Quantcast

Kako obraditi DVD film

?????????

Zainteresovan član
Poruka
119
Najbolje (a verovatno i najlakse) bi bilo da prvo sa Auto Gordian Knot-om (koji je besplatan), prebacis taj snimak u avi, a zatim sa VirtualDub-om (opet besplatan) iseces sta ti treba.

PS. Nadam se da je to snimak neke svadbe ili rodjendana
 

?????????

Zainteresovan član
Poruka
119
Ne najbolji je Dr.DivX!!! Sve verzije novije od 6 cini mi se,su freeware.
PS.Nadam se da je snimak krstenja.
Ali D.DivX, ne moze da kompresuje sa xvid kodekom, koji je pomiljenju vecine puno bolji kodek.
Nemoj pogresno da me shvatis, ovo je dobronameran post.

@Perislav
U kom god da budes radio programu, nemoj da kodujes audio sa variable bit rate (VBR), vec sa constant bit rate (CBR). Kod onog prvog, moze doci do greske u sinhronizaciji ako je snimak duzi od 15-20 min.
 

cvetko_a

Primećen član
Poruka
713
Koliko sam ja razumeo nije upitanju convertovanje vec je pitanje bilo kada stavim DVD sa nekim filmom u dvd - rom i hocu da sa tog filma izdvojim neke inserte, kojim programom to mogu da odradim
Ja to ovako radim kopiram dvd na har discu pa ucitam taj dvd u programom power director tu isecem sta mi je potrebno i ponovo spojim u recimo dvd.
 

georges511

Početnik
Poruka
6
Najbolji programi za obradu filma su ti Ulead i Pinnacle!Sa njima mozes da radis sta je god potrebno.....mislim da i profesionalci nemaju bolje!Verzije 11 su najnovije...a za konkretno tvoj
problem bilo koja verzija odgovara....ja licno imam sve verzije pa ako znas neki nacin da ih prevuces sebi mozes ih i ti imati!
 
Top