Kako ocistiti komp od virusa(za pocetnike)

acafacaa

Primećen član
Poruka
600
Znam da je mnogo onih koji imaju problema sa virusima,a ne znaju kako da ih se otarase.Puno je pocetnika i prosecnih korisnika koji se "muce" sa virusima,i odnose svoja kucista u servise na ciscenje ili instalaciju novog windows-a.
Zato sam ja resio da napravim jedan tjutorial "kako ocistiti jako inficiran kompjuter",korak po korak i postavio sam na youtube-u:
Nadam se da ce ovo pomoci nekima z:mrgreen:

Svaka cast na trudu, ali mbam se nije bas najbolje pokazao u Safe mode-u. Do skoro ni ja nisam znao za to, ali sam na jednom forumu procitao, da nacin detekcije koju mbam koristi u safe mode-u ne radi kako treba. Tako da je sasvim moguce da ce naci neke viruse, ali je mnogo bolja detekcija i prepoznavanje u normalnom modu. A sta mislis o DDS logu (koji moze dosta da kaze), Combofix-u, Gmer-u i slicnim programima? Te programe ne koristis?

U sustini se svodi da pokrenes mbam. Ostali alati koji su korisceni na isto se svodi, s tim sto je tu mbam najbolji. Ovi malware-i koji koriste startup su najprostiji malware-i koji postoje. Ako ti kao korisnik mozes da ga vidis u startup-u, i da ga iskljucis, onda je to najobicnije djubre. Sta vise, u safe mode ne mora ni da se cacka statup.
Problem nastaje kad ga nema nigde, a tu je i kad nijedan od ovih alata ne moze da ga ocisti. To je teska infekcija i tu pomazu samo alati koje je spomenuo cvrlebg i helper naravno.
Teskih infekcija je sve vise, napadaju winlogon, explorer, kreiraju drajvere, cvshost... tu ovi alati ne pomazu, to su teske infekcije, ovo je basibozluk.

Naravno, aca je ovaj tuto pravio za totalne pocetnike, koji nemaju pojma sta je infekcija uopste, pa nije zgoreg da se upoznaju sa po nekim programima i kako rade, ali nista vise od toga.

Back