba neki razredjivac,limunska kiselina itd...hvala
Vlazna krpa,ali kada se dobro osusi fleka od maltera.Znaci kada pobeli.Onda vlaznom krpom,jer kada je suvo nece da se razmazuje.znam za ono krupno,nego ostaje drvo sivo,uprljano,pa na taj dio mislim...ok ,znaci moze vlazna krpa...